15 / 05 / 2024

kayseri kuş müzesi

kayseri kuş müzesi

Çok sayıda kuş türünü barındıran ve Türkiye'de flamingoların kuluçkaya yattıkları önemli sulak alanlardan Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kuş Müzesi açıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün konu ile ilgili açıklama yaptı.

Kayseri Etnografya Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Güpgüpoğlu Konağı’ndaki Etnografya Müzesi’nin yeniden açılışı sebebiyle gerçekleştirilen törene katıldı.

Kayseri'ye basın müzesi kurulacak!

Kayseri ​​​​​​​Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri Gazeteciler Cemiyetine tahsis edilen tarihi bir konakta Basın Müzesi kurulması için protokol imzalandı.

Kayseri'deki eski müze binası Paleontoloji Müzesi oluyor!

Kayseri'de yer alan eski Arkeoloji Müzesi binası, kentte ortaya çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi olarak hizmete açılacak.

Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak üzere yapılan "Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" 16 Temmuz'da ziyarete açılacak..

Kayseri'ye Basın Müzesi inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte Basın Müzesi kurulması için düğmeye bastı.

Beykoz'a billur ve cam müzesi inşa ediliyor!

Beykoz’da cam tarihinin sergileneceği, gelecek kuşaklara aktarılacağı, ilçenin turizmi ve tanıtımına katkı sağlayacak olan “Beykoz Billur ve Cam Müzesi” kuruluyor.

Samsun Panoroma 1919 Müzesi 13 milyon TL'ye mal olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, protokole Kurtuluş mücadelesini en iyi şekilde anlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile yaptırılan Panoroma 1919 Müzesi hakkında bilgi verdi.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi açılıyor!

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi 2 Mayıs Pazartesi günü açılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, açılış için hazırlanan müzede incelemelerde bulundu.

Kayseri Arkeoloji Müzesi'nin ihalesi yapıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Anadolu'daki insanlık tarihine ışık tutan Arkeoloji Müzesi'ni yeniliyor. Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi'ne yaptırılacak olan müzenin teşhir ve tanzim işleri için ihale yapıldı.

Atatürk Evi Müzesi restorasyon çalışmaları başladı!

Avcılar Ambarlı Mahallesi'nde 2000 yılında yaptırılan Atatürk Evi Müzesi'nin restore edilmeye başlandı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, eserleri gelecek kuşaklara aktarmayı öncelikli görevleri arasında gösterdi.

Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde araştırma yapıldı!

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, turistlerin dikkatini çekiyor. Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi'nden 55 kişilik bir grup, müzeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Milli Mücadele Müzesi için proje çalışmaları sürüyor!

Kayseri Lisesi'nin tarihi binasında yapılacak olan Milli Mücadele Müzesi için proje çalışmaları sürüyor. Müzeyle ilgili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 'ye bir sunum yapıldı.

Selçuklu Müzesi gurbetçilerden yoğun ilgi görüyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür varlıklarımız arasına katılan Selçuklu Müzesi gurbetçi vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor. Müzeyi gezen gurbetçiler, Avrupa'da böyle müze olmadığına dikkat çekti.

kayseri kuş müzesi Haberi

kayseri kuş müzesi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sazlığın Yeşilhisar ilçesinde sınırlarındaki bölümünde  kurulan Müze'nin açılışında yaptığı konuşmada, Sultan Sazlığı'nın ülkemizdeki milli parklar içerisinde özel bir yere sahip olduğunu söyledi.


Bölgede 301 kuş türünün yaşadığının tespit edilebildiğini anlatan Düzgün, Sazlığın, kuş türlerine meraklı gözlemciler ve bilim insanlarınca takibe alındığını belirtti.


Düzgün, Sultan Sazlığı'na doğaseverlerin ilgisinin her geçen gün arttığına işaret ederek, şöyle devam etti:


"Gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla bölgede her yıl yeni düzenlemeler yapılıyor. Sultan Sazlığı Milli Parkı içerisinde yürüyüş parkurları, kuş gözlem kuleleri ve kulübelerin sayısı arttı. Ziyaretçilerin beğenisine sunulan Kuş Müzesi ise hem teknolojik imkanlarla donatıldı hem de görsel bir ziyafet sunuldu. Doğaya ve canlıya saygının bir gereği olarak avlanan kuşların içini doldurmak yerine kuş türlerinin çeşitli malzemelerden yapılan birebir kopyası sergileniyor. Kuş...