05 / 05 / 2024

Keban HES son durum

Keban HES son durum

Keban HES 40 yıldır tıkır tıkır çalışıyor. Elazığ’ın Keban ilçesinde Fırat Nehri üzerine kurulu Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), Türkiye’nin önemli enerji tesisleri arasında yer alıyor.

Sakarya'ya 3 yeni HES geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bin metre rakımlı Pamukova Eskiyayla havzasında hayata geçirilen Akçay Baraj Projesi’nde gelinen son nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toçoğlu 3 yeni HES projesinin de müjdesini verdi...

Yusufeli Barajı ve HES inşaatında son durum!

Artvin'de yapımı tamamlandığında Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında yüzde 58 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Ağaoğlu Umutlu HES projesi son aşamada!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Amasya Taşova'da inşa ettiği Umutlu Hidroelektrik Santrali'nde son aşamaya gelindi. Devlet Su İşleri (DSİ) Kanal Kabul işlemi önceki gün gerçekleştirilen Umutlu HES, üretime geçmek için gün sayıyor.

Karacaören HES projelerinin özelleştirme ihalesi son aşamada!

Karacaören I ve II Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde son sürece gelindi. Özelleştirme için 515 Milyon TL teklif verildi. Teklifi GAMA Enerji A.Ş. verdi.

Artvin Kavak HES projesindeki ÇED tartışmasında son durum!

Artvin’de tepki çeken HES projesinde ÇED raporu tartışması yaşanıyor. Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen olumlu raporun hukuki süreci tamamlanmadan ikinci olumlu rapor alınarak projenin yüzde 30’luk kısmı bitirildi.

HES'ler kasaya 8 milyar lira getirecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait 9 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirilmesine yönelik son 2,5 ayda yapılan ihalelerde 3,1 miyar liralık teklif alındı.

Artvin Barajı ve HES inşaatı ne durumda?

Artvin -Çoruh Nehri üzerinde bulunan ıo baraj ve HES projelerinden biri olan Artvin Barajı su tutmaya başladı. Doğuş İnşaat tarafından yap-işlet-devret yöntemiyle yapılan Artvin Barajı ve HES inşaatında elektrik üretiminden önceki son aşamaya geçildi.

Karadeniz'deki sel felaketinin nedeni HES'ler mi?

Artvin’de meydana gelen sel felaketinin ardından, çevre uzmanları Karadeniz’de çoğalan HES’lerin ekosisteme zarar verdiğini vurgulamıştı. Son 12 yılda Türkiye’de HES kurulu gücü iki katına çıktı.

10 HES 5 grup halinde özelleştirilecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait 10 hidroelektrik santrali (HES) 5 grup halinde özelleştirilecek. Son teklif verme tarihleri yine sırasıyla 27 Ekim, 14 Ekim, 5 Ekim, 10 Kasım ve 20 Kasım 2015 oldu.

Yuvacık Barajı HES projesinde son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2013'te hizmete girmesi gerekirken bir türlü tamamlanamayan Yuvacık Barajındaki HES projesini ziyaret etti.

Veysel Eroğlu: 12 yılda HES yatırımları yüzde 100 arttı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Son 12 yılda HES yatırımlarında yüzde 100'ün üzerinde bir artış var. 2003'te 12 bin MW olan kurulu gücü, 2015'te 25 bin MW'ye yükselttik" dedi.

Keban HES'de hedef, son 4 yılın en yüksek üretimi!

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santralinde (HES) bu yıl yağışların etkisiyle elektrik üretiminde son 4 senenin en yüksek üretimi hedefleniyor. Geçen yılki kuraklık nedeniyle zorluklar yaşanmıştı.

Barajlar ve HES Fuarı kapılarını açtı!

Enerji sektörü içinde önemli bir yer tutan HES'ler ile sulama amaçlı baraj, gölet ve su iletim hatlarının projelendirilmesi, inşaatı ve işletilmesi aşamalarında kullanılan teknolojiler ve hizmet ekipmanlarındaki son gelişmeler fuarda sergileniyor.

Keban HES son durum Haberi

Keban HES son durum

Yapımına 1966 yılında başlanan ve 9 Eylül 1974’te elektrik üretimine geçilen Keban Barajı ve HES’de, enerji üretimi 40 yıldır devam ediyor. 1974 yılından bu yana 236 milyar kilovat saat enerji üretilen Keban HES, ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.


140 yıl daha hizmet


Keban HES İşletme Müdürü Tahsin Yazıcı, üretilen elektriğin  Türkiye’nin her yerine ulaştığını belirterek, 40 yıldır Türkiye’ye hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.  Keban HES olarak Türkiye’ye daha uzun yıllar hizmet vermek istediklerini dile getiren Yazıcı, “40 yılımızı büyük bir rehabilitasyon   geçirmeden tamamladık. İnşallah, yapılacak rehabilitasyondan sonra 140 yıl daha ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.


24 milyar dolarlık üretim


Yazıcı, 8 türbinin bulunduğu ve toplam kurulu gücü 1360-1400 megavat civarında olan Keban HES’in, en fazla elektrik üretimini 1982 yılında 8.2 milyar...