30 / 04 / 2024

Kaymaklı Yeraltı Şehri

Kaymaklı Yeraltı Şehri

Kaymaklı Belediyesi tarafından hazırlanarak Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun onayından geçirilerek uygulamaya konan "Yer altı Şehri Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi" hızlı adımlarla ilerliyor...

Kapadokya konaklama tesisleri bayramda yüzde 80 doluluğa ulaştı!

Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma otelleri ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'daki konaklama tesislerinde, Ramazan Bayramı süresince doluluk oranı yüzde 80 oldu

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 

8 katlı yeraltı şehri turizme kazandırılmayı bekliyor!

Kayseri'de bulunan ve geçmişi yaklaşık 8 bin yıl öncesine uzanan, Kırlangıç Vadisi Yeraltı Şehri, keşfedilmeyi VE turizme kazandırılmayı bekliyor...

Nevşehir'deki yeraltı şehri History Channel'de tanıtılacak!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çalışmaları esnasında ortaya çıkan dünyanın en büyük yeraltı şehri için çekimler yapıldı...

Niğde Hasköy'de yeraltı şehri mi var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya Niğde Hasköy'de bir yeraltı şehri olup olmadığını sordu..

Kırşehir'in yeni cazibe merkezi yeraltı şehri!

Kırşehir Kapodokya'nın giriş kapısında bulunan Mucur'da 1974'te bir inşaat çalışması sırasında tesadüfen keşfedilen yeraltı şehri bölgenin yeni cazibe merkezi oldu.

Nevşehir Yer altı Şehri Kentsel Tasarım'da son durum ne?

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kaymaklı Kasabasında yapımı devam eden "Yer altı Şehri Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi Giriş Ünitesi" inşaatını inceledi.

Çin Vuhan'a yeraltı şehri inşa edilecek!

Çin'in Vuhan kentinde 516 bin metrekarelik (72 futbol sahası büyüklüğünde) bir yeraltı şehri kuruluyor. İlk etabı 2016 sonunda tamamalanacak proje sayesinde kentin trafik sorununda hafifletilmesi hedefleniyor.

Nevşehir Kaymaklı yer altı şehri otoparkı yenileniyor!

Kaymaklı Belediyesi tarafından Kaymaklı yer altı şehrinin yer altı şehri otoparkı yenileme çalışmaları başlatıldı.

Bayburt'taki Aydıntepe Yeraltı Şehri destek bekliyor!

Bayburt’ta 3 bin yıllık geçmişiyle yörenin önemli tarihi yapılarından biri olan ve tesadüfen bulunan Aydıntepe Yeraltı Şehri ziyaretçilerini bekliyor.

Nevşehir yeraltı şehrine yoğun ilgi!

Nevşehir Beledivesi'nin TOKİ işbirliğiyle hayata gecirdiği Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkarılan dünyanın en büyük yeraltı şehri, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ilgi odağı oldu!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan, bilim çevrelerinin de ilgi odağı oldu.

Kaymaklı Yeraltı Şehri Haberi

Kaymaklı Yeraltı Şehri

Kaymaklı Belediyesi tarafından hazırlanarak Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun onayından geçirilerek uygulamaya konan "Yer altı Şehri Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi" hızlı adımlarla ilerliyor. Proje kapsamında inşaatı tamamlanan beş adet hediyelik eşya satış ünitesi de kiracılarına teslim edildi. Kısa bir süre önce yapım ihalesi yapılarak yükleniciye yer teslim yapılan Kafebistro ve satış ünitesi inşaatı da hızlı bir biçimde devam ederken süresi içerisinde tamamlanarak kiracısına teslim edilecek. Projenin tamamlanmasıyla ülkemizin ve Kapadokya Bölgesinin göz bebeği olan Kaymaklı Yeraltı Şehri ziyaretçilere ve kasabaya ayrı bir güzellik katacak. Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, bütün çabaların ve mücadelenin yaşanılabilir bir Kaymaklı için olduğunu söyledi. 


Muşkara...