16 / 05 / 2024

Kayaköy mimari yapısı

Kayaköy mimari yapısı

Kayaköy'deki taş evler mimari yapısı korunarak kültür turizmine kazandırılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığınca, geçmişi MÖ 3000'li yıllara uzanan ve antik dönerolerde "Karmylassos" olarak bilinen Kayaköy turizmine kazandırması için çalışma yürütülüyor.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde dün itibarıyla 70 bin konut ve köy evinin yapım sürecinin başladığını ve bunlardan 40 bin 761'inin temelini attıklarını söyledi.

Kaf Mimari Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kaf Mimari Yapı İnşaat Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Yüşa Niyazi Çolak tarafından kuruldu.

Demsa Mimari Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demsa Mimari Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Şahin Demirci tarafından kuruldu.

Uzunlar Mimari Yapı Taahhüt Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzunlar Mimari Yapı Taahhüt Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ferruh Uzun tarafından kuruldu.

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gıda Komitesinin yapısı ve işleyişini yeniden değiştirdi

Son dönemde yüksek enflasyon nedeniyle bütün kamuoyunun yakından etkilendiği tarımsal ürün ve gıda fiyatlarını izleyip değerlendiren Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin yapısı güncellendi.

Bordo Mimari Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bordo Mimari Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüsnü Sert tarafından kuruldu.

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi mecliste!

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Med Mimari Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Med Mimari Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Necip Karakaş tarafından kuruldu.

Kayaköy mimari yapısı Haberi

Kayaköy mimari yapısı

Rumların 1922'deki mübadelede Yunanistan'a gönderilmesinden sonra boşalan Kayaköy'deki taş evlerin, proje kapsamında restore edilip kültür turizmine hizmet etmesi planlanıyor. Kayaköy'ü ziyaret eden Muğla Valisi Amir Çiçek, ören yerinin tarihi ve mimari yapısı hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuoyunda Kayaköy'e oteller yapılarak mimari özelliğinin bozulacağı yönünde yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. 


Kayaköy'ün kültür turizmine kazandırılmasıyla ilgili bakanlık düzeyinde çalışmalar yürütüldüğünü bildiren Çiçek, projenin bölgeyi turizme açarken mimari yapısını koruyacak şekilde planlandığını ifade etti. 

Çiçek, ören yerindeki bina, kilise ve diğer yapıların bugüne kadar korunduğunu ve tescil altjna alındığını vurguladı. 

' Kayaköy'ün turizme kazandınImasıyla ilgili birkaç yıldır düşünülen bir plan olduğunu kaydeden Çiçek, "Kayaköy, Türkiye'nin önemli bir tarihi mekanı. Bu nedenle bünyesinde barındırdığı yapılara bakanlığımız tarafından koruma amaçlı nazım imar planı...