17 / 05 / 2024

Keban Barajı elektrik üretimi

Keban Barajı elektrik üretimi

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde, havzalardan gelen su miktarının kuraklık nedeniyle azalmasına bağlı olarak, elektrik üretiminin geçen yılın ilk 8 ayına göre yüzde 30 azaldığı bildirildi.

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Seleshi Bekele: Hedasi Barajı'nın inşaatı durmayacak!

Etiyopya Su, Sulama ve Elektrik Bakanı Bekele, Hedasi Barajı’nın inşasını durduramayacağını ifade etti. 

Ilısu Barajı ekonomiye yılda 1,3 milyar lira katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine yılda 1,3 milyar lira katkı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Ilısu Barajı, bölgenin can suyu olacak!

Mardin ve Şırnak'ta bulunan, "dünyanın en uzun krete ve en büyük ön yüzü beton kaplama alanı"na sahip Ilısu Barajı, Türkiye'nin yüzde 5'lik elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Batman Ilısu Barajı'nın yapımı iptal mi edilecek?

Batman Ekoloji Meclisi Ilısu Komisyonu Üyesi Öner Öztürk, ''Ilısu Barajı’nın inşaatı iki aşamalıdır. Asıl elektrik üretecek olan HES inşaatı yapım maliyetinin fazla olmasından dolayı henüz başlamamış. Devlet baraj yapımının iptal edilme ihtimaline karşı bu inşaatı ağırdan alıyor” dedi.

Etiyopya'da baraj inşası için anlaşma imzalandı!

Etiyopya'nın, Omo Nehri üzerine elektrik üretimi için baraj inşa edecek İtalyan şirketi ile anlaşma imzaladığı bildirildi.

Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak!

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak.

Elazığ Karamağara Köprüsü'nde sona gelindi!

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde yapımı tamamlanan, Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak.

Yuvacık Barajı hidroelektrik santraline dönüştü!

Kentin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'yia arıtma tesisi arasındaki 38 metrelik kot farkını değerlendiren Kocaeli Belediyesi, yerleştirdiği türbinlerle elektrik üretmeye başladı.

Artvin Barajı ve HES inşaatı ne durumda?

Artvin -Çoruh Nehri üzerinde bulunan ıo baraj ve HES projelerinden biri olan Artvin Barajı su tutmaya başladı. Doğuş İnşaat tarafından yap-işlet-devret yöntemiyle yapılan Artvin Barajı ve HES inşaatında elektrik üretiminden önceki son aşamaya geçildi.

Yuvacık Barajı elektrik üretiyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Yuvacık Barajı’ndan içme suyu arıtma tesisine giden sudan elektrik üretiyor. Kanal Tipi Hidroelektrik Santrali projesinin Türkiye’de başka bir örneği bulunmuyor.

Karakaya, Keban ve Atatürk barajları su seviyeleri yükseldi!

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Karakaya, Keban ve Atatürk barajlarındaki su seviyelerinde bir önceki yıla oranla artış meydana geldi.

Akçay Barajı'nda çalışmalar hız kazandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Akçay Barajı'nın tamamlanması için çalışmalara hız verdi. Baraj bittiğinde göle hayat vermesinin yanı sıra Türkiye'de ilk kez isale hattı üzerinden elektrik üreten sistem unvanını da alacak.

Keban Barajı elektrik üretimi Haberi

Keban Barajı elektrik üretimi


Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde (HES), havzalardan gelen su miktarının kuraklık nedeniyle azalmasına bağlı olarak, elektrik üretiminin geçen yılın ilk 8 ayına göre yüzde 30 azaldığı bildirildi.


Keban HES İşletme Müdürü Tahsin Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl, Türkiye'nin tamamında olduğu gibi Fırat Havzası'nda da kuraklık yaşandığını, Keban HES'in de kuraklıktan etkilendiğini söyledi.


Yazıcı, Keban Barajı'nın 40 yıllık tarihinde kuraklıktan en fazla bu dönem etkilendiğine işaret ederek, "Öyle ki 40 yıl boyunca yaptığımız ölçümlerde en kötü yılımız 2008'di. 2008 yılında 28 Ağustos'a kadar gelen toplam suyumuz 11,2 milyar metreküp, bu yıl gelen toplam suyumuz 5,9 milyar metreküp civarında. Bu yıl kuraklık o kadar kötü ki en kötü yılımızın takriben yarısı kadar su geldi" diye konuştu.


Baraj gölünün kotunun geçen yıl 28...