20 / 05 / 2024

kaza sigortası

kaza sigortası

Türkiye 'de resmi vale sektörünün yüzde 70'i AVM 'lerde, yüzde 20'si, restoranlarda, yüzde 10 'u otellerde servis verirken, bu oranlar sahil kesimlerinde tersine dönüyor.

Trafik sigortasının yetersiz kaldığı yerde devreye İMM giriyor!

Zorunlu trafik sigortası kaza anında karşı tarafa verilen hasarı belirli limitler dahilinde karşılarken, İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası (İMM) araç sahibinin üçüncü şahıslara verdiği maddi zararın tamamını karşılıyor.

Trafik sigortasında çığır açan dönem resmen başladı! Yüzde 50 indirim geldi!

Trafik sigortasında devrim niteliğindeki dönem resmen başladı. Bu kapsamda, iyi sürücülerin yüzde 50 daha az sigorta primi ödeyeceği öğrenildi. Diğer taraftan, senede üç ya da daha fazla kaza yapanları ise daha yüksek prim ödemeleri bekliyor.

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!

Trafikte araç kullanırken kurallara uymayan veya çok sık kaza yapan sürücüler bundan sonra yandı. Zorunlu Trafik Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre kaza sayısı fazla olan sürücüler yüzde 200’e varan oranla sigorta primlerini zamlı ödeyecek.

Özel sağlık sigortası yaptırmanın püf noktaları neler? Doğru seçimin sırrı detaylarda gizli

Günümüzde hastalık ve kaza gibi istenmeyen durumlara karşı hazırlıklı olmak için özel sağlık sigortası yaptırmak önemli bir ihtiyaç. Ancak özel sağlık sigortası yaptırırken de dikkatli olmakta yarar var.

Trafik sigortasında önemli uyarı! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Mutlaka bakın!

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir uyarı yapıldı.. Trafik sigortasında yapılan yeni düzenleme sonrası kaza yapmayan sürücüler önemli bir avantaj elde ederek yüzde 50 indirim olanağı kazanacak, riskli basamakta yer alan sürücülerin prim tutarı ise yüzde 200 yükselecek.

Trafik sigortasında yeni dönem! O tutarı da sigorta şirketleri ödeyecek

Trafik sigortası poliçesinde yaralanmalı kaza ve ölümlü kaza teminat bedelleri şimdiye kadar kazada mağdur olan sigortalıya ödeniyordu. Son yaşanan olaydan sonra Yargıtay yaralamalı kazadan sonra bakıcı parasının sigorta tarafından ödenmesine hükmetti.

Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi alırken istenen sigortalar arasında DASK, hayat sigortası, konut sigortası ve ferdi kaza sigortası bulunuyor. Peki, konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu? Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi ferdi kaza sigortası!

Konut kredisi almak isteyen kimseler adına birkaç sigorta da düzenleniyor. Bu sigortalar arasında DASK, konut sigortası, hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası da yapılabiliyor. Peki, konut kredisi ferdi kaza sigortası nedir?

Maden çalışanları zorunlu ferdi kaza sigortası tarife ve talimatı tebliği!

Maden çalışanları zorunlu ferdi kaza sigortası tarife ve talimatı tebliği, 6 Mayıs 2015 tarihinde 29347 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu tarife, 26/1/2015 tarihli ve 2015/7249 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe girdi...

Maden işçisine sigorta müjdesi!

Maden kazalarıyla sarsılan Türkiye'de, işçiler özel sigorta ile güvencelendirmeye çalışılacak. Özel sigortacılık şirketleri madenlerde risk denetimi yapacak, bütün işçilere kaza sigortası zorunlu olacak.

Maden çalışanlarına sigorta zorunluluğu getirildi!

Yer altı ve üstü madencilik faaliyetinde bulunanlar, tesislerinde istihdam ettikleri, üretim ve üretim hazırlığı faaliyetinde bulunan personel için meydana gelebilecek kazalara karşı bireysel kaza sigortası yaptırma zorunluluğu getirildi

Maden çalışanları zorunlu ferdi kaza sigortası hakkında karar!

Maden çalışanları zorunlu ferdi kaza sigortası hakkında karar, 6 Şubat 2015 tarihinde 29259 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Bakanlar Kurulu tarafından alınan Maden Çalışanları Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası...

Konut kredisinde faiz yanıltmasın!

Tabela faizine bakarak konut kredisi almak istediğinizde ummadığınız bir tablo ile karşılaşabilirsiniz. Aylık yüzde 1,05 oranındaki krediye 9 bin liraya ulaşan masraf ve 5 bin lira kaza sigortası eklendiğinde faiz yüzde 1,25’e denk geliyor.

kaza sigortası Haberi

kaza sigortası

AVM'lerde hizmet veren bazı vale şirketlerinin kendi yaptıkları kazanın masrafını aracın sigortasından karşılatma şartı, tüketiciyi isyan ettirdi. Sektör temsilcileri valelerin denetlenmesi gerektiğine dikkat çekerek işverenleri uyardı 


Vale hizmeti veren şirketlerin hızla artmasıyla gündeme gelen uygulama farklılıkları şikayet konusu oldu. Bazı firmaların, kendi çalışanlarının yaptığı kazalarda oluşacak hasarın, aracın sigortası tarafından karşılanmasını dayatması tüketiciyi isyan ettirdi. 


Türkiye'de vale sektörünün yüzde 70 oranında alışveriş merkezlerinde (AVM) hizmet verir hale geldiğini belirten Port Vale Genel Müdürü Şeref Tufan, sektörü denetleyecek bir kurum gerektiğine dikkat çekti. 

"Bunun için yasal düzenlemeler ve zorlaştırıcı yaptırımlar olmalı" diyen Tufan, "Mevcut sistemde 2 arkadaş karar alıp çok kolay şartlarda ve sigortasız valecilik yapabiliyorlar. Kurumlar da sigorta poliçesi istemeye gerek görmeden kendileriyle çalışabiliyor" şeklinde konuştu. 

Valenin sebep olduğu kazaların, şirketin sigortası tarafından...