27 / 04 / 2024

Kavak Hes imar planı

Kavak Hes imar planı

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Arhavi Belediyesi Kavak Hes imar planını reddetti!

MNG Holding’e ait Kavak HES projesinin imar planına bir iptal daha geldi.. Artvin’de ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için yeniden sunulan imar planı Arhavi Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle reddedildi.

Artvin'de Kavak HES projesi imar planı iptal edildi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılan Kavak HES projesi için hazırlanan imar planları Rize İdare Mahkemesi tarafından hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Bodrum Yalıkavak'taki arazinin imar planı değiştirildi!

Türkiye'de yer alan araziler bir bir özelleştiriliyor ve imara açılıyor. Sözcü'de yer alan habere göre; bugün, Bodrum Yalıkavak'ta yer alan büyüleyici bir manzarası bulunan arazinin de imara açıldığı belirtildi. 

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

Samsun Kavak'ın imar ve yerleşim planı hazırlandı!

Samsun Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, model bir Kavak’ı ortaya çıkartmak için proje başlattıklarını açıkladı. Sarıcaoğlu, bölgede imar ve yerleşim planlarının hazırlandığını söyledi.

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Adıyaman Kahta Çayı imar planı reddedildi!

Adıyaman’ın Kahta Çayı üzerine kurulması düşünülen HES’in uygulama imar planı ve nazım imar planı İl Genel Meclis Üyeleri tarafından yine reddedildi.

Yalkavak Park Dolphin'in yola terkettiği alanın imar planı değişti!

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Gökçebel Köyü'ndeki Park Dolphin Sitesi'nin encümen kararı ile yola terk ettiği alan alt ölçekli imar planında "turizm tesisi" ilan edildi.

Adana Pozantı Belediye Meclisî'nde imar görüşüldü!

Pozantı Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda Kamışlı 1 ve Kamışlı 2 HES Projesi için Kar Enerji tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği görüşülerek komisyona havale edildi.

Arhavi ile Kavak HES imar planının iptali isteniyor!

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Munzur Çayı HES imar planı onaylandı!

Munzur Çayı üzerine yapılması planlanan baraj ve HES'lere ait imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Danıştay 10. Dairesi, 2013 yılında ÇED raporu olmadan projeye onay ve izin verilemez" kararı vermişti

Alanya Gevne-Karapınar HES imar planı reddedildi!

AK Parti Grubu'nun Ay Elektrik Üretim Ltd. Şti için Gevne-Karapınar Hidroelektrik Santrali (HES) amaçlı hazırlanan imar planı reddedildi. Başkan Yücel, 'Hayırlı olsun' derken, AKP'li Başkaptan, 'Hayırlı olmasın" yanıtı verdi.

Samsun Kavak'ta yeni imar yolları açılıyor!

Kavak Belediyesi Şehir Plancıları tarafından büyük bir özenle çalışılarak imar planlarının oluşturulduğu Kavak’ta mevcut planlarda yol olarak görünen ancak görünümde yol olmayan yerler Kavak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından açılıyor.

Artvin Kavak HES projesindeki ÇED tartışmasında son durum!

Artvin’de tepki çeken HES projesinde ÇED raporu tartışması yaşanıyor. Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen olumlu raporun hukuki süreci tamamlanmadan ikinci olumlu rapor alınarak projenin yüzde 30’luk kısmı bitirildi.

Artvin Kavak Hes projesi için 3. kez ÇED süreci başladı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Kavak Hes imar planı Haberi

Kavak Hes imar planı

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Planlarda birçok açıdan kamu yararına, mevzuata, şehircilik ilkelerine ve esaslarına aykırılıklar tespit ettiklerini belirten oda yetkilileri, "Arhavi Revizyon ve ilave İmar Planı uygulanırsa, nitelikli tarım arazileri yapılaşmaya açılacak, Yapılan planlar, bireylerin sağlıklı bir çevrede yaşaması için hazırlanan kanunlara aykırı. Kent bütünlüğü göz ardı ediliyor, Parsel bazında rant odaklı kararlar alınıyor" açıklamasında bulundular, Kavak HES imar Planı'nın da hem üst ölçekli planlara aykırı olduğunu, hem de insan sağlığını ve çevrede bulunan kentsel kullanım alanlarına zararları bulunduğunu belirten yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler. 


Karadeniz'de İlk...