04 / 05 / 2024

Kavaklı Bal Ormanı

Kavaklı Bal Ormanı

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Bozyazı ilçesinde ‘Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü’ kursuna katılan 2. etap orman köylülerine sertifika verdi. Baca, Kavaklı Bal Ormanı açılışına da katıldı...

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan müjde! 6 bin lira destek verilecek! Başvuru yapmak isteyenler acil bakmalı!

Tarım ve Orman Bakanlığı küçük ölçekli balıkçılara destek ödemeleri artırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan müjde! 6 bin lira destek verilecek! Başvuru yapmak isteyenler acil bakmalı!

Şanlıteks İnşaat Otomotiv Elektrik Orman Ürünleri Reklam Temizlik Gıda Ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şanlıteks İnşaat Otomotiv Elektrik Orman Ürünleri Reklam Temizlik Gıda Ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sadettin Kavaklı tarafından kuruldu.

Sahilli İnşaat Hırdavat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sahilli İnşaat Hırdavat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Salih Ağbal tarafından kuruldu.

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte, balıkçılara indirimli tarım kredisi!

Tarım ve Orman Bakanlığı resmi hesabından, balıkçıların işletme giderlerinin finansmanı amacıyla 15 milyon TL'ye kadar faiz indirimli tarım kredisi kullanabileceklerini açıkladı. İşte haberin detayları…

Karadere Metal İnşaat Elektrik Hafriyat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadere Metal İnşaat Elektrik Hafriyat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  100 bin TL sermaye bedeli ile Esengül Bal tarafından kuruldu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıkladı: Yarın ödemeler hesaplarda!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, balıkçıları mutlu edecek haberi verdi. Pakdemirli, Marmara Denizi'ndeki küçük ölçekli balıkçıları destekleme ödemelerinin yarın yapılacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıkladı! Ödemeler başlıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, deniz salyasından (müsilaj) etkilenen küçük balıkçılara sağlanacak olan desteğin 2 bin liraya yükseltileceğini söyledi.

Atatürk Orman Çiftliği arazisinin kiralama süresi 29 yıla çıkarılacak!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinin, üzerinde hayvanat bahçesi ve temapark yapılması için 10 yıllığına kiralanmasına ilişkin bir düzenlemenin daha önceden gerçekleştirildiğini anımsatan Ağbal, temapark projesinin nihai aşamasına geldiğini açıkladı..

Kuzeyoğulları İnşaat Orman Ürünleri Tekstil Ve Metal Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzeyoğulları İnşaat Orman Ürünleri Tekstil Ve Metal Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Sünbül Bal tarafından kuruldu. 

Balıkesir'e 175 milyon liralık 31 tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen 31 tesisin temel atma törenine katıldı.

Veysel Eroğlu Balıkesir'de temel atma törenine katıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hükümet olarak Balıkesir'e geçen yıl sonuna kadar 23 milyar liralık yatırım yaptık." dedi.

Bitlis'te baraj ve gölet inşa edildi!

Bakan Eroğlu: "Buraya 8 milyon metreküp içme suyu sağladık. Ayrıca 34 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Bir baraj ve bir gölet inşa ettik. 24 dere ıslahı yaptık. 5,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2 şehir, bir bal ormanı tesis ettik" dedi.

Naci Ağbal: Atatürk Orman Çiftliği satılmayacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Atatürk Orman Çiftliği ve devlet tiyatroları gibi kurumların özelleştirme yoluyla satılacağına ilişkin muhalefet milletvekillerinin eleştirilerine, “Yok öyle bir şey” sözleriyle karşılık verdi.

Kavaklı Bal Ormanı Haberi

Kavaklı Bal Ormanı

Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü Salonunda ‘Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü’ kursuna katılan 2. etap orman köylülerine sertifika verme törenine, Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, Bozyazı Orman İşletme Müdürü Mehmet Alper, Uzman Eğitici Orman Mühendisi Nuri Bal, İşletme Şefleri ve kursiyerler katıldı. Törende konuşan Orman Bölge Müdürü Abit Baca, sertifikası olmayanların ileriki dönemler içerisinde kesim yapamayacağını, ayrıca kesim sırasında iş güvenliğine önem vereceklerini, iş güvenliği için ihale şartnamelerine özel maddeler koyacaklarını ve güvenli iş elbiselerinin giyilmesini sağlayacaklarını söyledi. Baca, “İş güvenliği kurallarına uyacaksınız. Arkadaşlarımız ihale özel şartnamesine mutlaka bunları koyacaklar. İş güvenliği kuralına uyulacak ve güvenli iş elbiseleri işyerinde giyilecek şartını. Arazide kontrolü yapılacak. Alınacak elbiseler belki biraz maliyetli olacak ama hayatını kurtaracak. İleride...