18 / 05 / 2024

Kavak HES üçüncü çed süreci

Kavak HES üçüncü çed süreci

Artvin’in Arhavi ilçesinde kent içerisinde oluşu nedeniyle ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için verilen ‘olumlu’ raporun mahkemece reddedilmesiyle yeni bir süreç başladı.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatının yüzde 60,6'sı tamamlandı!

Artvin'de, yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES inşaatında sona yaklaşılıyor. Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak projede yüzde 60,6 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatında son durum!

Artvin'de yapımı tamamlandığında Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında yüzde 58 fiziki gerçekleşme sağlandı.

IC içtaş Kadıncık HES'leri 49 yıl işletecek!

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), IC içtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verdi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES'lerinin devir süreci tamam!

IC İÇTAŞ Enerji yaptığı açıklamada 126 megavatlık Kadıncık 1 ve 2 HES'lerinin özelleştirme kapsamındaki devir sürecinin tamamladığını belirtti.

Kocaeli Soğukpınar'daki 4 HES projesinde sona gelindi!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi, vatandaşa verdiği suya zam yapmamak amacı ile başlattığı HES Projesini bitirme noktasına geldi. İSU'nun en büyük HES projesi olan Soğuk Pınar üzerindeki 4 HES projesinin üçüncüsünün ihalesi yapıldı.

Antalya Alakır Çayı HES projesinin ÇED raporuna iptal!

Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi, Antalya Kumluca’daki Alakır Çayı’nda yapılması planlanan Dereköy HES projesiyle ilgili ‘ÇED Olumlu’ raporunu iptal etti.

Danıştay'dan Antalya Ahmetler Kanyonu HES projesi kararı!

Antalya’nın Akseki ve Manavgat ilçelerindeki Ahmetler Kanyonu Karpuz Çayı üzerinde yapılması planlanan Kanyon Regülatörü ve HES projesine ait ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını, Danıştay 14′üncü Dairesi onadı.

Arhavi ile Kavak HES imar planının iptali isteniyor!

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES projeleri özelleştirildi!

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai kararı onayladı.

Artvin Kavak HES projesindeki ÇED tartışmasında son durum!

Artvin’de tepki çeken HES projesinde ÇED raporu tartışması yaşanıyor. Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen olumlu raporun hukuki süreci tamamlanmadan ikinci olumlu rapor alınarak projenin yüzde 30’luk kısmı bitirildi.

Mersin Kadıncık HES ihalesine en yüksek teklif IC İçtaş'tan!

EÜAŞ'a ait, Tarsus'ta bulunan Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallarının ihalesinde en yüksek teklif, 864.1 milyon lira ile IC İçtaş'tan geldi. 10 şirketin teklif verdiği ihalede ipi göğüsleyen IC İçtaş, şimdiye dek 11 HES projesine imza attı.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES özelleştirme ihalesi bugün!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, (ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.'ne ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 Hidroelektrik Santralleri tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalelerinin bugün 15.30'da yapılacağını duyurdu.

Kavak HES üçüncü çed süreci Haberi

Kavak HES üçüncü çed süreci

Artvin’in Arhavi İlçesi Kamilet Vadisi’nde hayata geçirilmek istenen Kavak Hidroelektrik Santral projesine çevreciler karşı çıkmıştı. Ancak Arhavi Belediyesi, daha önce tarım alanı olan Cumhuriyet Mahallesi’nin bir bölümünü, ‘Konut dışı kentsel çalışma alanı’ ilan ederek HES projesine onay vermişti. Çevreciler, Arhavi Doğa Koruma Platformu öncülüğünde Rize İdare Mahkemesi’ne başvurarak, HES projesi için verilen ‘ÇED olumlu’ raporuna karşı dava açtı. Mahkeme ilk davada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ÇED olumlu’ raporunun, ‘ÇED yönetmenliğine uygun hazırlanmadığı’ gerekçesiyle iptaline karar verdi.


İkinci olumlu rapor


Enerji şirketinin can suyu miktarını sadece yüzde 2 artırarak yeniden hazırladığı ÇED raporu için ikinci kez ‘olumlu’ kararı alınması sonrasında HES yapımı için çalışma sürdürüldü. Bunun üzerine bölge  yeniden mahkemeye başvurdu. Rize İdare Mahkemesi, 7 ayrı noktada hukuka aykırılık tespit...