21 / 05 / 2024

kefalet sözleşmesi şartları

kefalet sözleşmesi şartları

Kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme, kefalet sözleşmesi oluyor. Peki, kefalet sözleşmesi geçerlilik şartları nelerdir? İşte yanıtı..

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Satış vaadi sözleşmesi nedir ve şartları nelerdir?

Satış vaadi sözleşmesi, gayrimenkul alanında tarafların belirli haklarına yönelik düzenlenen bir sözleşme türüdür. Bu sözleşme, gelecek dönemde gayrimenkulün alım satımının gerçekleştirilmesine yönelik yapılır. Belirli şart ve tarih göz önünde bulundurularak satış vaadi sözleşmesi hazırlanır.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nedir? Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şartları nelerdir?

Bir taşınmazın sözleşmede belirtilen koşullar ile ileri bir tarihte devrini amaçlayan ve iki tarafa da borç yükleyen sözleşmelerden biri de gayrimenkul satış vaadi sözleşmesidir. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021!

Tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2021!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, tapu devir işlemleri için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin imzalanması için şartlar nelerdir? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2021...

Akiş GYO 5 yıl vadeli kredi sözleşmesi imzaladı!

Akiş GYO'nun 1 yılı anapara ödemesiz 5 yıl vadeli, vade sonunda yüzde 30 balon ödeme içerecek ve kalan tutar aylık eşit taksitli olacak şekilde  yenilenmesine ve ilgili şartları düzenleyecek tadil sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2020!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin imzalanması için şartlar nelerdir? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2020...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geçerlilik şartları!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geçerlilik şartları nelerdir?

Şantiye şefliği sözleşmesi örneği!

Bir arsa üzerinde yapılacak bina inşaatı için yapı müteahhitleri, inşaatta görevlendireceği şantiye şefi ile asgari hüküm ve şartları gösterilen sözleşme imzalanıyor. İşte şantiye şefliği sözleşmesi örneği 2016..

TOKİ sözleşmesi şartları!

Gelir durumu düşük olan kimseler TOKİ tarafından inşa edilen taşınmazlardan ev satın alabiliyor. Bunun için öncelikle aranan koşullara sahip olunması gerekiyor. Peki, TOKİ sözleşmesi şartları nelerdir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde mi yapılmalı?

İnşaat sürecinde arsa sahibi ile müteahhitin hak kaybı yaşamamaları için sözleşmenin şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde mi yapılmalı?

Konut kredisi sözleşmesi şartları!

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için bazı şartlara uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Sözleşmeden önce kredi kuruluşunun ön bilgilendirme formu vermesi zorunlu oluyor. İşte konut kredisi sözleşmesi şartları..

Konut kredisi sözleşmesi geçerlilik şartları!

Tüketicilere konut edinmeleri amacıyla kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması sırasında imzalanan sözleşme, konut kredisi sözleşmesi oluyor. İşte konut kredisi sözleşmesi geçerlilik şartları..

kefalet sözleşmesi şartları Haberi

kefalet sözleşmesi şartları

Kefalet sözleşmesi geçerlilik şartları!

Kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme, kefalet sözleşmesi oluyor.


Borçlar Kanunu kapsamında düzenlenen bu sözleşme, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor. Ancak, gelecekte doğacak veya koşula bağlı bir borç için de, bu borç doğduğunda veya koşul gerçekleştiğinde hüküm ifade etmek üzere kefalet sözleşmesi kurulabiliyor. 


Kefil sözleşmesinin geçerli olabilmesi için bazı şekil koşullarına sahip olması gerekiyor. Peki, kefalet sözleşmesi geçerlilik şartları nelerdir?


Kefalet sözleşmesi, yazılı şekilde yapılmadıkça ve kefilin sorumlu olacağı azamî miktar ile kefalet tarihi belirtilmedikçe geçerli olmaz.

Kefilin, sorumlu olduğu azamî miktarı, kefalet tarihini ve müteselsil kefil olması durumunda, bu sıfatla veya bu anlama gelen herhangi bir ifadeyle yükümlülük altına girdiğini kefalet sözleşmesinde kendi el yazısıyla belirtmesi şarttır.


Kendi adına kefil...