29 / 04 / 2024

kayyım ataması

kayyım ataması

Belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için atanan kişiye kayyım deniyor.Kayyımın görev ve sorumlulukları Türk Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. İşte kayyımlık kanunu esasları..

Hangi durumda kayyım atanır?

Kayyım, mahkeme tarafından atanan, belirli bir işi görmesi için görevlendirilen kimsedir. Peki hangi durumda kayyım atanır, ayrıntıları...

Kayyımı kim tayin eder?

Ergin bir şahıs, herhangi bir sebeple benzeri bir sebeple bir işini kendisi görebilecek veya bir temsilci atayabilecek durumda değilse kayyım tayin edilir. Peki kayyımı kim tayin eder?

Kayyım atamasını kim yapar?

Türk Medeni Kanunu'na göre kayyım, mal varlığını yönetmek için atanan kişidir. Peki kayyım atamasını kim yapar, detayları...

Mehmet Şimşek’in ataması Ortodoks politikalara dönüş mü, yoksa sembolik bir atama mı?

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına atanmasını yabancı finans çevreler ilgiyle takip ediyor. Ancak bu atama Ortodoks ekonomi politikalarına dönüş mü yoksa sembolik bir atama mı? Kafalar karışık. İşte uluslararası finans kuruluşlarının yorumları…

Öğretmenlere müjde! Bugün 45 bin öğretmen ataması yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 45 bin öğretmen atamasının olacağını açıkladı. İşte atamaya ilişkin detaylar...

Engelli öğretmen ataması 2023! Engelli öğretmen ataması başvuruları ne zaman? 3500 engelli öğretmen atama branş dağılımı

Milli Eğitim Bakanlığı engelli öğretmen alımı yapılacak. 2023 yılında 3 bin 500 engelli öğretmen alımı gerçekleştirilecek. Peki 3500 engelli öğretmen ataması ne zaman? İşte detaylar!

2023 MEB sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklandı! Öğrenme ekranı burada!

MEB 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması için pek çok öğretmen adayının beklediği haber geldi. MEB bünyesinde sözleşmeli öğretmen olarak çalışmayı hedefleyen öğretmen adayları mülakat yerleri için bekleyişteydi. MEB son dakika olarak açıkladı. İşte sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri öğrenme ekranı...

2023 MEB 45 bin öğretmen ataması başvuru ekranı burada! Hemen bakın!

Millî Eğitim Bakanlığı 45 bin öğretmen ataması için başvuru kılavuzunu paylaşırken 103 farklı alanda 45 bin öğretmen alımı yapılacağı öğrenildi. Peki, 45 bin öğretmen ataması başvuru detayları nelerdir? İşte merak edilenler...

Cumhurbaşkanı duyurdu! 45 bin öğretmen ataması yapılacak!

Öğretmen adaylarına müjde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. 45 bin öğretmen ataması yapılacak. İşte detaylar!

Bakanlıktan deprem ataması! Sonuçlar açıklandı mı? Tıklayıp öğrenin!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde görev almak isteyen doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanları için talep sistemi açıldığını aktarmıştı. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı deprem ataması sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı merak konusu oldu.

Dev şirkette miras kavgası! Hissedarlar birbirine girdi

56 yıllık şirkette 4 kardeş arasında miras kavgası patlak verdi. Şirket hissilerinin yüzde 42'sine sahip olduğunu iddia eden kardeş şirkete kayyım atanmasını istedi.

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF'den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

İnanlar İnşaat’ın mağdurlarına TMSF’den müjde geldi. TMSF’nin kayyım şeklinde görevlendirildiği İnanlar İnşaat’ın 144 gayrimenkulü paket halinde satılacak. Buradan elde edilen gelirle tapular üzerindeki hacizlerin kaldırılması planlanıyor...

TMSF kayyım atanan iki şirketi satışa çıkardı! İşte firmalar için istenen para ve ihale tarihi

TMSF, kayyım olarak atandığı Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ve Royal Halı İplik Tekstil Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'yi 120 milyon 500 bin lira tahmini bedelle satışa çıkardı. 28 Haziran’da yapılacak ihale için 27 Haziran’a kadar teklif verilebilecek.

Mesa Mesken'de 3 yeni genel müdür yardımcısı ataması! 

53 senedir gayrimenkul sektöründe güven ve kalite ile öne çıkan Mesa Mesken'de 3 yeni genel müdür yardımcısı ataması yapıldı. 

Ataşehir Sitespor sahasının yurt yapılması kararı iptal edildi!

Ataşehir Sitespor sahası önce iki seçim arası İBB'nin kayyım yönetimince Gençlik Spor Bakanlığı'na devredildi. Sonra KHK ile öğrenci yurdu yapılması karar verilmişti. O karar iptal edildi..

Ataşehir Sitespor sahası Gençlik Spor Bakanlığı'na devredildi!

31 Mart seçimleri sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yaklaşık 47 gün yöneten kayyımın, Ataşehir Sitespor sahasını devrettiği ortaya çıktı.

kayyım ataması Haberi

kayyım ataması

Kayyımlık kanunu!

Belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için atanan kişiye kayyım deniyor.Kayyımın görev ve sorumlulukları Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor.


KAYYIMLIK VE YASAL DANIŞMANLIK

A. Kayyımlığı gerektiren hâller


I. Temsil

MADDE 426.- Vesayet makamı, aşağıda yazılı olan veya kanunda gösterilen diğer hâllerde ilgilisinin isteği üzerine veya re'sen temsil kayyımı atar:


1. Ergin bir kişi, hastalığı, başka bir yerde bulunması veya benzeri bir sebeple ivedi bir işini kendisi görebilecek veya bir temsilci atayabilecek durumda değilse,


2. Bir işte yasal temsilcinin menfaati ile küçüğün veya kısıtlının menfaati çatışıyorsa,


3. Yasal temsilcinin görevini yerine getirmesine bir engel varsa.


II. Yönetim

1. Kanun gereği

MADDE 427.- Vesayet makamı, yönetimi kimseye ait olmayan mallar için gereken önlemleri alır ve özellikle aşağıdaki hâllerde bir yönetim kayyımı atar:

1. Bir kimse uzun süreden beri bulunamaz ve oturduğu...