19 / 05 / 2024

kayseri metro yolcu sayısı

kayseri metro yolcu sayısı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli yatırımlarından olan ve Kayseri'yi modern taşımacılıkla buluşturan raylı sistem, hizmete girdiği 2009 yılından bu yana 2013 yılında rekor sayıda yolcu taşıdı.

Başakşehir-Kayaşehir metro hattında 1 senede 5 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir metro hattını 1 senede 5 milyon 200 bin yolcunun kullandığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ve apron çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu "En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak, yeni terminal binasıyla senelik 2,5 milyon olan yolcu kapasitesini 6 milyona çıkarıyoruz." dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu: Ataköy-İkitelli metro hattı Mart 2024’te hizmete açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 ilçeden geçecek 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro hattının Mart 2024’te hizmete gireceğini duyurdu. 

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak... 

Açıldığında günde 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak olan İstanbul Bakırköy-Kirazlı metro hattında ilk ray kaynağı bugün yapıldı. 

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün açılıyor!

Günlük 1 milyon 200 bin yolcu taşıyacak olan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün hizmete açılıyor.

Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı Nisan sonunda yolcu alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı'nda, Nisan sonu gibi yolcu alınacak şekilde çalışmaların yapıldığını belirtti. 

Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı 29 Ekim'de açılıyor!

Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı 29 Ekim'de açılıyor. Bu hatla günde 400 bin yolcu taşınacak ve metrobüsün de yükü hafifleyecek...

Dudullu-Bostancı Metro Hattı 2021'de açılıyor!

Bostancı – Dudullu arasını 21 dakikaya düşürmesi planlanan Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nda çalışmalara yeniden başlandı. Saatte tek yönde 44 bin 400 yolcu taşınabilecek hattın 2021'de açılması planlanıyor.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nda son durum ne?

44 bin yolcu kapasiteli Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nda çalışmalar durma noktasına geldi. 13 kilometre uzunluğundaki hattın 2020 yılında açılması planlanıyordu.

Bursa’ya yeni metro hatları geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2035 ulaşım master planını hazırladı. Bursa’da yeni metro hatları yapılacak. Plan kapsamında Raylı sistemi kullanan yolcu sayısı ise günlük 286 binden 1 milyon 322 bine çıkacak.

Gebze-Darıca metro hattı için ilk kazma vuruldu!

İlk kazmanın vurulduğu Gebze-Darıca metro hattında 1080 yolcu kapasiteli, 4 araçtan meydana gelen sürücüsüz metro kullanılacak. İşte Gebze-Darıca Metrosu inşaatında son durum...

Kayseri tramvay 4.ve 5. etap uygulaması 2016'da başlayacak!

Kayseri tramvay hattında araç sayısı yıl sonundan itibaren 30 yeni aracın gelmesiyle 68’e çıkacak. Böylece yolcu taşıma kapasitesi de 90 bin kişiden 180 bin kişiye yükselecek.

Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosu saatte 70 bin yolcu taşıyacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metro ulaşımı altyapı çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Kabataş Mahmutbey metro hattının birinci etabı olan Mecidiyeköy Mahmutbey metrosu inşaatı başladı. Metro saatte 70 bin yolcu taşıyacak

kayseri metro yolcu sayısı Haberi

kayseri metro yolcu sayısı


Kayseri’de, hizmete girdiği 2009 yılından bu yana şehir içi toplu taşımada çığır açan raylı sistem 2013 yılında toplam 26.4 milyon yolcu taşıdı. 


Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli yatırımlarından olan ve Kayseri'yi modern taşımacılıkla buluşturan raylı sistem, 2013 yılında rekor sayıda yolcu taşıdı. Geçen yıl her gün ortalama 73 bin ve ayda ortalama 2 milyon 200 bin yolcu taşıyan raylı sistem, yıl sonunda ise toplam 26 milyon 418 bin 909 yolcuya ulaştı.


Büyükşehir Belediyesi'nin, Kayseri'nin ulaşım ağına dahil ettiği raylı sistem, Organize Sanayi-Doğu Garajı hattında ayda ortalama 226 bin kilometre yol kat ederek, dünyanın çevresini her ay beş kezden fazla dolanan bir performans gösterdi. 2013 yılında toplam 2 milyon 719 bin kilometre yol kat eden raylı sistem, toplam 26 milyon 418 bin...