05 / 05 / 2024

Kayseri Evleri restore çalışmaları

Kayseri Evleri restore çalışmaları

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilerek ayağa kaldırılan ve şehrin sosyal kültürel hayatına kazandırılan tarihi Kayseri Evleri'nin eski ve yeni hali, yapılan işin güzelliğini bir kez daha ortaya koyuyor...

TİKA, El Halil kentindeki tarihi evleri restore ediyor! 

TİKA, El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'nin çevresinde yer alan tarihi evleri restore etmeye devam ediyor. 

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

İtalya’da bu evler sadece 8.5 TL! Tek şart restorasyon!

İtalya'da "Sicilya'nın Balkonu" olarak bilinen Troina kasabasında 1 euro (8.47 TL) fiyatla evler satışa sunuldu. Bölgenin popülasyonunu artırmak için atılan adımdaki tek koşulu evleri restore etmek.

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Kayseri'deki 5 asırlık han restore edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada, Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışması başlatacaklarını müjdeledi..

Diyarbakır Evleri yenileniyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ‘Diyarbakır Evleri’ TOKİ önderliğinde restore ediliyor. 

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Kayseri'de definecilerin tahrip ettiği kilisede yıkılma tehlikesi!

Kayseri Yeşilhisar'da bulunan Agios Eustatios Kilisesi, definecilerin birçok defa yaptığı kazı çalışmaları ile tahrip edilmişti. Yıkılma tehlikesi yaşayan kilisenin restore edilmesi talep edildi.

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

Kayseri'de tarihi evin çatısı çöktü: 2 yaralı!

Kayseri Talas'ta restore edilen tarihi evin çatısının çöktü. Yaşanan çökme sonucunda 2 kişi yaralandı...

1500 yıllık Tol Kilisesi restore edildi!

Kayseri Talas'taki 1500 yıllık tarihi Tol Kilisesi, restore edildi. Kilise, restorasyonun ardından sanat galerisine dönüştürüldü.

Tarihi Tavşancıl evleri restore edilecek!

Kocaeli Tavşancıl'daki 54 tarihi yapının 15'i restore ediliyor. Tavşancıl'ın tarihi dokusunu korumak için yapılan projede, tarihi binalar yeniden kullanılabilir hale getirilecek...

Kayseri Tarihi Meryem Ana Kilisesi binası kütüphane oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kiçikapı’da bulunan Tarihi Meryem Ana Kilisesi binasını restore ederek 50 bin kitaplık bir kütüphaneye dönüştürdü.

Kayseri Evleri restore çalışmaları Haberi

Kayseri Evleri restore çalışmaları


Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilerek ayağa kaldırılan ve şehrin sosyal kültürel hayatına kazandırılan tarihi Kayseri Evleri'nin eski ve yeni hali, yapılan işin güzelliğini bir kez daha ortaya koyuyor.


Yıkık virane görünümünün yanısıra metruk haliyle bit pazarına dönüşen mekanlar, şimdi pırıl pırıl bir sosyal tesis ve butik otele kucak açmanın hazzını yaşıyor.


Sözün özü; geçmişten geleceğe uzanan bir köprü olacak Kayseri Mahallesi'nin eski ve yeni halini yansıtan bu fotoğraf kareleri çok şey anlatıyor.



Kayseri...