01 / 05 / 2024

KDV iadesi nedir

KDV iadesi nedir

Maliye Bakanlığı tarafından KDV iadesinde değişikliğe gidildi. KDV iadelerinde e-defter beratı şartı getirildi. Vergi dairelerinde uygulama birliği sağladı.

Her yıl 38 milyar lira KDV iadesi yapıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 120 oranında banka teminat mektubu veren mükelleflerin, KDV iadelerinin 5 gün içinde alınması gerektiğini söyledi. Ağbal, her yıl yüksek tutarlarda KDV iadesi yaptıkları belirtti.

Konut satışlarında KDV iadesi!

Katma Değer Vergisi Kanunu ve ilgili tebliğleri gereğince KDV iadesi yapılabiliyor. Peki, KDV iadesi hangi koşullarda mümkün oluyor? Konut satışlarında KDV iadesi mümkün mü? KDV iadesi hangi konut satışlarında yapılır?

KDV, MTV ve ÖTV'den sonra şimdi de KAV geliyor! Kargon vergisi (KAV) nedir? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı çift MTV ödemeleri ile ilgili tartışmalar devam ederken, KAV kısaltmalı Karbon vergisi için kollar sıvandı. Peki KAV nedir? Karbon vergisi ne demek?

Emeklilere büyük şok! Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu!

Emeklinin KDV iadesi kaldırılınca yerine konan yüzde 4 oranındaki ilave zam, en düşük emekli maaşına yapılan zammın içine katılıp yok edildi. Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu.

Ofisler konut olunca KDV iadesi alınabilecek mi?

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Emre Özerçen, ofisler konuta dönüşmesi ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

KDV'de yeni dönem bugün resmen başlıyor! Milyonlarca mükellefe büyük müjde! KDV iadesi ne kadar olacak?  

1 milyon civarında mükellefin karşı karşıya kaldığı KDV problemleri çözülüyor. Peki KDV'de yeni dönemle neler değişecek? İşte KDV'de yeni dönemin ayrıntıları...

Konut KDV oranı 2022 nedir?

Konut satın alacak vatandaşlar konut KDV oranını merak ediyor. Peki, konut KDV oranı 2022 nedir? Konut KDV oranı inecek mi?

İnşaat sektöründeki KDV neleri kapsıyor?

Büyük ölçekli yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle yüklenilen KDV’nin KDV Kanunu’nun Geçici 30.ncu maddesi hükümleri kapsamında, iadesi nasıl oluyor? İşte inşaatlarda KDV iadesinin ayrıntıları...

Konut inşaatlarında KDV iadesi neleri kapsıyor?

Konut teslimlerinden doğan KDV iadelerinde son dönemlerde konut inşaatının sınıfı ile ilgili sorunlar yaşanıyor. Konut sektörü, KDV oranının inşaatın sınıfına ve emlak vergisi değerine göre belirlenmesine ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırılmasını istiyor.

Müteahhitlere KDV iadesi müjdesi!

Maliye'den müteahhitleri sevindirecek haber geldi. Maliye’nin müteahhitlere müjdesi, şirket ortaklarına ve ilişkili kişilere yapılan konut satışlarından doğan KDV iadeleri ile ilgili oldu.

Hizmet ihraçlarında da KDV iadesi imkanı sağlandı!

Hizmet ihracatı istisnası KDV iadelerinde, bedelin yurt dışından Türk lirası olarak da getirilebilmesineimkan sağlandı.

Kentsel dönüşümde KDV iadesi 2021!

3470 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2021 yılında uygulanacak kentsel dönüşüm KDV oranları açıklandı. İşte kentsel dönüşümde KDV iadesi 2021...

Topraktan ev alanlara KDV iadesi ve indirimi!

Topraktan ev alanlar KDV iadesi ve indiriminden yararlanabiliyor. Lüks konutlar için uygulanan KDV oranı şartları artık değişti ve yüzde 8 olarak uygulanıyor.

İmalat sanayisi inşaat yatırımlarında KDV iadesi devam edecek!

İmalat sanayisi yatırımları üzerindeki KDV'den kaynaklı finansman yükünü gidermek amacı ile yatırım teşvik belgesi kapsamında gerçekleştirilecek inşaat harcamaları için yüklenilecek KDV'nin iadesine yönelik uygulama 2020 ve 2021 yıllarında da devam edecek...

Sanayiciye inşaat harcamalarında KDV iadesi!

TBMM Genel Kurulunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.Yeni Kanun ile bir çok düzenleme getirildi. 

KDV iadesi nedir Haberi

KDV iadesi nedir

KDV iadelerinde e-defter beratı şartı da getirildi. Böylece bütün vergi daireleri e-defter beratı talebi sayesinde aynı uygulamaya tabi oldu. Ancak KDV iadelerinde 3 aylık bir gecikme olacağı iddiaları da gündeme geldi. Maliye e-defter beratını hazırlamamış firmaların ise yeminli mali müşavirinin “e-defter beratı” kullanıyor bilgisini vermesinin yeterli olacağına dikkat çekti.


3 AY SORUN ÇIKARDI

Malı satıp KDV'sini devlete ödeyen firmaların satışlarından almaları gereken KDV iadeleri artık e-defter beratı ile olacak. Ancak, genelge ile ilk defa uygulamaya konulan e-defter beratını kullanmayan mükellefler için, “KDV beyannamesinin verildiği ayı takip eden 3 ay içerisinde verilmesi” düzenlemesi getirilmesinin ise sıkıntılara neden olacağı iddia edildi. Konuya ilişkin olarak firmalar e-defter beratı öncesinde örneğin Ocak ayının KDV beyannamesini Şubat'ın 24'üne kadar verdiklerini hatırlatarak, “Getirilen düzenlemede beyannamenin verildiği aydan...