04 / 05 / 2024

KDV nedir

KDV nedir

Vergi sistemine 1985 yılında giren KDB, kamuya en fazla kaynak sağlayan ama aynı zamanda en çok eleştirilen vergi durumunda. Daha başarılı sonuçlar almak ve tarafları memnun etmek için KDV'nin günümüz koşulların uygun gale getirilmesi gündemde...

Ünal Pala: KDV hamlesine, bankaların da katılmasını bekliyorlar!

Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala “Ekonominin lokomotifi inşaat sektörü KDV indirimi ile canlanacak. Aynı müjdenin faiz indirimi konusunda geri planda kalan bankalardan da gelmesini bekliyoruz” dedi.

KDV, MTV ve ÖTV'den sonra şimdi de KAV geliyor! Kargon vergisi (KAV) nedir? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı çift MTV ödemeleri ile ilgili tartışmalar devam ederken, KAV kısaltmalı Karbon vergisi için kollar sıvandı. Peki KAV nedir? Karbon vergisi ne demek?

Konut KDV oranı 2022 nedir?

Konut satın alacak vatandaşlar konut KDV oranını merak ediyor. Peki, konut KDV oranı 2022 nedir? Konut KDV oranı inecek mi?

Konutta KDV oranı 2016!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında KDV de yer alıyor. Peki, konutta KDV oranı 2016 nedir? Hangi konut için hangi oranda KDV ödenir?

Kooperatif teslimlerinde KDV!

Bir yapı kooperatifi en az 7 gerçek ve 1163 sayılı Kooperatifler kanununda belirtilen tüzel kişilerce kuruluyor. Kooperatif üyelerince belirlenen koşullarda bina inşaatı yapılıyor. Peki, kooperatif teslimlerinde KDV oranı nedir?

İşyeri tesliminde KDV oranı nedir?

Taşınmaz malların teslim sürecinde de belli oranlarda KDV ödemesi yapılıyor. KDV oranları taşınmazın türüne göre değişiklik gösteriyor. Peki, işyeri tesliminde KDV oranı nedir?

Taşınmaz teslimlerinde KDV uygulaması 2015!

Ticari, sınai, zirai, mesleki faaliyet kapsamındaki teslimleri, Bu faaliyetler kapsamına girmese dahi müzayede mahallerindeki satışları KDV'nin konusuna giriyor. Peki, taşınmaz teslimlerinde KDV uygulaması 2015 nedir?

Arsa karşılığı inşaat işlerinde KDV uygulaması!

Arsa karşılığı inşaat işlerinde KDV uygulaması hakkında yasal esaslara, 08/08/2011 tarihli ve KDVK-60/2011-1 sayılı Katma Değer Vergisi Sirkülerde yer veriliyor. Peki, arsa karşılığı inşaat işlerinde KDV oranı nedir?

Home ofis KDV oranı nedir?

KDV oranının tespitinde taşınmazların yapı ruhsatı ile tapu kayıtlarında ne şekilde gösterildiğinden çok, fiilen ne amaçla kullanıldığı/kullanılacağı hususuna bakılıyor. Peki, buna göre home ofis KDV oranı nedir?

İzale-i şuyu davası KDV oranı nedir?

Paydaşlardan her biri paylı malın sürekli bir amaca özgülenmiş olması sebebiyle paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Peki, izale-i şuyu davası KDV oranı nedir?

Konutta KDV oranı nedir?

Konutta KDV oranı uygulamaları hakkında; KDV'yi metrekare yerine, metrekare birim fiyatına göre alma kararı ile gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başlamıştı. Buna göre konutta KDV oranı nedir?

Konut satışında KDV oranı nedir?

Maliye Bakanlığı; 01/01/2013-28515 tarih ve nolu resmi gazetede yayınlanan 2012/4116 Sayılı BKK ile KDV uygulamasına yönelik değişikliklere yer verdi. Buna göre konut satışınsa KDV oranı nedir?

Gayrimenkul alımında KDV oranı!

2013 yılı için gayrimenkul alımında KDV oranı nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ege Perla ofis fiyat listesi! 325 bin dolara, KDV dahil!

İş GYO Ege Perla projesinde ofis fiyatları 325 bin dolardan başlıyor. Fiyatlara yüzde 18 KDV tutarı dahil...

KDV nedir Haberi

KDV nedir

İLK olarak 1985 yılında, dönemin Özal Hükümetince kabul edilerek yürürlüğe konulan Katma Değer Vergisi (KDV) uygulaması, kamuya çok önemli kaynak sağlamakla birlikte, mükellefler tarafından hep eleştiri konusu oldu.


Geçtiğimiz aylarda, Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından gündeme getirilen ‘KDV reformu’ kamuoyunda heyecanla karşılandı ve farklı beklentiler oluştu. Bakan Ağbal, “KDV sistemi, bu haliyle sürdürülebilir değil. Yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünde ciddi bir engel oluşturuyor” dedi.


Maliye Bakanı ayrıca, “Gelen talepler ve şikâyetler çerçevesinde gördüğüm şu ki KDV Kanunu’nda mutlaka ve mutlaka köklü birtakım değişiklikler yapmak gerekiyor. KDV’den herkes şikâyetçi, şu ana kadar KDV’den memnun olan kimseyi görmedim. Ne zaman KDV konusu açılsa ya oranlar aşağıya çekilsin, ya iade süreleri kısaltılsın, bu karmaşıklıklar ortadan kaldırılsın şeklinde çok sayıda talep var” sözleri de...