27 / 04 / 2024

Kavak Hes iptali

Kavak Hes iptali

Artvin'in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılan Kavak HES projesi için hazırlanan imar planları Rize İdare Mahkemesi tarafından hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Antalya Sinanhoca'da HES'in iptali istendi!

Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Sinanhoca iklim nedeniyle dünyanın 200 önemli doğa alanı olarak biliniyor. Bölgeye yapılması planlanan HES projesinin iptali isteniyor.

Amasya Umutlu HES projesi davasında karar verildi!

Anayasa Mahkemesi, Amasya'da Yeşilırmak Nehri 'ndeki Umutlu HES projesiyle ilgili idarece verilen "ÇED gerekli değildir"kararının iptali istemiyle açtıkları dava süre yönünden reddedilen başvurucuların mahkemeye erişim hakkının ihlal edildiğine karar verd

Arhavi ile Kavak HES imar planının iptali isteniyor!

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Antalya Kamer HES projesi için ÇED raporu iptal edildi!

Antalya'da Alara Nehri'nde planlanan Kamer HES için verilen 'ÇED Olumlu' raporunun iptali için açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Antalya Alara Nehri’ne yapılacak HES için bilirkişi atandı!

Alara Nehri’nde HES için verilen ’ÇED Olumlu’ raporunun iptali için açılan davada bilirkişi, tarım ve sulamanın olumsuz etkileneceğini belirtti

Artvin Kavak HES projesindeki ÇED tartışmasında son durum!

Artvin’de tepki çeken HES projesinde ÇED raporu tartışması yaşanıyor. Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen olumlu raporun hukuki süreci tamamlanmadan ikinci olumlu rapor alınarak projenin yüzde 30’luk kısmı bitirildi.

Artvin Kavak Hes projesi için 3. kez ÇED süreci başladı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Kavak HES için 3. ÇED süreci başladı!

Artvin’in Arhavi ilçesinde kent içerisinde oluşu nedeniyle ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için verilen ‘olumlu’ raporun mahkemece reddedilmesiyle yeni bir süreç başladı.

Arhavi Belediyesi Kavak Hes imar planını reddetti!

MNG Holding’e ait Kavak HES projesinin imar planına bir iptal daha geldi.. Artvin’de ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için yeniden sunulan imar planı Arhavi Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle reddedildi.

Arhavi Belediyesi yeni Kavak HES planını reddetti!

ARHAVİ Belediye Meclisi, MNG firması tarafından Kavak HES projesi ile ilgili olarak tekrar sunulan imar planını, proje hakkındaki "ÇED olumlu" kararının iptal edilmiş olması gerekçesiyle oy birliğiyle reddetti.

Kavak Kömürün imar izni iptali davasının keşfi yapıldı!

Kavak Köyü'nde kurulmak istenen kömür işleme tesisine karşı çevrede yaşayan vatandaşların tepkisi artarak devam ediyor. İki kez durdurulan tesisin çıkarılan yeni yasalar çerçevesinde yeniden imar izninin verilmesi bardağı taşıran son damla oldu.

Arhavi'de HES inşaatını çevreciler bastı!

Rize İdare Mahkemesi tarafından ikinci kez 'ÇED olumlu' raporu iptal edilerek durdurma kararı verilen Kavak HES projesi inşaatına, ‘Risk önleme’ çalışması adı altında devam edilmesi yöre halkının tepkisine neden oldu

Kavak Hes iptali Haberi

Kavak Hes iptali

Artvin’in Arhavi ilçesinde 2012 yılında Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımına başlanılan Kavak HES projesinin tamamlanması için Arhavi Belediyesi tarafından 4 Eylül 2013’te 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile 1/5000 ölçekli nazım imar planı değiştirildi. HES için alınan ÇED olumlu kararının eksik ve yanlış hazırlandığını savunan bölge halkı, ÇED olumlu kararının iptal edilmesi için ÇED olumlu kararının iptal edilmesi istemiyle Rize İdare Mahkemesine başvurdu.



 ÇED İPTAL EDİLİNCE İMAR PLANLARI DAYANAKSIZ KALDI

Dava dilekçesini inceleyen mahkeme ÇED olumlu karar ile ilgili bilirkişi incelemesi istedi. İnceleme sonucunda mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda ÇED raporunun eksik ve yanlış olduğunu belirtildi. Raporu dikkate alan mahkeme ÇED olumlu kararının hukuka aykırı hazırlandığı gerekçesiyle iptal edildi. Kavak HES projesi için alınan ÇED olumlu kararı iptal edilince bölge HES için hazırlanan imar...