29 / 04 / 2024

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro ihalesi

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro ihalesi

Toplam 1 milyar 613 milyon 815 bin TL sözleşme bedelli Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro ihalesi iptal edildi. İşte gerekçe...

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro ihalesi iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kaynarca - Pendik - Tuzla Metro ihalesini iptal ettiğini açıkladı. 

Tuzla-Samandıra metro hattı için tarih verildi! Tuzlalılara müjde! Geri sayım başladı...

İBB Adayı Murat Kurum Pendik'teki Trafik sorununu ele alarak, Tuzla-Samandıra arasında ihtiyaç duyulan raylı sistem hattı ile ilgili tarih verdi. 

Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı 2025'te açılacak!

Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı'nın 2025 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

İBB tarafından talep edilen Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen metro hattına, metro aracı almak üzere kullanılacak olan 230 milyon Euro'luk borçlanma miktarı, 150 milyon Euro yapıldı. İşte ayrıntılar...

İstanbullular dikkat: 3 yeni metro hattı geliyor

Kredi onayı alınarak Kaynarca-Tuzla, Mahmutbey-Bahçeşehir ve Ümraniye-Göztepe metro hatları için finansman sağlandı. İşte detaylar...

Pendik Kaynarca Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Pendik ilçesi, Kaynarca Mahallesi, 10689 ada, 1 parselin Bir Kısmı ile 10689 ada, 2 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün açılıyor!

Günlük 1 milyon 200 bin yolcu taşıyacak olan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün hizmete açılıyor.

İBB İstanbul'da yapımı devam eden iki metro hattının ihalesini iptal etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapım aşamasında olan Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihalelerini iptal etti. İBB, söz konusu inşaat işleri için yeniden ihaleye çıkacak. İşte detaylar...

Pendik ve Tuzla 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Pendik ve Tuzla İlçeleri, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kampüs Alanı Amaçlı İmar 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Ulaştırma Bakanı duyurdu! Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Ağustos'ta açılabilir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattımız yaklaşık 7,5 kilometre. Şu an projemizi yüzde 98 ilerleme seviyesine getirdik" dedi.

Emlak Konut GYO Tuzla Merkez ihalesi 12 Nisan'da! 

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Tuzla Merkez Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu 12 Nisan 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

KİPTAŞ Tuzla ve Pendik projelerinde son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Tuzla ve Pendik’te devam eden projeleri gezdi. Peki KİPTAŞ Tuzla ve Pendik projelerinde son durum ne? İşte detaylar...

Ekrem İmamoğlu'na metro projeleri için 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak için İBB Başkanına 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verdi.

Milli Emlak'tan İstanbul'da 88 milyon TL'ye satılık 44 gayrimenkul!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul ili, Sancaktepe, Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla ve Şile  ilçelerinde yer alan Hazine'ye ait 44 adet gayrimenkulü 87 milyon 96 bin 977 TL'ye satıyor.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro ihalesi Haberi

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro ihalesi

Alarko Holding A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bağlı ortaklığı Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin ortak olarak imzaladığı taahhüt sözleşmesine ilişkin açıklama hakkında güncelleme yayınladı.


Alarko Holding'in ortaklığı Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 50 hisseye sahip olduğu ortak girişimin, 14 Nisan 2017 tarihinde imzalanan sözleşme ile "Kaynarca - Pendik - Tuzla Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri" projesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Anadolu Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü'ne karşı taahhüt ettiği, sözleşme bedelinin (KDV hariç) 1 milyar 613 milyon 815 bin TL olduğu daha önce kamuya duyurulmuştu.

İBB tarafından Alarko'ya faks yoluyla gönderilen yazıda, söz konusu ihalenin iptal edildiği bildirildi.

12 kilometre uzunluğunda olması planlanan hattın 2020 yılında tamamlanması öngörülüyordu. Metro hattı, Kaynarca (Tavşantepe)-Çamçeşme-Tuzla...