26 / 08 / 2024

kdv indiriminde noter gideri

kdv indiriminde noter gideri

TBM Hukuk Komisyonu Başkanı İzzet Doğan, konutta KDV ve tapu harcı indirimi döneminde fazladan ödenen noter giderinin geri alınabileceğini söyledi.

KDV indirimi genişletiliyor! 3 sektöre büyük müjde!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinden sonra şimdi de diğer sektörler için de KDV indirimi yapılması planlanıyor. Peki yeni KDV indirimleri ne kadar olacak? İndirimler hangi sektörleri kapsayacak? İşte KDV indiriminde yeni detaylar...

Evini dönüştürecekler dikkat! KDV indiriminde şartlar neler?

Yüzde 1 KDV düzenlemesi, 30 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe alındı Böylece, müteahhitler tarafından riskli yapı sahiplerine 30 Ocak 2021 tarihinden itibaren yapılacak inşaat taahhüt işlerinde yüzde 1 KDV hesaplanması gerekli...

Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün!

Konut satışlarında geçerli tapu harcı ve KDV indirimleri süresi 31 Aralık'ta sona erecek. KDV indirimi ile ilgili konuşan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konutta hiçbir zaman bu kadar fırsat aynı anda sunulmadı. Ev alacaklar bu teşvikleri kaçırmamalı" dedi..

Konutta KDV indiriminde son ay!

Konutta KDV indirimleri gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. İndirimler ise bir ay boyunca devam edecek.

Tapu harcı ve KDV indiriminde son günler!

Gayrimenkul sektörünün desteklenmesi amacıyla Hükümet tarafından Mayıs ayında başlatılan tapu harcı ve KDV indiriminde son gün yaklaşıyor. Bu fırsatı kara dönüştürmek isteyenlerin tapu işlemlerini sene sonuna kadar yapmaları gerekiyor...

Konutta fazladan ödenen noter gideri geri alınabilir!

TBM Hukuk Komisyonu Başkanı İzzet Doğan, konutta KDV ve tapu harcı indirimi döneminde fazladan ödenen noter giderinin geri alınabileceğini söyledi.

Konut ve iş yeri KDV indiriminde son 15 gün!

Bu yıl Mayıs ayında başlayan konut ve iş yeri KDV indirimi 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor. Buna göre, konut ve iş yeri KDV indiriminde son 15 gün kaldı..

KDV indiriminde son 5 gün!

29 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar 30 Eylül'e kadar uzatılan KDV indiriminde son 5 gün kaldı..

KDV indiriminde son 10 gün!

Mobilya ve beyaz eşyada yapılan KDV indirimi 30 Eylül 2017 tarihinde sona eriyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyen kimselerin önünde son 10 gün kaldı..

KDV indiriminde sürenin uzatılması inşaata kazandırır!

İnşaat sektörünün ve hizmet ettiği 200 farklı iş kolunun faaliyetlerini aralıksız sürdürmesi için destek isteyen gayrimenkul uzmanları, eylülde sona erecek olan KDV indirimi süresinin uzatılmasını istedi. İşte sektör temsilcilerinin görüşleri...

İnşaat sektöründe KDV indirimi kalıcı hale getirilmeli!

İnşaat sektörü, eylülde sona erecek 10 puanlık KDV indiriminde sürenin uzatılmasını, ardından da yüzde 8’lik oranın kalıcı hale getirilmesini istiyor.

Konutta KDV indirimi müşterilere yansıyor mu?

İnşaat sektörüne gelen KDV indiriminde müşteriler bilgilendirilmedi. Müteahhitler indirilen KDVyi fiyatlara yansıtmıyor.

ÖTV ve KDV indiriminde tüketici uyarısı!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, beyaz eşya ve mobilyadaki ÖTV ile KDV indiriminin tüketim çılgınlığına dönüştürülmemesi için uyarıda bulundu.

kdv indiriminde noter gideri Haberi

kdv indiriminde noter gideri

İnşaat sektöründeki durgunluğun giderilmesi ve sektörün yeniden canlanması için başlatılan KDV ve tapu harcı indirimi düzenlemesi yarın sona eriyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Bakanlar Kurulu'nun kararıyla Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme için fazladan ödenen noter gideri geri alınabiliyor. 

Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Hukuk Komisyonu Başkanı İzzet Doğan, konuyla ilgili olarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Doğan, ''Konut alımlarında 2016 ve 2017'de uygulanan KDV ve tapu harcı indirimleri Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre 5 Mayıs ile 31 Ekim 2018 tarihleri arasındaki dönemde de geçerli olup, 150 m2'den büyük konut teslimlerinde ki yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 8e, tapu harç oranı da aynı dönemde yüzde 4'ten yüzde 3'e düşürülmüştür. Bu indirimli oranlar sadece konut ve iş yeri alımlarında geçerli olacak, arsa ve...