19 / 07 / 2024

kazakistan gelir artışı

kazakistan gelir artışı

Avrasya Araştırma Enstitüsü Analisti Canat Momınkulov '' Yeni yeraltı kaynaklarının keşfiyle dış ticaret gelirlerini artıran Kazakistan, Hollanda sendromu da denilen "sanayisizleşme" sorunu yaşayabilir " dedi

Ev alıp satacaklara tapuda ekspertiz zorunluluğu geliyor! Maliye çalışmalarını hızlandırdı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul alım satımlarında vergi kayıp ve kaçağını önlemek ve gelir artışı sağlamak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. Buna göre, ev alıp satacaklara tapuda ekspertiz zorunluluğu gelmesi gündemde. İşte detaylar...

Temettü veren hisselerde getiri nasıl artırılır?  

Borsada yatırım yapanlar temettü hisselerindeki kazancın nasıl arttığını merak ediyor. Borsa eğitmeni Adem Ayan temettü hisselerindeki gelir artışının nasıl olduğunu anlattı.

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, halk otobüslerinin her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararı ile ilgili konuştu, "Esnafımızın mağduriyetini göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine ilişkin artış ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Sigorta girişi geç bildirilenler için emeklilik yolu: İş kanunu detayları ve erken emeklilik fırsatları!

İş Kanunu'nun şartlarını yerine getiren bireyler, Erken Emeklilik (EYT) hakkını elde ederek emeklilik hedeflerine adım atabilirler. Bu durumun yanı sıra gelir artırıcı yöntemler de bulunmaktadır. Peki, sigorta girişi geç bildirilen kişiler ne gibi adımlar atmalı? EYT kapsamında hak sahibi olabilirle

10 destek ödemesinin gelir şartı değişti! Zamlar peş peşe hesaplandı! Sosyal destek yardımları ne kadar oldu?

2023 yılıyla birlikte artan memur ve emekli maaşlarından sonra 10 destek ödemesine de zam geldi. İşte detaylar!

Gelir vergisi tevkifat nispetleri ve kurumlar vergisi kesinti oranlarında değişiklik!

Gelir vergisi tevkifat nispetleri ve kurumlar vergisi kesinti oranları artırıldı. Karar, mart ayı başından itibaren yapılan ödemelerde uygulanmak üzere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tekfen iştiraki Gate, Kazakistan'da ara verilen projeye yeniden başladı!

Gate İnşaat'ın Kazakistan'da koronavirüs sebebiyle ara verilen petrol sahası işi 116 milyon dolar artışla 622 milyon dolara yükseldi

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Değer artış payı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkullerin değer artışı, normalde satıştan sonra vergilendiriliyor ve alış ile satış değeri arasındaki kazanç üzerinden gelir vergisi alınıyor. Peki arsalar için değer artışı vergisi nasıl hesaplanır?

Bakanlıktan 5 bin TL'ye kadar destek!

Bakanlık gerekli şartları yerine getiren vatandaşlara eşya ve prefabrik ev yardım parası veriliyor. Bu bağlamda gelir şartına sahip ve barınma alanında yardımına ihtiyacı bulunan vatandaşlar kendi bulundukları ilçede ki kaymakamlıklardan yardım isteyebiliyor.

Tek-Art İnşaat'ın 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Tek-Art İnşaat tarafından Geçici Vergi Beyannamesi ile verilen, Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenen 01.01.2020 - 31.03.2020 dönemine ait Gelir Tablosu'nu yayınladı. 

Kazakistan'da inşaat alanında faaliyet gösteren işletmelerin çalışmalarına izin verildi!

Kazakistan'da bugün itibarıyla ülkedeki ulaştırma, depolama, tarım, otomobil, inşaat ve finans alanında faaliyet gösteren işletmelerin sıhhi kurallara sıkı bir biçimde uyulması şartıyla çalışmasına izin verildi.

Tek-Art İnşaat 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Tek-Art İnşaat 01 Ocak 2019-30 Haziran 2019 hesap dönemine ait faaliyet raporu, finansal rapor ve işletme gelir tablosunu yayınladı...

Lüks konutta vergi artışı planlanıyor!

Bakanlık, TCMB'nin ihtiyat akçesini bütçeye aktarmaya ve bazı vergilerde artış yoluna gitmeye hazırlanıyor. Bütçede gider azaltıcı önlemler de değerlendirilirken, gelir artırıcı önlemler arasında lüks konutta vergi artışının da yer alması öngörülüyor...

kazakistan gelir artışı Haberi

kazakistan gelir artışı


Yeraltı zenginliğine bağlı olarak dış geliri artan Kazakistan ekonomisin, üretim faktörlerinin sadece petrol ve doğalgaza yönelmesi nedeniyle toplam üretimin azalması sorunu yaşayabileceği belirtiliyor.


Dağılan Sovyetler Birliği ülkelerinin coğrafi olarak en büyüğü olan Kazakistan, sahip olduğu fosil yakıt rezervleri, değerli mineraller ve metallerin açısında zengin bir ülkü.


İzlenen çok yönlü stratejilere rağmen maden işleme endüstrisi Kazakistan'ın büyümesinde motor güç olmaya devam ediyor.


Kazakistan'ın, yeni kaynakların keşfiyle dış ticaret gelirlerinin artmasına bağlı olarak zenginleşen ülkelerin yaşadığı "Hollanda sendromu" da denilen "sanayisizleşme" sorunuyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.


Bu sorunu aşmak için farklı sektörlerde programlarla uygulayan Kazaklar, petrol dışı büyümeyi daha sürdürülebilir hale getirmeye çalışıyor. 


Güçlü makroekonomik göstergelere karşın petrol odaklı büyümenin sıkıntılarını çeken Kazakistan, ulaşım, ilaç ve telekomükasyon petrokimya ve gıda işleme sektörlerinin geliştirilmesini amaçlayan hükümet programlarını...