07 / 05 / 2024

kayseri sel

kayseri sel

Kayseri Yahyalı’daki selden sonra Kaymakam Yunus Emre Altıner ve Belediye Başkanı Esat Öztürk bölgeye giderek yakından incelemelerde bulundu. Kaymakam Altıner yaptığı açıklamalarda” Önceden imar izni olmaksızın yapılan tesislere de müsaade edilmeyecektir." dedi.

Kayseri Melikgazi'ye çok amaçlı tesis yatırımı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Selçuklu Mahallesi'nde bulunan Selçuklu pazaryerinin yenilenip çok amaçlı sosyal tesis hizmet binası olacağını müjdeledi.

Kayseri Kazım Karabekir'de 208 daire sahiplerine teslim edildi!

Kayseri Kazım Karabekir Mahallesi'nde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bitirilen 6 blok 208 dairenin kura çekimi ve anahtar teslim töreni yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki törende konuşma yaptı...

Kayseri'de Gıyaseddin Keyhüsrev'in yaptırdığı tarihi köşke restorasyon!

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

Kayseri Mehmet İlgü İlkokulu açıldı!

Açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Kayseri'ye gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  Mehmet İlgü İlkokulu ve Büyükşehir Belediyesi olarak Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’ne yapılan Spor Salonu’nun tanıtımına katıldı.

Kayseri'nin hayırseverleri Talas'ta eğitim binaları inşa ediyor!

Kayseri’ye gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Kamçı, arsa sorununa rağmen hayırseverlerin Talas'ta eğitim binaları inşa ettiğini söyledi.

Kayseri Keykubadiye Sarayı'nın mimarisi ortaya çıkarılıyor!

Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubad tarafından Kayseri'de inşa ettirilen Keykubadiye Sarayı'nın mimari yapısı gün yüzüne çıkarılacak. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Kayseri'de cami yaptırıyor!

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, memleketi olan Kayseri'de cami yaptırıyor. Selçuklu motifleriyle bezenen cami yakında ibadete açılacak..

Kayseri Keykubadiye Sarayı'nda kazı çalışmaları başladı!

Kayseri'de, Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubad tarafından 1225'te yaptırılan Keykubadiye Sarayı'nın gün yüzüne çıkarılması için kazı çalışması başlatıldı.

Kayseri'nin kentsel yapı mirası Selçuklular'a ait!

Kayseri Mimarlar Odası Başkanı Hakan Mahiroğlu, Kayseri’nin günümüzdeki kentsel yapı mirasını özellikle Selçuklular döneminden miras aldığını ifade etti.

Kayseri Gevher Nesibe Hatun Hamamı restoran olacak!

Kayseri Gevher Nesibe Hatun Hamamı restoran olacak. Selçuklu Sultanı Gevher Nesibe Hatun tarafından 1205 yılında Kayseri'de yaptırılan tarihi hamam, restore edilerek yöresel lezzetlerin yenilebileceği restoran olarak hizmet verecek.

Selçuklu Müzesi gurbetçilerden yoğun ilgi görüyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür varlıklarımız arasına katılan Selçuklu Müzesi gurbetçi vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor. Müzeyi gezen gurbetçiler, Avrupa'da böyle müze olmadığına dikkat çekti.

Kayseri'de meydana gelen sel nedeniyle ev ve işyerini su bastı!

Kayseri'de önceki gece etkili olan sağanak yağış ve sel hayatı felç etti. Erciyes Dağı eteklerinden gelen sel suları Deliçay'ı taşırınca Hisarcık, Kıranardı Mahalleleri ve Çay Bağları'nda çok sayıda ev ve işyerini su bastı...

Kayseri-Erciyes yolu sel nedeniyle ulaşıma kapatıldı!

Kayseri'de etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Kayseri'de etkili olan sel nediyle Kayseri-Erciyes yolu sel nedeniyle ulaşıma kapatıldı, çok sayıda araç dere yatağına sürüklendi, bazı evleri su bastı.

kayseri sel Haberi

kayseri sel

Kayseri Yahyalı’da dün meydana gelen selden sonra Kaymakam Yunus Emre Altıner ve Belediye Başkanı Esat Öztürk bölgede incelemeler yaptı.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Kaymakam Altıner ve Başkan Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Yücel ve AK Parti İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu ile selden zarar gören Kapuzbaşı Mahallesi'ndeki pansiyon ve yollarda incelemelerde yaptı, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu.  

Başkan Öztürk, yaptığı açıklamada, dün saat 13.30 sıralarında başlayan yağışın yaklaşık 3 saat devam ettiği ve Ulupınar ile Kapuzbaşı mahallelerinde sele neden olduğunu vurguladı.

Bölgede hem hasar tespiti yaptıklarını hem de selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyleyen Başkan Öztürk, meydana gelen hasarın en kısa zamanda giderilmeye çalışılacağını aktardı. 

Kaymakam Yunus Emre Altıner de bölgenin coğrafi şartlardan dolayı yağış sonrası sele ve taşkınlara müsait bir...