02 / 05 / 2024

Kefensüzen Cami yenilendi mi

Kefensüzen Cami yenilendi mi

Fatih Sultan Mehmet Han döneminde yaptırılan ve zamanla kullanılamaz hale gelen Doğanbey Mahallesi’ndeki Kefensüzen Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle restore ediliyor.

Kocaeli Nene Hatun Cami yenilendi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Nene Hatun Cami'yi yeniledi.

Kayseri Melikgazi'deki 4 cami yenilendi!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, yaptığı açıklamada, Melikgazi'deki 4 caminin yenilendiğini söyledi.

Büyükçekmece Nene Hatun Cami baştan sona yenilendi!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi, Nene Hatun Cami'yi baştan aşağı yeniledi.

Bursa Kefensüzen Camii'nde son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında yenilenen 600 yıllık Kefensüzen Camii’nde restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. 

Uşak Ulu Cami'ye 4 milyon TL'lik restorasyon!

Uşak'ta 1400'lü yılların başında yapılan tarihi Ulu Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında baştan aşağı yenilendi.

İzmit Yeşil Cami yenilendi!

İzmit Belediyesi cami yenileme çalışmalarına devam ediyor. Belediye bu kapsamda Yeşil Cami'deki tadilat çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak camiyi hizmete açtı

Bursa Kefensüzen Camii yenileniyor!

Fatih Sultan Mehmet Han döneminde yaptırılan ve zamanla kullanılamaz hale gelen Doğanbey Mahallesi’ndeki Kefensüzen Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle restore ediliyor.

Davutpaşa Parkı yenilendi!

Cerrahpaşa Mahallesi Esekapı Sokak’ta Hekimoğlu Ali Paşa Cami arkasında yer alan Davutpaşa Parkı Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalarla, vatandaşlara daha iyi hizmet vermek üzere yenilendi.

Cerrahpaşa'daki Davutpaşa Parkı yenilendi!

Cerrahpaşa Mahallesi Esekapı Sokak’ta Hekimoğlu Ali Paşa Cami arka kısmında yer alan çalışma alanı uygulama öncesi Davutpaşa Spor Kulübü tarafından içerisinde spor sahası antreman alanı olarak kullanılan park yenilendi

Çorum'daki Tarihi Velipaşa Cami açıldı!

Çorum’daki tarihi Velipaşa Cami restorasyon çalışmalarının ardından bugün tekrar ibadete açıldı. 17. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen tarihi caminin iç, dış, çatı ve minaresi, aslına uygun bir şekilde yenilendi.

Bursa Kefensüzen Camii restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Doğanbey TOKİ Konutları arasındaki 1450’li yıllarda yapılan, yaklaşık 600 yıllık Kefensüzen Camii'nin restorasyon çalışmalarını başlattı. Cami, çalışmaların ardından ilk günkü orijinal görüntüsüne kavuşacak.

Bursa Kefensüzen Cami restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Doğanbey konutları arasındaki 1450’li yıllardan yapılan Kefensüzen Camiini ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için restorasyon çalışmalarını başlattı, yapılacak restorasyonla cami bölgeye ayrı bir değer katacak

Bursa Kefensüzen Camii restore edilecek mi?

TOKİ'nin 3 daire karşılığı aldığı Bursa'daki tarihi Kefensüzen Camisi, restorasyon çalışmalarının başlamaması nedeniyle bakımsızlığa terk edildi.

Kefensüzen Cami yenilendi mi Haberi

Kefensüzen Cami yenilendi mi


Bursa’daki tarihi eserleri restore ederek kenti UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne sokan Büyükşehir Belediyesi, bir eserin daha küllerinden doğarak hayat bulmasına sebep oluyor. Fomara Doğanbey Mahallesi’nde bulunan ve Fatih Sultan Mehmet Han döneminde yaptırılan Kefensüzen Camii de, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon listesine dahil olarak küllerinden doğmaya hazırlanıyor. Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çevresi açılan camiye bütünleşik tüm binalar, Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlenerek düzenleme çalışmaları başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat alanını gezerek yapılan çalışmalar hakkında Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Aziz Elbas’tan bilgiler aldı.


Başkan Altepe, üzerinde Osmanlı döneminin ince işçilik özelliklerini barındıran Kefensüzen Camii’ndeki restorasyon çalışmalarının kısa süre sonra tamamlanacağını ve 600 yıllık mabedin yeniden ilk günkü ihtişamıyla hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi eserleri restore...