15 / 05 / 2024

kayseri yeraltı şehirleri

kayseri yeraltı şehirleri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Çekül Vakfı'nın desteğiyle ildeki mağaraları fotoğraflayan özel ekip, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Ziyarette, Kayseri'nin yeraltı şehri açısından bir zenginliğe sahip olduğu dile getirildi..

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 

8 katlı yeraltı şehri turizme kazandırılmayı bekliyor!

Kayseri'de bulunan ve geçmişi yaklaşık 8 bin yıl öncesine uzanan, Kırlangıç Vadisi Yeraltı Şehri, keşfedilmeyi VE turizme kazandırılmayı bekliyor...

Kayseri Yeraltı Çarşısı’na raylı sistem piyangosu!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yeraltı Çarşısı’ndaki ziyaretinde çarşı için en büyük yatırımın Talas-Erkilet raylı sistem hattının çarşının yanından geçmesi olacağını belirtti.

Kayseri Yeraltı Çarşısı'ndaki 62 dükkan kiralandı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yeraltı Çarşısı içersindeki 62 dükkanın kiralanması işi ihalesini yaptı. Üç firmanın katıldığı ihaleyi en yüksek teklifi veren Yeraltı Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aldı.

Kayseri Yeraltı Çarşısı ihalesi yarın!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Devlet İhale Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince Yer altı Çarşısı dükkanları için 'Kapalı Teklif Usulü' ile ihaleye çıkıyor. İhale ile çarşıdaki 62 dükkan toplu halde 10 yıllığına kiraya verilecek.

Kayseri Yeraltı Çarşısı'nda 10 yıllığına kiralık 62 dükkan!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Yeraltı Çarşısı içerisindeki 62 adet dükkanı 10 yıllığına kiraya verecek. Dükkanların 10 yıllık kira bedeli 9 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

Kapadokya'ya 8 ayda 1 milyon 927 bin ziyaretçi!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 927 bin 654 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya'da turist sayısı azaldı!

Peribacaları, vadileri, yeraltı şehirleri ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini, bu yılın ilk üç ayında 364 bin 563 turist ziyaret etti.

Kapadokya Göreme Açık Hava Müzesi'ne ziyaret arttı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu,yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı ilk üç ayda 364 bin 563 oldu.

İsmail Arıcı: Develi'deki tramvay hattını yeraltına alacağız!

AK Parti 25. Dönem Kayseri Milletvekili Aday adayı İsmail Arıcı Develi'yi 82. vilayet yapacaklarını ve ismini de "Everek"olarak değiştireceklerini söyledi. Arıcı, ayrıca doğu ve batı garajını kaldıracağını, tramvay hattını da yeraltına alacağını ifade ett

Kapadokya turist ziyaretçi sayısı 3 milyona yaklaştı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni 2014 yılı içerisinde 2 milyon 852 bin 552 tatilci ve turist ziyaret etti.

Kapadokya'da turist sayısı 3 milyona yaklaştı!

PERİBACALARI, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın 11 aylık döneminde 2 milyon 737 bin 296 oldu.

Kapadokya'ya 11 ayda turist yağdı!

Peribacaları eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın 11 aylık döneminde 2 milyon 737 bin 296 oldu.

kayseri yeraltı şehirleri Haberi

kayseri yeraltı şehirleri


Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Çekül Vakfı'nın desteğiyle ildeki mağaraları fotoğraflayan özel ekip, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Ziyarette, Kayseri'nin yeraltı şehri açısından inanılmaz bir zenginliğe sahip olduğu dile getirildi. 


Büyükşehir Belediyesi, sadece yer üstündeki tarihi eserleri ayağa kaldırmakla kalmıyor, yer altındaki tarihi mirası da açığa çıkartıyor. Ali Murat Yamaç başkanlığındaki mağara fotoğrafçıları, Büyükşehir Belediyesi ve Çekül Vakfı'nın desteğiyle bir süredir Kayseri'de çalışma yapıyor. Mağara fotoğrafçıları bir yıl daha devam edecek olan çalışmayla ilgili bilgi vermek için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Şehir merkezindeki çekimleri sürdürdüklerini ifade eden Ali Murat Yamaç, "Sadece kent merkezinde değil ilçelerde de inanılmaz sayıda yer altı şehirleri, kaya yerleşimi ve kaya kiliseler var." dedi. Çekilen yeraltı şehirlerinin fotoğraflarının Başkan Özhaseki ile paylaşılması...