06 / 05 / 2024

KDV Kanunu 2017

KDV Kanunu 2017

Bakan Naci Ağbal KDV Kanunu’nun yenileneceğini açıkladı. Bakan Ağbal, “100 liraya inşa ettiğiniz binanın 18 lira KDV’si üzerinizde bekliyor. Bunu müşteriye teslimi yaptıktan sonra devletten geri alıyorsun. Kritik konulardan bir tanesi yatırımlarda KDV yükünü bekletmeden ödemek” dedi.

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Çok az kişi biliyor! Bu şartları taşıyanlar KDV'den muaf tutulacak!

Katma Değer Vergisi Kanunu’ndaki düzenlemede yabancılara satılan taşınmazlar için KDV istisnası geldi. Söz konusu kanunda öngörülen şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişiler taşınmaz alımlarında KDV ödemekten muaf olacak.

İnşaat sektöründeki KDV neleri kapsıyor?

Büyük ölçekli yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle yüklenilen KDV’nin KDV Kanunu’nun Geçici 30.ncu maddesi hükümleri kapsamında, iadesi nasıl oluyor? İşte inşaatlarda KDV iadesinin ayrıntıları...

Yabancılara satılan gayrimenkullerde KDV istisnası!

KDV Kanunu 13.cü maddesi [i] bendi gereğince Türkiye'de yerleşik 'olmayan yabancı uyruklu kişi ve kurumlara ilk teslim olarak yapılan gayrimenkul satışları KDV'den istisna edilmiştir...

Arazi satışlarında uygulanan KDV oranı mecliste!

Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında tarla ve arazi satışlarında uygulanan KDV oranının düşürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi geliyor!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bina inşaat harcamaları için KDV iadesi getirdiklerini açıkladı..

Arsa karşılığı inşaatta KDV oranı 2018!

Yürürlüğe giren 7104 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile arsa karşılığı inşaatta KDV oranı 2018 ne oldu?

Katma Değer Vergisi Kanunu 2018!

Arsa karşılığı inşaatlarda arsa sahibinin ödediği KDV'yi daraltan Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugün Resmi Gazete'de yayımlandı..

KDV tasarısı TBMM'de kabul edildi!

KDV Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik içeren tasarının 8 maddesi kabul edildi. Tasarıda yer alan maddeye göre arsasını müteahhide veren arsa sahibi, bunun karşılığında sadece aldığı konut veya iş yerleri için KDV ödeyecek..

Yeşil GYO 2017'de 16.7 milyon TL satım işlemi yaptı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2017 yılında satım işlemlerinin toplamı 16 milyon 730 bin 871 TL+KDV...

Arsa sahipleri müteahhitten aldıkları konutlar için KDV ödeyecek!

Plan ve Bütçe Komisyonunda KDV Kanunu tasarısının 10 maddesi daha kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, arsasını müteahhide veren arsa sahibi, bunun karşılığında aldığı sadece konut veya iş yerleri için KDV ödeyecek..

Yeni inşaat KDV kanun tasarısı 2018!

Yeni Katma Değer Vergisi Kanunu Tasarısı ile inşaatlardaki KDV vergisi uygulamasının değiştirilmesi planlanıyor. İşte yeni inşaat KDV kanun tasarısı 2018 metni..

KDV kanunu komisyon görüşmeleri haftaya kaldı!

Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair kanun tasarısının görüşmeleri gelecek haftaya kaldı...

KDV Kanunu 2017 Haberi

KDV Kanunu 2017

Maliye Bakanı Naci Ağbal, çok sayıda talep ve şikayetin geldiği KDV Kanunu’nun baştan sona gözden geçirileceğini söyledi. Gazeteniz AKŞAM’a KDV Kanunu’nda yapılması düşünülen düzenlemeler hakkında bilgi veren Bakan Ağbal, “KDV mükellefi, KDV’ye konu mal ve hizmet teslimleri, vergi oranları, istisnalar, verginin ödenme zamanı, ihracatta vergi iadesi, indirimli orana tabi işlemler. Bütün bu alanları gözden geçireceğiz” dedi. 


KAYIT DIŞILIĞI TETİKLİYOR 

Bunların yanı sıra KDV’nin kayıt dışılığı tetiklediğini de kaydeden Ağbal, “Burada diyoruz ki ‘Bu sistemde mevcut haliyle sürdürülebilir değil’. Bu KDV Kanunu gerekten özellikle içeride yatırımı, üretimi ve kayıtlı istihdamı teşvik edecek bir yapıya kavuşturmak zorundayız. Yoksa bu sistem ithalatı teşvik ediyor, içeride üretimi caydırıyor. Bu açıdan da sistem sıkıntılı” diye konuştu. 3 aylık bir çalışma periyodu öngördüklerini ifade eden Ağbal, sivil...