09 / 05 / 2024

keçiörendeki kule inşaatı son durum

keçiörendeki kule inşaatı son durum

Keçiören’de kule inşaatının, ‘Cumhuriyet Kulesi’ni yıktırmayacağız’ diyen Turgut Altınok döneminde alınan kararla durdurulduğunu belirten Mustafa Ak, “Yargının verdiği karar var. Bundan sonra yapmak, bitirmek söz konusu değil” dedi...

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! İnşaat sektörü yön arıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı.

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demiri 30 Nisan'a kadar satılmalı! Stoklardaki inşaat demirine düzenleme

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demirleri 30 Nisan 2024 tarihinden sonra satışa konu edilemeyecek. Resmi Gazete'de tebliğ yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Trabzon'da 10 bin kişinin ibadet edeceği caminin kaba inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği caminin kaba inşaatı tamamlandı. Caminin kubbesine 561 santimetrelik alemi takıldı.

Şişli'de inşaatın istinat duvarı çöktü!

Şişli Bozkurt Mahallesi Kınalı Keklik Sokak'ta bulunan inşaatın istinat duvarı çöktü...

Türk ve Amerikan iş dünyası inşaat sektörünü değerlendirecek!

Türk ve Amerikan iş dünyası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenecek 38'inci Amerikan-Türk Konferansı'nda, iki ülkenin ekonomik, ticari ve stratejik ilişkilerini değerlendirecek, inşaat sektörü de konuşulacak.

Beşir Derneğinin İdlib'de inşa ettirdiği 180 evin inşaatı tamamlandı!

Beşir Derneği tarafından Suriye'nin İdlib şehrinde inşaatı tamamlanan 180 briket eve, ihtiyaç sahibi aileler yerleştiriliyor.

Rize'de iş makinesinin çarptığı inşaat iskelesi otomobilin üzerine devrildi!

Rize Hemşin'de iş makinesinin çarptığı iki katlı inşaat iskelesi bir otomobilin üzerine devrildi.

Ankara’daki Keçiören Kulesi inşaatına 60 milyon TL'lik bütçe!

Ankara’daki Keçiören Kulesi’ne 17 yılda 27 milyon TL harcama yapıldı fakat yapımı yarım kaldı. Şimdi bitmesi için 60 milyon daha harcanacak...

İtalya'da inşaat sektörü çalışanları iş başı yaptı!

İtalya'da, 2. aşamaya geçişle beraber inşaat, imalat ve toptan ticaret sektörlerinde, fabrikalarda 4 milyonu aşkın çalışan işbaşı yaptı.

Taksim AKM inşaatında kaza: 1 işçi yaralandı!

Taksim'de inşaat çalışmaları devam eden yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışan işçinin üzerine inşaat kalıbı düştü...

Şanlıurfa’da bin 200 inşaat işçisine mesleki eğitim sertifikası verildi!

Haliliye Belediyesi ve İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneğinin işbirliğiyle inşaat işçilerinin mesleki yeterlilik sertifikası almalarını sağlamak amacıyla başlatılan Mesleki Yeterlilik Eğitiminin ilk grubunu tamamlayan bin 200 işçiye sertifikaları verildi..

İnşaat Endeksi 4 ay sonra yeniden 100 puanın üzerine çıktı!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Şubat 2018 sonuçlarına göre; mevsimsellik etkisindeki kış aylarında inşaat işleri ve inşaat malzemeleri sanayisinde yaşanan geleneksel yavaşlama aşıldı.

Gaziantep Perilikaya Spor Salonu'nun inşaatı başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey'de hayata geçireceği spor salonunun inşaatına başladı.

keçiörendeki kule inşaatı son durum Haberi

keçiörendeki kule inşaatı son durum


Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, geçtiğimiz günlerde, “Cumhuriyet Kulesi’ni yıktırmayacağız” açıklamasını yapan BBP Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’a, düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. Ak, “Cumhuriyet Kulesi’nin, bir siyasi parti aracı gibi veya seçim aracı gibi kullanılması manidar. Esas sorunu yaratan ve bu halde bırakan kişi olduğu halde şimdi dönüp, ‘Ben çözeceğim’ diye ortaya çıkıyorsa bunda bir yanlışlık var” dedi.


Cumhuriyet Kulesi inşaatının Altınok döneminde durdurulduğunu söyleyen Ak, özetle şu ifadeleri kullandı:

“2002’de ihalesi yapılan, 2008’de inşaat çalışması başlayan Cumhuriyet Kulesi, açılan dava neticesinde durduruldu. Dönemin belediye başkanı da, bu inşaatı seçimlerden önce durduran bir karara imza atıyor. Yani biz göreve gelmeden önce Kule’nin inşaatı zaten durdurulmuştu. Şimdi ise 10. İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu bir karar var. Danıştay da mahkemenin vermiş...