13 / 05 / 2024

Kayseri Kalesi 40 milyon liralık yatırım

Kayseri Kalesi 40 milyon liralık yatırım

Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve ovaya kurulmuş nadir kalelerden Kayseri Kalesi'nin kültür ve sanat merkezi haline getirilmesi için dış cephe restorasyonu da dahil 40 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

Kayseri'de 17.3 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 17 milyon 284 bin 40 lira bedelle yapım karşılığı kiralama işi ihale edecek

40 yıllık atıl araziler tarıma kazandırıldı!

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kayseri'de 40 yıldır kullanılmayan araziler tarıma kazandırdı. 

Kayseri'de kirasını ödeyemeyen esnaf AVM tarafından icraya verildi!

Kayseri'de, kirasını ödeyemeyen esnaf, AVM'yi işleten şirket tarafından icraya verildi. İş yapamadığı için biriken 40 bin liralık kira borcuna karşılık 500 bin liralık ürününe el konulan Aysun Bıyık'ın, "Ödeyemiyorum arkadaş, ödeyemiyorum" diye çığlık attı.

Bülent Ersoy Bodrum'da 40 milyonluk 2 villasının tapusunu aldı!

Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Bülent Ersoy, Bodrum'da 40 milyon lira değerinde 2 süper villa satın almıştı. Tapu işlemleri için Bodrum'a giden Ersoy, Bodrum Kalesi manzaralı villaların tapu ve devir işlemlerini tamamladı...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde villa parseli satışında yolsuzluk iddiası!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 221 adet villa parselini tanesi ortalama 100 bin TL’den toplamda 22 milyon TL’ye toplu olarak satışa sundu. Bu villa parsellerinden belediyenin neredeyse 40 milyon TL zarar ettiği ileri sürüldü...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 221 adet villa parselini 22 milyon TL'ye sattı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 221 adet villa parselini 10 Mart günü toplu satışla Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na 2 ay ödemesiz ve 18 taksite bölerek sattı. Belediyenin tek tek satmak yerine toplu satışla 22 milyona sattığı parsellerden 40 milyon TL zarar ettiği iddia edildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı toplantısı gerçekleştirildi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 40 gündem maddesi konuşuldu.

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Tarihi Kayseri Kalesi Ekim ayında hizmete açılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından müze ve kültür sanat merkezine dönüştürülen Tarihi Kayseri Kalesi, Başkan Büyükkılıç tarafından tanıtılacak

Kayseri Kalesi'ndeki restorasyon ve inşaat çalışmaları tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Kayseri Kalesi'nde bir süredir devam eden restorasyon ve inşaat çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Diyarbakır Çermik Kalesi'ndeki 40 ev boşaltılacak!

Diyarbakır'daki tarihi Çermik Kalesi'nin eteğinde başlatılan park inşaatı sırasında kalede çatlaklar meydana geldi. Dev kayalar mahalleye sürüklendi. Bölgedeki 40 evin tahliye edileceği açıklandı.

Sahabiye'de dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, katıldığı bir televizyon programında Kayseri Kalesi, Camii Kebir bölgesindeki dönüşüm projesi, Hava İkmal Şehir Parkı projesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kayseri Kalesi cazibe merkezi olacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 40 milyon TL’lik yatırımla Kayseri Kalesi’nin yeni cazibe merkezlerinden birisi haline getirileceğini dile getirdi.

Kayseri Kalesi 40 milyon liralık yatırım Haberi

Kayseri Kalesi 40 milyon liralık yatırım

Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve ovaya kurulmuş nadir kalelerden Kayseri Kalesi'nin kültür ve sanat merkezi haline getirilmesi için dış cephe restorasyonu da dahil 40 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.


Kale içinde basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, iç ve dış bölümden oluşan kalede,18 burç ve dışarıya açılan üç kapı bulunduğunu söyledi.


Kalenin içiyle ilgili kendisinden önceki Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından hazırlattırılmış bir proje olduğunu anımsatan Çelik, bunu gelecek yıl bitirmeyi planladıklarını, çalışma sonunda kalenin bir kültür ve sanat merkezi haline geleceğini belirtti.


Tarihi kalenin dış cephesinde de yenileme projesi başlattıklarını anlatan Çelik, şunları söyledi:


"Dış beden duvarlarında hasarlar oluşmuştu, çöküntüler vardı. Kalenin içine bu kadar para harcanmışken dışını da sağlamlaştırmamız gerekiyordu. Restorasyon yapacağımız alan 25 bin metrekarelik bir bölge....