19 / 05 / 2024

Kazakistan Kurık Limanı

Kazakistan Kurık Limanı

Kazakistan demiryolu şirketi, Hazar Denizi'nde Kurık Limanı inşaatının sürdüğünü belirtti. İnşası 2015 yılında başlayan limanın aralık ayında açılması planlanıyor.

TİM Başkanı Gültepe’den kur çıkışı! ‘İstediğimiz seviyede değil!’

Kurda denge isteyen ve dövizi dizginlemeye çalışırken, ihracatçıyı vurmamak gerektiğini vurgulayan iş insanları, “Kurlar ihracatçının çok isteği seviyede değil” dedi. İş insanları, maliyetler de katıldığında kurun rekabetçilikte Türkiye’yi pahalı noktaya koyduğunu söyledi.

Ekonomist Selçuk Geçer dolarda fırtına kopacak dedi! Rakam verdi! Yarın öbür gün...

Ekonomist Selçuk Geçer, ''yarın öbür gün'' Türkiye'de ciddi kur kırılmasının olacağını belirterek dolarda fırtınanın kopacağını söyledi ve rakam verdi.

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye (TDİ) ait Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı.

Folkart Blu Çeşme fiyat listesi 2020!

Folkart Blu Çeşme fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. Proje Büyük Liman Koyu’nda denize sıfır şekilde yükseliyor.

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi tartışma yarattı!

Ege kasabasındaki Güllük Liman Sahası'nın özelleştirilmesiyle ilgili Resmi Gazete ilanındaki belirsizlikler tartışma yarattı

Güllük Liman Sahası özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından (ÖİB) Güllük Liman Sahası 45 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek.

Liman Han, denize doğru kaydığı için ön cephesi askıya alındı!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Eminönü'ndeki 113 yıllık Liman Han denize doğru kaydığı için ön cephesini uzmanlar, mimar ve mühendisler eşliğinde çok dikkatli ve özenli bir çalışmayla çelik konstrüksiyon ile askıya aldık" dedi...

Muğla Güllük Limanı'nın genişletilmesi mecliste!

Muğla ilinin Güllük Limanı'nın genişletilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul çalışmalarında sona gelindi!

Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Çıtak, "Kanal İstanbul ile ilgili proje çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bu proje kapsamında Karadeniz'de lojistik merkez ve konteyner yük limanı, Küçükçekmece içinde de bir yat limanı planlamaktayız" dedi...

Eminönü'nde asırlık Liman Han çökmek üzere!

İstanbul'un bir dönem önemli ticaret merkezlerinden biri olan Eminönü'ndeki Liman Han Pisa Kulesi gibi eğiliyor. Çökmek üzere olan 2007 yılından beri kademeli olarak boşaltılan 111 yıllık tarihi tescilli yapı bölgede ciddi tehlike yaratıyor.

Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölgede hayata geçirilecek yatırımlar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Türel, Büyük Liman'dan Kundu'ya kadar metro yapılacağını söyledi.

Kirada TL dönemi sektörde bayram havası yarattı!

Dövizle kiraya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müdahale etti. Buna göre dövizle yapılan işlemlerin tamamı bir ay içerisinde TL’ye dönecek. Kur kıskacından çıkmaya hazırlanan sektörlerde ise tam bir bayram havası var.

Güllük Liman Sahası özelleştiriliyor!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Güllük Liman Sahası'nın Güllük Yat Limanı olarak özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 11 milyon 300 bin lira ile İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Kazakistan Kurık Limanı Haberi

Kazakistan Kurık Limanı


Kazakistan demiryolu şirketi, Hazar Denizi'nde Kurık Limanı inşaatının sürdüğünü belirterek, Uluslararası Trans Hazar Ulaştırma Koridoru üzerinden Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye ve Çin ile birlikte yük taşımacılığını artırma tedbirlerinin alındığını bildirdi.


Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Hazar Denizi'ndeki Kurık Limanı inşasının devam ettiği belirtildi.


Şirketin genel müdürü Askar Mamin, Hırvatistan'ın Zagreb kentinde gemi üretimi yapan bir şirketin müdürü ile yaptığı görüşmede, Uluslararası Trans Hazar Ulaştırma Koridoru üzerinden Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye ve Çin ile birlikte yük taşımacılığını artırma tedbirlerin alındığını söyledi.


İnşası 2015 yılında başlayan Hazar'ın kıyısındaki Kurık Limanı yılda 4 milyon ton kapasiteli. Yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen limanın aralık ayında hizmete girmesi planlanıyor.


Diriliş...