28 / 04 / 2024

kazan tapu

kazan tapu

Kazan Belediyesi tarafından Saray Mahallesi'nde yapılan imar çalışması sonucunda hak sahiplerine tapuları törenle verildi..Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen tapu dağıtım törenine Belediye Başkanı Lokman Ertürk'te katıldı...

Tapu harcı ödememek için satış bedelini düşürenlere 'kazanç vergisi' uyarısı! 

Satın aldıkları konutu 5 yıl geçmeden satan vatandaşlar için alış ve satış fiyatları arasındaki farka “gayrimenkul değer artış kazanç vergisi” uygulanıyor. Uzmanlar, vergiye ilgili uyarılarda bulunurken satış bedelini düşük gösterenlere ek vergi ve ceza alabileceğini belirtiyor.

Eşin Deluxe Bodrum'da hemen tapu fırsatı! 

Eşin Deluxe Bodrum projesi kısa vadede yüksek kazanç sağlıyor. Projede hemen teslim ve hemen tapu imkanı bulunuyor.

Elite Concept'te hemen teslim ve hemen tapu imkanı!

Yaşamın ve yatırımın merkezinde bulunan Elite Concept projesi kısa vadede yüksek kazanç sağlıyor. Projede hemen teslim ve hemen tapu imkanı bulunuyor.

Tapu tescili isteme hakkı!

Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Tescil davası, Hazineye ve ilgili kamu tüzel kişilerine veya varsa tapuda malik gözüken kişinin mirasçılarına karşı açılır. Peki, tapu tescili isteme hakkı kimdedir?

Tapu tescil davası nasıl açılır?

Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazın tescil edilmesi için dava açılabiliyor. Peki, tapu tescil davası nasıl açılır? Tapu tescil davası için gerekenler nelerdir?

Taşınmaz mülkiyeti nasıl kazanılır?

Arazi, Tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar, Kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler, taşınmaz mülkiyeti konusunu oluşturuyor. Peki, taşınmaz mülkiyeti nasıl kazanılır?

Referans Bakırköy'de teslim, tapu ve kazanç aynı anda!

Satışların devam ettiği Referans Bakırköy'de teslim, tapu ve kazanç aynı anda. Projede 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daireler yer alıyor.

Tapu maliki ne demektir?

Gayrimenkul hukukunda sıkça karşılaşılan malik nedir? Tapu maliki ne demektir? Medeni Kanun'a göre gayrimenkulde maliklik sıfatı hangi hallerde kazanılır? Tapu malikinin hak ve sorumlulukları nelerdir?

Değer artış kazancından tapu harcı düşülür mü?

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan malların iktisap tarihinden itibaren beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı oluyor. Peki, taşınmaz satışlarında değer artış kazancından tapu harcı düşülür mü?

Kazan Saray Mahallesi'nde tapular dağıtılıyor!

Kazan Belediyesi tarafından Saray Mahallesi'nde yapılan imar çalışması sonucunda hak sahiplerine tapuları törenle verildi..Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen tapu dağıtım törenine Belediye Başkanı Lokman Ertürk'te katıldı...

Tapu tahsis belgesi ile mülkiyet hakkı nasıl kazanılır?

Tapu tahsis belgesi ile mülkiyet hakkı nasıl kazanılır? Bunun için gerekli olan şartlar nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız bu konuyla alakalı haberimizde detaylı bilgiler sunuyoruz..

Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması!

Kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler, tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar; araziler taşınmaz mülkiyeti konusuna giriyor. Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması ile ilgili yasal hükümler...

Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın 2 asırlık arazisi için tapu alınabilecek!

Bodrum Güvercinlik Köyü'nde yer alan 200 yıl önceki araziler için tapu almaya hak kazanıldı...

kazan tapu Haberi

kazan tapu

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen tapu dağıtım törenine Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve tapu sahiplerini temsilen 26 kişi katıldı. Törende sembolik olarak 26 kişiye tapuları Belediye Başkanı Ertürk tarafından verildi. Törende konuşan Başkan Ertürk, bölgedeki imar çalışmalarına 2007 yılında başlandığını belirterek, sanayi alanlarının ardından mahalle içinde yapılan imar çalışmasıyla da son bulduğunu söyledi. Ertürk, 42 hektarlık mahalle yerleşim alanında yapılan imar planı çalışması sonucunda 268 adet imar parseli meydana geldiğini, bunların 252 tanesinin konut, 2 dini tesis, 1 temel eğitim alanı, 2 sağlık alanı, 1 kültür tesis alanı, 1 teknik altyapı alanı, 1 mezarlık alanı ve 1 yönetim merkezi alanlarından oluştuğunu söyledi. İmar çalışması yapmanın zor ve zahmetli bir iş olduğuna dikkat çeken Ertürk, "Herkesle tek tek görüştük, mahalle sakinlerinin...