16 / 06 / 2024

kayseri konaklar turizme açılıyor

kayseri konaklar turizme açılıyor

Çok sayıda tarihi konaktan oluşan Eski Kayseri Mahallesi, büyük şehir belediyesi tarafından yaklaşık 30 milyon TL tutarındaki harcamayla, butik otel, kafe ve diğer sosyal tesisler tamamlanacak...

Sivas'ta metruk konaklar restore ediliyor!

Sivas'ta tarihi özelliği bulunan konaklar kültür ve turizme yeniden kazandırılması için restore ediliyor.

Bilecik Osmaneli Konakları restore ediliyor!

Bilecik Osmaneli'de kerpiç taş ve ahşap kullanılarak inşa edilen cumbalı konaklar, restore edilerek turizme kazandırılacak. 

Kahramanmaraş'ta tarihi konakların turizme kazandırılması talebi mecliste!

Kahramanmaraş'ın Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi konakların turizme kazandırılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 

8 katlı yeraltı şehri turizme kazandırılmayı bekliyor!

Kayseri'de bulunan ve geçmişi yaklaşık 8 bin yıl öncesine uzanan, Kırlangıç Vadisi Yeraltı Şehri, keşfedilmeyi VE turizme kazandırılmayı bekliyor...

Sivas Divriği'de restore edilen konaklar otel ve müze olacak!

Divriği ilçesinde İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla onarılan konaklar turizme kazandırıldı.Vali Alim Barut Divriği’nin Sivas için çok özel bir yer olduğunu belirterek, "Tarih kitaplarını açtığınızda Divriği ilçemiz ile ilgili pek çok şey bulursunuz. " dedi

Bartın'da 241 ev turizme kazandırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, tescilli 241 evin turizme kazandırılmasının planlandığı Bartın, her yıl binlerce turistin geldiği, konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesine coğrafi yakınlığını fırsata çevirmek istiyor.

Sinop Boyabat'taki tarihi konaklar restore ediliyor!

Sinop’un Boyabat ilçesindeki tarihi konaklar restore edilerek turizme kazandırılıyor. Boyabat’ı turizme kazandırma çalışmaları kapsamında yapılan restorasyonlarla daha önceden ilçe merkezinde birçok konağın yapımı gerçekleşmişti.

Kayseri Yeşil Mahalle'deki semt konaklarında sona gelindi!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yeşil Mahalle’de ilki açılan Semt Konakları’ndan kalan 7 tanesinin de bitme aşamasında olduğunu söyledi.

Aksaray Güzelyurt'taki tarihi taş konaklar turizme açılıyor!

Aksaray'ın Güzelyurt ilçe Kaymakamı Mustafa Duruk, "İlçemizde 100'ün üzerinde konağımız, otel haline gelebilecek durumda. Şu anda sadece 17'sini turizme kazandırdık. Yatırımcıların buraya gelip ev ve konaklarımızı görmelerini istiyoruz" dedi.

Aksaray'daki tarihi taş konaklar restore ediliyor!

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde mübadele dönemi ve sonrasında çeşitli nedenlerle yaşanan göç sonrası boş kalan tarihi taş konaklar, restore edilerek turizme kazandırılıyor..

Bişehir projesi Kayseri'de Tordemir imzasıyla yükseliyor!

Gayrimenkul sektöründe Tordemir inşaat, yine bir yeniliğe imza atıyor. Kayseri Mimar Sinan'daki Gül Konakları'nın yanında Bişehir adıyla 50000 m2 alan üzerine 800 lüks konut inşa ediyor.

Kayseri'de turizme ilgi artıyor!

Türkiye'nin önde gelen sanayi şehirlerinden biri ve iş adamı fabrikası olarak bilinen Kayseri, gözünü turizme çevirdi. Bölgenin en büyük turizm yatırımlarına soyunan şehir, Erciyes Dağı'nı bir çekim merkezi haline getirmek istiyor.

kayseri konaklar turizme açılıyor Haberi

kayseri konaklar turizme açılıyor

ÇOK sayıda tarihi konaktan oluşan Eski Kayseri Mahallesi, büyük şehir belediyesi tarafından yaklaşık 30 milyon TL tutarındaki harcamayla, butik otel, kafe ve diğer sosyal tesislerin tamamlanmasıyla birlikte 2015 yılında iç ve dış turizmin hizmetine girecek. 


Evrensel...