01 / 05 / 2024

KDV’yi fiyatlara yansıtmayana ağır cezalar geliyor!

KDV’yi fiyatlara yansıtmayana ağır cezalar geliyor!

Gündemden düşmeyen temel gıda ürünlerinde KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülürken, söz konusu KDV indirimini fiyatlarına yansıtmayan işletmelere ağır cezalar gelecek.



Yaşanan gelişmelere göre, Ticaret Bakanlığı, bugünden itibaren toplamda 81 şehirde  ticaret il müdürlükleri aracılığıyla yaptığı denetimleri yoğunlaştırıyor. Hürriyet'in aktardığına göre, etiketten 615 TL; haksız fiyattan 148 bin TL'ye; haksız ticari uygulamadan 150 bin TL'ye ulaşan miktarlarda 3 ayrı ceza kesilecek.

Denetimlerle ilgili olarak önemli açıklamalar yapan bakanlık yetkilileri, öncelikle etiketlere dikkat edileceğini dile getirerek, birim satış fiyatıyla indirimli ve indirimsiz fiyatların okunur şekilde gösterilmesinin önemine değindi.

KDV’yi fiyatlara yansıtmayana ağır cezalar geliyor!

Resmi Gazete'de yayımlandı

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gıda ürünlerinde KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşüren karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 31749 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.
 

Resmi Gazete yayımlandı: Gıdada KDV oranını yüzde 1'e indi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön