29 / 04 / 2024

kdv indiriminin satışlara etkisi

kdv indiriminin satışlara etkisi

KDV ve ÖTV'deki indirim beyaz eşya ve mobilya satışları artırdı. Mobilya satışlarında yüzde 55, beyaz eşya satışları ise yüzde 25 oranında artış yaşandı.

Bakanlık, otomobil piyasasında devrim gibi düzenleme için düğmeye bastı! Al-satçılara ve bayilere göz açtırılamayacak!

Ticaret Bakanlığı, araç satışlarıyla ilgili kapsayıcı bir ‘çatı’ yönetmelik için harekete geçti. Kasım ayında yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle ‘Al-satçı’lara ve tüketiciyi mağdur eden bayilere göz açtırılmayacak.

Araba fiyatlarını düşürecek teklif geldi! ÖTV'siz ve KDV'siz araç satışı başlayacak mı?

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ticari taşıtlar için bir defaya mahsus ÖTV'siz ve KDV'siz satış imkanı sunulması talebinde bulundu. İşte Bendevi Palandöken'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Sinpaş GYO'dan ilk 10 ayda 740.1 milyon TL'lik satış!

Sinpaş GYO 1 Ocak 2021 - 5 Ekim 2021 tarihleri arasında 412 adet konut ve 17 adet ticari ünite olmak üzere toplam 429 adet bağımsız bölümün satışını gerçekleştirdi. Yapılan satışlara ilişkin toplam ciro ise (KDV Hariç) 740 milyon 97 bin 97 TL oldu. 

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi! 

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, mobilyadaki yüzde 10'luk KDV indiriminin yansımalarından mutluluk duyduklarını belirtti. Ayhan, "Geçen yılın iç pazar satışlarının yüzde 25 üzerine çıkarız" dedi...

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

MOSFED mobilyada KDV indiriminin uzatılmasını istiyor!

Mobilya Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, "KDV indirimi yıl sonuna kadar sürdüğü takdirde mobilyada iç pazarda 50 milyar liralık satışı, ihracatta 4 milyar doları yakalarız. Halihazırda doğrudan 300 bin, dolaylı olarak 500 bin kişiyi istihdam eden sektörümüz, ek 100 bin isti

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi satışlara ivme kazandıracak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, konutta yüzde 8 KDV ve tapu harçlarında yüzde 3 vergi oranı uygulamasının 31 Aralık 2019’a kadar uzatılması, gayrimenkul sektöründe olumlu karşılandı.

Yabancılara yönelik teşvikler konut satışlarına pozitif yansıdı!

2018 yılı Kasım ayı konut satış rakamlarını değerlendiren Hürriyet Emlak Projeland Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Bozay, "Yabancılara yönelik teşvikler satışlara pozitif yansıdı" dedi...

KDV indirimi mobilya satışlarını artırdı!

MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mutlu, mobilya sektöründe uygulanan KDV indiriminin sektörü canlandırdığını açıkladı. 

KDV ve tapu harcı indirimi konut satışlarını canlandırdı!

Gayrimenkul sektörü oyuncuları vergi indiriminin satışlara ciddi katkı yapacağını söyledi. İnşaatçılar,  ''KDV dükkân, tapu harcı konut satışlarını canlandırdı” dedi.

Balance Güneşli'de yüzde 10 KDV indirimiyle satılık ofisler!

Ulusal ve uluslararası birçok markanın yer aldığı Balance Güneşli'de yüzde 10 KDV indirimli ofis satışları devam ediyor. 

Balance Güneşli'de yüzde 10 KDV indirimiyle satılık ofisler!

Balance Güneşli'de ofis satışları devam ediyor. Prestijli bir projede ofis yatırımı yapmak isteyenlere yüzde 10 KDV indirimi avantajı devam ediyor.

Yeni Nesil Eyüp dükkanları yüzde 10 KDV indirimiyle satışta!

Ortadoğu Grup imzasıyla Eyüp'te hayata geçirilen Yeni Nesil Eyüp'te dükkanlar satışa sunuldu. Yüzde 10 KDV indirimiyle dükkanların satıldığı projede yüzde 1 peşinat imkanı sağlanıyor. 

kdv indiriminin satışlara etkisi Haberi

kdv indiriminin satışlara etkisi

30 Nisan'a kadar mobilyada KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e inmesi, beyaz eşyada ise ÖTV'nin sıfırlanması iki sektördeki satışları coşturdu. İndirimin üzerinden sadece bir hafta geçmesine rağmen satış artışı bazı kategorilerde yüzde 55'e kadar çıktı. Boydak Holding CEO'su Ertunç Laçinel, "Bellona markamızda vergi indiriminin üzerine yüzde 15 ek indirim yapınca satışlarımız yüzde 30 arttı. İstikbal'de talep artışı yüzde 50'yi bulurken, Mondi'nin satışları ise yüzde 55 oranında arttı" dedi. En çok oturma grupları ile yemek ve yatak odalarına talebin yüksek olduğunu dile getiren Laçinel, talepteki bu artışın perakende ile aynı anda üretim birimlerine de yansıdığını belirterek, "Mevcut üretim planlarımızı revize ettik. Bu şekilde üretim ve ekstra istihdamın önü açıldı" diye konuştu.


İLK HAREKET BEYAZ EŞYADA

TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan ise ÖTV indirimlerinin...