05 / 05 / 2024

kayseri kooperatifçilik

kayseri kooperatifçilik

Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Dayanışma Derneği (KAYİMDER) Başkanı Ali Aydın: "Kayseri'de kooperatifçilik kangren oldu, meslek kurumumuzun bir kaydının ve ahlakının olması ve sınıflandırılmasının yapılması lazım" dedi

İzmir'de Halk Konut 2. Etap için imzalar atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için Türkiye’de ilk defa İzmir'de start verdiği kooperatifçilik modeli yüzleri güldürmeyi sürdürüyor. Halk Konut 2. Etap için imzalar atıldı. İşte ayrıntılar...

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31060 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kooperatiften ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Kooperatiften ev alırken nelere dikkat edilmeli? Ev alırken mağdur olmamak için ne yapmalı? Merak edilen soruların yanıtlarını kooperatifçilik konusunda uzman SMMM Evren Özmen verdi.

Hulusi Akar'ın Kayseri'deki camisini Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak!

Hulisi Akar'ın memleketi Kayseri'de inşa ettirdiği 750 kişilik camii Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumartesi günü açılacak.

Kayseri'ye 800 kişilik kütüphane!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri'ye kazandırılan 800 kişilik kütüphane hizmete açılıyor. 3 Kasım Perşembe günü saat 13.00'te yeni kütüphane için açılış töreni yapılacak.

Kayseri'ye 800 kişilik modern kütüphane!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'ye 800 kişilik modern bir kütüphane kazandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu ay içerisinde hizmete girecek olan kütüphaneyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Batı Koop, Onur İnşaat ve CNT İnşaat'tan işbirliği protokolü!

Kooperatifçilik alanında İzmir'de lider olan Batı Koop, Onur İnşaat ve CNT İnşaat işbirliği ile dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için bir protokole imza attı.

Kayseri Tomarza'da yatırım atağı!

Kayseri Belediye Başkanı Fahrettin Işık'ın, "Bizim göreve ilk geldiğimizde TOKİ başlamıştı. Şimdi 2.etap TOKİ'miz var, 750 kişilik inşaat için başvuru yaptık. Bunun müjdesini bekliyoruz. 150 kişilik de müstakil tip TOKİ başvurumuz yapıldı."dedi.

Kayseri'de 800 kişilik kütüphane yapılacak!

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi önemli bir hizmeti daha hayata geçirecek. Yapımı süren 800 kişilik kütüphanenin yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesine çalışılıyor.

Pal City 2 Vali Konakları'nın temeli ne zaman atılacak?

Görev aldığı bölgelerde "atom vali" olarak anılan Turan Eren, oluşturduğu 'Garantili Kooperatifçilik' modeli ile yapmış olduğu 3. proje Pal City 2 Vali Konaklarının 17 Mayıs günü temelini atacak.

Turan Eren Antalya'da dev konut projesini hayata geçirecek!

Emekli Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, geliştirdiği "garantili kooperatifçilik" modeli ile dev bir konut projesini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Konut kooperatifçiliğinde mağdur oranı yüksektir!

Denizli Ticaret Odası'nda düzenlenen Kooperatifçilik konulu konferansta konuşan Vali Yardımcısı Tuncay Engin, konut kooperatifçiliğinde mağdur oranının yüksek olduğunu ifade etti. Engin kendisinin de bu mağdurlardan birisi olduğunu aktardı.

Kayseri'de 500 kişilik öğrenci yurdu inşa edilecek!

Yaptığı hizmet ve yatırımların yanı sıra eğitime verdiği destekle de dikkat çeken Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu konuda yeni bir yatırıma daha imza atacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes Üniversitesi'ne 500 kişilik kız öğrenci yurdu yapılacak

kayseri kooperatifçilik Haberi

kayseri kooperatifçilik

Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Dayanışma Derneği (KAYİMDER) Başkanı Ali Aydın, Meslek kurumumuzun bir kaydının ve ahlakının olması ve sınıflandırılmasının yapılması lazım. İnşaat öncesi, inşaat süreci, inşaat sonrası olmak üzere, Bayındırlık Bakanlığı ve Çevre Şehircilik İl Müdürü kontrol altına almaya başladı. Bu kişilerin hangi statüde olacakları ve hangi sınıf işleri yapacakları, ve kullandıkları malların kalitesi ve inşaat süreciyle ilgili bütün yapı denetimi dahil bir çalışma yürütülüyor. Dolandırma işlerine karşı adım atıldı ve süreçler işlemeye devam ediyor. Güven endeksi en düşük olan mesleklerden bir tanesi müteahhitlik. Dolayısıyla kooperatiflerin bir yönü de müteahhitlerle ilgili." dedi. 


İnsanların bir yükün altına girebilecek kadar gözü kara olduğunu belirten Ali Aydın, "Bir kooperatifçinin en azından bir hukuk bilgisi olması lazım. Çünkü karşısındakiyle bir sözleşme yapıyor. Bir muhasebeci...