16 / 05 / 2024

Kayıköy

Kayıköy

Fethiye'de Rum köyü olarak bilinen Kayaköy'ün Osmanlı arşivlerinde "Kayı" isminde Türk köyü olduğu iddiası üzerine, isim değişikliği için yapılan referandumda halk, köyün isminin değişmemesini istedi.

Bitcoin’e SEC darbesi: Kayıp yüzde 2’ye yaklaştı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre haftanın son işlem gününe kırmızıda giren dijital para piyasalarında bitcoindeki kayıp yüzde 2’ye yaklaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Borsada kayıp yüzde 20’ye yaklaştı! BIST 100 endeksinde düşüş daha ne kadar sürer? İşte, borsada kritik seviye!

Borsa İstanbul bu yıl yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Yurt dışı piyasaların yanı sıra yurt içindeki seçim belirsizliğinin de etkisiyle endeksteki kayıp yüzde 20’ye yaklaşırken, hisse bazında kayıplar daha yüksek oranlarda. Peki, düşüş trendi daha ne kadar devam eder? İşte yanıtı…

BİM’de yüzlerce indirim bir güne sığdı! Buzluk termos 300 TL, termo izolasyonlu çanta 135 TL,kayık tabak 27,50 TL...

BİM’in 20 Nisan 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi müşterilerin beğenisine sunulurken; buzluk termos 300 TL’ye, termo izolasyonlu çanta 135 TL’ye, kayık tabak 27,50 TL’ye düştü. İşte BİM 20 Nisan 2023 fiyat listesi...

Borsada müthiş kayıp! O hisselerde kayıplar yüzde 4’ü aştı!

Borsa İstanbul’da düşüş bugün de devam ediyor. Haftanın son işlem günününe düşüşle başlayan Borsa İstanbul BIST !00 endeksinde kayıplar yüzde 2’yi aşarken, bankacılık endeksindeki kaybın ise yüzde 4’e yaklaştığı bildirildi.

Gümüş kan kaybediyor! Günlük kayıp yüzde 3'ü geçti! Elinde gümüş olanlar çabuk bakın! Son dakika gümüş fiyatları

Gümüş fiyatkarındaki son dakika gelişmeleri takip ediliyor. Gümüş fiyatları resmen kan kaybediyor. Gümüşte günlük kayıp yüzde 3'ü geçti. Elinde gümüş olanlar çabuk bakın! Gümüş fiyatlarında son dakika 16 Ağusutos 2022...

442 Sayılı Köy Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

18/3/1924 Tarihli ve 442 Sayılı Köy Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile köyde ikamet eden ve köy nüfusuna kayıtlı evi bulunmayan ihtiyaç sahiplerine satılan taşınmazlar üzerinde bina yapılmaması amaçlanıyor.

Orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

Kadıköy'de 3 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul İli Kadıköy İlçesi Eğitim Mahallesi Fahrettin Kerim Gökay caddesi üzerinde yer alan gayrimenkul 3 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 28 Şubat 2018 tarihi olarak belirlendi.

Bakırköy Yaşam Köyü'nün BJK'ye devredilmesi endişe yarattı!

Bakırköy’deki Yaşam Köyü’nün kullanım hakkının 10 yıllığına BJK Derneği’ne verilmesi, spor sahaları ve kreşlere yeni kayıt alınmaması çevre sakinlerini endişelendirdi. Tesislerden yararlanan vatandaş, “Yaşam Köyü halka kapanmasın” diyor

Gök Yıldız İnşaat Yapı Taahhüt Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gök Yıldız İnşaat Yapı Taahhüt Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gökay Yıldız tarafından 40 bin TL sermaye ile 17 Aralık'ta Eyüp, Topçular Mahallesi, Rami Kışla Caddesi'nde kuruldu.

Kadıköy'deki 492 yıllık köprü restore edilecek!

İstanbul Kadıköy’de bakımsızlık nedeniyle adeta ayakta durmakta güçlük çeken tarihi köprünün durumuna kayıtsız kalınmadı. Köprü, belediye tarafından restorasyona alınacak.

Niğde Bademdere Köyü imar değişikliğine onay!

Niğde İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi gündemde bulunan 6 maddeyi görüşmek üzere toplandı.Niğde Merkez Kayırlı Köyü ve Çamardı İlçesine bağlı Bademdere Köyünde imar planı değişikliği görüşüldü.

Köy yerleşim alanlarında ifraz nasıl olur?

İfraz tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre ayrılması işlemine deniyor. Peki, köy yerleşim alanlarında ifraz nasıl olur?

Kayıköy Haberi

Kayıköy


Fethiye'de Rum köyü olarak bilinen Kayaköy'ün Osmanlı arşivlerinde "Kayı" isminde Türk köyü olduğu iddiası üzerine, isim değişikliği için yapılan referandum da halk, köyün isminin Kayaköy olarak kalması yönünde oy kullandı.


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Genel Türk Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Gökçe ile Yörük Türkmen araştırmacısı ve sosyal bilimler öğretmeni Eren Fehmi Eroğlu'nun yaptığı araştırmalar sonucunda, Kayaköy'de 1400'lü yılların başında Osmanlı'ya bağlı Kayı ve Karakeçili Yörüklerinin yaşadığı belirtilmişti.


Köyün çevresindeki ev, medrese ve cami kalıntıları ile mezar taşlarında "Kayı" damgasına rastlayan araştırmacılar, bölgede Rumlardan önce Türklerin yaşadığını öne sürdü.


Araştırmacı Eroğlu'nun Fethiye Belediyesi'nin Mart ayı meclis toplantısında Kayaköy'ün isminin "Kayıköy" olarak değiştirilmesine ilişkin dilekçe vermesi üzerine, bazı meclis üyelerinin karşı çıkması neticesinde isim değişikliğine halkın karar vermesi...