06 / 07 / 2024

Kayserili emlakçıların istediği

Kayserili emlakçıların istediği

Esnafların sorunlarına kulak verildi. E Haber Küçük esnafın durumunu araştırdı. Emlakçılar için yapılacak yeni düzenleme öncesi bu mesleği yapanların sıkıntılarına kulak verildi.

ATEM'den Ticaret Bakanlığı'na çağrı: Yetki verin sekiz ay da kaçak emlakçıları bitirelim!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul sektöründeki çalışmaları ve denetimleri devam ediyor. Bakanlık, sahte ilan dolandırıcılığının önüne geçebilmek için yeni kararını duyurmasının ardından Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Bakanlıktan yetki istedi.

Kaçak emlakçılar tarih oluyor! Yetki belgesi olmayan ilan veremeyecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ticaret Bakanlığı'nın yetki belgesi olmadan faaliyet gösterilemeyeceğini açıklaması üzerine kaçak emlakçıların artık tarihe karışacağını söyledi. 

Konutta satışlar durdu, emlakçılar da işsiz kaldı: Sektörde yeni kredi kampanyası bekleniyor!

Konut satışlarının durmasının ardından emlakçılar da işsiz kaldı. Yılbaşından beri İzmir'de 700 emlak ofisinin kapandığı belirtilirken; sektörden yeni kredi kampanyası çağrısı geldi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Emlakçılar neden satılmayan evlerin fiyatını düşürmez? 

Bazı emlakçıların ilandaki fiyatları, ev sahibi istese de düşürmediği gündeme geldi. Peki emlakçılar neden satılmayan evin fiyatını düşürmez? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Kiracıların başı emlakçılarla dertte! Eski ev sahibi referansı olmayana ev yok! 

Katlanarak yükselen kira fiyatları, kiracıları işin içinden çıkılmaz bir hale getirirken şimdi de emlakçıların yeni oyunu görenleri şaşkına çevirdi. Emlakçılar, kiracılardan eski ev sahibi referansı istiyor. İşte detaylar...

Bodrum'da villa kiraları 25 milyon TL'ye çıktı, emlakçılar denetim istedi!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum’da emlak piyasası çığrından çıktı. Villa kiraları 25 milyon Türk Lirası'na kadar çıktı. Fiyatları gören yabancı yatırımcılar Yunanistan’a kaçarken, emlakçılar da denetim istiyor.

1957'de kira artışlarını önlemek için 5 maddelik öneri!

1957 yılında kira bedellerindeki fazla artış gündemde yer almış. Dar gelirli ailelerin kiraları ödeyememesi üzerine kiralardaki bu artışların önüne geçilebilmesi için 5 maddelik öneri sunulmuş. İşte o 5 madde...

İstanbul'da kentsel dönüşüme yoğun talep: Bakanlık kentsel dönüşüm bilgilendirme araçlarının sayısını artırıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi ve "Yarısı Bizden" isimli kentsel dönüşüm kampanyasında İstanbullu vatandaşların bilgilendirmesi için 39 araç daha eklendiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Burdur'daki araziler emlakçıların eliyle yabancılara geçiyor iddiası!

'Ata tarla satılmaz, satışa çıksa da alınmaz' kültürüne sahip Burdur'daki arazilerin emlakçıların eliyle yabancılara geçtiği iddiası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Kayserili emlakçıların istediği Haberi

Kayserili emlakçıların istediği

Esnafların sorunlarına kulak verildi. E Haber Küçük esnafın durumunu araştırdı. Emlakçılar için yapılacak yeni düzenleme öncesi bu mesleği yapanların sıkıntılarına kulak verildi. Kayserili emlakçılar, herkesin bu mesleği yapmasından dertli. Manavın, kasabın, berberin bile emlakçı olarak sektörde iş yapmaya çalıştığını iddia ediyorlar. Bir de sahte emlakçılardan oldukça muztaripler. Alıcı ve satıcının daire gezdiren emlakçıyı devre dışı bırakarak, pazarlık yapıp alışveriş yapmasından dert yanıyorlar. 


HERKES EMLAKÇI OLDU 


NİHAT DADALOĞLU: En büyük sorunumuz piyasada emlakçı olmayıp da emlakçilik yapan kişiler. Son zamanlarda piyasanın durgun olmasından dolayı inşaat sektörü ve emlak sektörü sıkıntılı durumda. Bir başka sorun ise piyasada oda kaydı bulunmayan, vergi kaçakçılığı yapan çok fazla emlakçı var. 

özellikle bu İç Anadolu bölgesinde bu böyle. 


UYGULAMADA BOŞLUK VAR 


MUHAMMET AFACAN: Uygulamada çok büyük boş luklarvar. Şuanda bir...