03 / 05 / 2024

kayseri göç programı

kayseri göç programı

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi’nin Kent Tartışmaları programına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, mimarlar, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kayserililere yeni konut müjdesi! Kayseri'de 648 konutun temeli iki gün sonra atılıyor! 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamda ikinci etap 618 konutun temeli 2 gün sonra törenle atılacak.

Bakan Göktaş açıkladı! Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarı ile hesaplara yatıracaklarını kaydetti. Konu ile ilgili yapılan açıklama ve haberin detayları...

Bakan Göktaş'tan son dakika açıklaması: Aile Destek Programı'nda hesaplara bu ay 4,37 milyar TL yattı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan ödemeler ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Göktaş, açıklamasında Aile Destek Programı'nda hesaplara bu ay 4,37 milyar TL yattığını belirtti ve diğer kalemleri de açıkladı...

Karnesi güzel gelen öğrenciye Aile Bakanlığından müjde! Başarı teşvik programı ile ödül dağıtacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başarı Teşvik programının detayları yaz tatili yaklaşınca gündemde yer almaya başladı. Peki, Başarı Teşvik programı nedir? İşte detaylar...

Yeni Evim Konut Finansman Programı'na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Orta gelirli vatandaşların 81 şehirde piyasa koşullarına göre uygun vade yapısıyla ilk evlerini alabilmesi için uygulamaya konulan "Yeni Evim Konut Finansman Programı"na 10 günde tam 8 bin 27 kişi başvuru yaptı.

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Oruçreis kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı.

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm için uzlaşma görüşmeleri başlıyor!

Kayseri Oruçreis'te hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projeleri için 18 Ekim'de uzlaşma görüşmeleri başlayacak.

Kayseri'deki Engir Gölü çevresinde yapılaşmaya geçit yok! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, sulak alan olarak kuşlara ev sahipliği yapan Engir Gölü çevresinde bölgenin doğal yapısını bozacak yapılaşmaya izin verilmemesi yönünde karar aldı.

Kayseri Güneşli'de 1 milyon metrekarelik arazide villa yapılmasına tepki!

Kayseri’nin Güneşli Mahallesi’nde köylülerin 1960'da Tarım Meslek Lisesi yapımı için bağışladığı yaklaşık 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alana Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin villa yapma kararına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

Kayseri Erkilet Havalimanı inşaatı meclis gündeminde!

Kayseri'ye yapılacak olan Erkilet Havalimanı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri Şehir Hastanesi projesi meclis gündeminde!

Kayseri Şehir Hastanesi projesinde yapılan iş artışı ve kamuya maliyeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çıray, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

kayseri göç programı Haberi

kayseri göç programı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mimarlar Odası Kayseri Şubesi’nin düzenlediği ’Göç’ konulu Kent Tartışmaları programına katıldı. Toplantıda göçün sebepleri ve Kayseri’ye yapılan göçle ilgili önemli verileri paylaşan Başkan Çelik, Kayseri’nin nüfusunun son 15 yılda yüzde 20 arttığını söyledi. Başkan Çelik, bir taraftan artan nüfusa göre şehri planlarken bir taraftan da insanları mutlu oldukları yerde yaşatmak suretiyle ilçelerdeki göçü önlemek için çalıştıklarını söyledi.


Mimarlar Odası Kayseri Şubesi’nin Kent Tartışmaları programına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, mimarlar, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıyı açan Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu, üçüncüsünü yaptıkları Kent Tartışmaları’nın ana temasının ’Göç’ olarak belirlendiğini söyledi. Velibaşoğlu, Kent Tartışmaları ile konusundaki uzman kişileri bir araya getirerek kentlere dair göçle ilgili...