15 / 05 / 2024

kdvyi yansıtmama cezası 2022

kdvyi yansıtmama cezası 2022

Gündemden düşmeyen temel gıda ürünlerinde KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülürken, söz konusu KDV indirimini fiyatlarına yansıtmayan işletmelere ağır cezalar gelecek.

Mono Mimarlık İnşaat, KDV avantajını devam ettiriyor!

Gayrimenkul sektörünün canlandırılması amacıyla başlatılan geçici vergi indiriminin sonlandırılmasının ardından Mono Mimarlık İnşaat, artan KDV oranlarını fiyatlarına yansıtmama kararı aldı.

Konutta KDV indirimi müşterilere yansıyor mu?

İnşaat sektörüne gelen KDV indiriminde müşteriler bilgilendirilmedi. Müteahhitler indirilen KDVyi fiyatlara yansıtmıyor.

Seyr-i Adalar'da zam oranı konutlara yansımayacak!

Maltepe'de Seyr-i Adalar projesini satışa sunan Yapı Yatırım A.Ş., dolardaki dalgalanmanın getirdiği zam oranını konutlara yansıtmama kararı aldı. Projede son 50 daire satışta..

Sit alanında kazı yapmanın cezası!

Korunması gereken alanlarda taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere, araştırma, sondaj ve kazı yapma hakkı, sadece Kültür ve Turizm Bakanlığına aittir. Peki, sit alanında kazı yapmanın cezası nedir?

1934 yılında İstanbul'da ağaç kesmenin cezası 2 seneye kadar hapismiş!

1934 yılında Ziraat Bakanlığı, dört maddelik bir kanun hazırlayarak İstanbul'da ağaç katliamının önüne geçmeye çalışmış. Kesenlere üç aydan iki yıla kadar hapis cezası uygulanacakmış. Bu kanun sadece İstanbul için geçerliymiş.

Arman Tasarım, geçmişi yansıtan geleceği aydınlatan tasarımlarını müşterilerine sunuyor!

Günümüzde şehirlerin 24 saat yaşıyor olması, gece ve gündüz hareketli olan kamusal alanların doğru şekilde aydınlatılmasını gerektiriyor. Arman Tasarım, geçmişi yansıtan geleceği aydınlatan tasarımlarını müşterilerine sunuyor.

Ev alanlar iflas ederse evini cezasız olarak iade edebilecek!

İnşaat sektörüne güven getirmesi beklenen Yeni Tüketici Kanunu konut alıcısına aldığı evden teslime kadar vazgeçme hakkı tanıdı. Ev alan vatandaş ilk 14 günde karar değiştirir ya da ödeme döneminde iflas ederse evini cezasız iade ediyor...

5 ayda 28 milyon lira çevre cezası kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014'ün 5 ayında 16 bin 569 çevre denetiminde 702 işletmeye 28 milyon 337 bin 300 lira para cezası uygulandığını bildirdi...

Yılın ilk beş ayında 702 işletmeye 28 milyon 337 bin TL para cezası kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “yılın ilk beş ayında 16 Bin 569 çevre denetiminde 702 işletmeye 28 Milyon 337 Bin 300 TL para cezası kesildi” açıklamasında bulundu.

Hasan Rahvalı: Gayrimenkul sektöründeki balon iddiaları gerçeği yansıtmıyor!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi( CEO) Hasan Rahvalı, gayrimenkul sektöründe balon iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Arz ve talepte aşırı bir dengesizlik söz konusu değil, sadece gelire göre üretim dağılımı yok" dedi

Kale Antique Wood serisi ahşabın doğal yansımasını gösteriyor!

Geliştirdiği ürün ve de teknolojiler ile ayrıcalıklı yaşam alanları yaratan Kalebodur, ahşabın doğal görünüm ve de dokusunu, Antique Wood serisinde kusursuz bir şekilde seramiğe yansıtıyor.

Seramiksan Betostone ile loft stilin beton dokusu mekanlara yansıyor!

Türk seramik sektörünün yenilikçi markası Seramiksan, Betostone serisi ile mekanlara beton dokusunu seramik şıklığı ile taşıyor. Seramiksan Betostone ile loft stilin beton dokusu mekanlara yansıyor.

Ruhsatsız inşaat yapmanın cezası!

İmar Kanunu kapsamına giren bütün yapılar için ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat alınmadan inşaat çalışmalarına başlanan yapılar için cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ruhsatsız inşaat yapmanın cezası nedir?

kdvyi yansıtmama cezası 2022 Haberi

kdvyi yansıtmama cezası 2022

Yaşanan gelişmelere göre, Ticaret Bakanlığı, bugünden itibaren toplamda 81 şehirde  ticaret il müdürlükleri aracılığıyla yaptığı denetimleri yoğunlaştırıyor. Hürriyet'in aktardığına göre, etiketten 615 TL; haksız fiyattan 148 bin TL'ye; haksız ticari uygulamadan 150 bin TL'ye ulaşan miktarlarda 3 ayrı ceza kesilecek.

Denetimlerle ilgili olarak önemli açıklamalar yapan bakanlık yetkilileri, öncelikle etiketlere dikkat edileceğini dile getirerek, birim satış fiyatıyla indirimli ve indirimsiz fiyatların okunur şekilde gösterilmesinin önemine değindi.

Resmi Gazete'de yayımlandı

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gıda ürünlerinde KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşüren karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 31749 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.
 

Resmi Gazete yayımlandı: Gıdada KDV oranını yüzde 1'e...