28 / 04 / 2024

Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi alırken istenen sigortalar arasında DASK, hayat sigortası, konut sigortası ve ferdi kaza sigortası bulunuyor. Peki, konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu? Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?



Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi başvuru sırasında tüketicinin ödemesi gereken bazı masraflar bulunuyor. Örneğin konut kredisi alırken, tüketicinin bazı sigortaları da yaptırması isteniyor. Yapılması istenen sigortalar arasında DASK, hayat sigortası, konut sigortası ve ferdi kaza sigortası bulunuyor.


Ancak bu sigortaların hepsinin yapılması zorunlu olmuyor. Peki, Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?


Konut kredisi alırken DASK sigortasının yapılması zorunlu olurken, diğer sigortaların yapılması zorunlu olmuyor.


Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan DASK,  depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıldır. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gereklidir. Yenilenmemesi durumunda ise yine herhangi bir yaptırım uygulanmıyor. 


Ancak sigortanın yenilenmesi herhangi bir hasar durumunda yapılacak teminatın bedelini yükseltiyor. Bu nedenle DASK sigortasının her sene yenilenmesi faydalı oluyor.


Konut kredisi alabilmek için gerekli şartlar!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön