03 / 05 / 2024

kayıt altına alınan yapı ustaları

kayıt altına alınan yapı ustaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 380 bin yapı ustası kayıt altına alındı. 2017 yılı itibari ile “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmayan ustalar yapı sektöründe çalışamayacak.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

Bakan Şimşek'ten enflasyon müjdesi: Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, müjdeyi verdi. Bakan Şimşek, gerçekleştirilecek reformlar ile bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceklerini açıkladı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Kredi sicili kötü olanlar dikkat! Bunları yerine getirilenlerin sicili temizleniyor!

Kredi sicili, kredi kartı borcu ve kredi borcu başta olmak üzere tüm vergilendirilmiş borçların ve bu borçlara karşı davranışların kayıt altına alınmasını ifade ediyor. Banka sicili nasıl temizlenir? İşte detaylar...

Hastanede çalışmak isteyenlere müjde! Hasta kabul kayıt görevlisi alımları başladı!

Hasta kabul kayıt görevlisi alımları birçok il için başladı. Sınav ve mülakat olmadan gerçekleşecek personel alımları İŞKUR üzerinden gerçekleşecek.

İşte karşınızda Türkiye’nin otomobili TOGG! TOGG yollara çıktı! O anlar an be an kameralarda

TOGG meraklılarını heyecanlandıran görüntü geldi. Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG’dan yeni görüntüler sosyal medyada ortaya çıktı. TOGG'un sürü halindeki sürüş anı bir vatandaşın kamerasında kayıt altına alındı. İşte detaylar…

Konut sigortası ile evlerdeki güven teminat altına alınıyor!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortası ile evlerdeki huzurun ve güvenin teminat altına alındığını dile getirdi. 

Rusya'da kiralık konut piyasası takip altına alınıyor!

Rusya İnşaat Bakanlığı, ülkede yapılan kiralık konut sözleşmelerinin kayıt altına alınacağı bir sistem kurmaya hazırlanıyor.

IMF: Çin’de gayrimenkul sektörünün riskleri kontrol altına alınabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin'de gayrimenkul sektöründen kaynaklanan risklerin kontrol altına alınabileceğine dikkat çekti.

Kastamonu sel felaketinde gözaltına alınan müteahhit adliyeye sevk edildi!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde çöken Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi olan ve gözaltına alınan Mehmet Ö. hakkında adliyeye sevk kararı alındı.

Vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı?

Vasiyet ile üzerinde malları bulunan kişiler vefat etmesinin ardından mallarının kime kalacağını kayıt altına alıyor. Peki vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı? İşte tüm merak edilenler...

kayıt altına alınan yapı ustaları Haberi

kayıt altına alınan yapı ustaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı ustalarının eğitilmesi ve belgelendirilmesi konusunda öncü ve örnek çalışmalar yürütüyor.


Bu kapsamda yapı sektöründe mesleki yeterlilik belgeli eleman istihdamını özendirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile Ankara’da pilot bir uygulama başlatılmıştı. Bu uygulama ile betonarme demircisi yapı ustaları eğitilmiş, yapılan sınavlara müteakip Mesleki Yeterlilik Kurumundan (MYK) belge almaları sağlanmıştı. 31 Mart 2015 tarihinde yapılacak açılış programında MYK belgeleri hak sahibi yapı ustalarına dağıtılacak.


Bakanlık; kamusal sorumluluğunun bir gereği olarak yapı ustalarının eğitimi ve belgelendirilmesinin uygulanabilirliğini göstermek ve ilk adımı atmak üzere, yurt sathında talepte bulunan ustalara ücretsiz olarak eğitim verecek.


Yapılacak sınavlarda başarılı olanlar Mesleki Yeterlilik Belgesi alacaklar. Proje ile kalifiye usta istihdamının ve kaliteli yapı üretiminin arttırılması hedefleniyor.


TOKİ...