03 / 05 / 2024

kefil ev haciz

kefil ev haciz

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Ödenmeyen borç için kefilin evine haciz gelir mi sorusuna yanıt verdi...

Aidatı ödemeyen kiracı ev sahibine haciz getirir mi?

Aidat ödemeleri ile alakalı olarak birçok konu merak ediliyor ve vatandaşlar tarafından da  araştırılıyor. Buna göre, kiracının aidat ödememesi durumunda ev sahiplerinin karşılaşacakları yaptırımlar nelerdir? 

Kiralık konutlarda şimdi de 'memur kefil' şartı dönemi başladı!

Bütçesine uygun konut bulmakta zorlanan vatandaşlar, şimdi bir de kefil şartına takıldı. Kiralık konut ilanlarında ‘kefilsiz ev verilmez’ ‘memur kefil zorunlu’ gibi şartlar arttı.

Kira anlaşmazlıklarında kefil dönemi! Ev sahibi ile kiracı sorunları büyüyor!

Kira sözleşmelerindeki anlaşmazlıklar, kefillere kadar yayılmış durumda. Ekstra zam talep eden konut sakiracı ile anlaşamayınca kefillere gidiyor. Peki bu durumda kefillerin sorumluluğu nedir? Kefil kira borçlarını öder mi? İşte ayrıntılar...

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı!

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı. Mağdur G.E'nin avukatı Sinan Keskin, "Evde kıymete haiz bir şey bulamadık, ev tamamen boşaltılmıştı" dedi.

Defne Samyeli'den haciz açıklaması!

Oyuncu Defne Samyeli, 2 senedir kira borcunu ödemediğini öne sürerek kendisini icraya vererek haciz işlemleri başlatan ev sahibi Yusuf Araz hakkında sert konuştu: “Tehdit, şantaj karşısında sinmem, geri adım atmam mümkün değil. İki gün önce yapılan işlem etik dışı. Sırf beni küçük düşürmek amaçlı.”

Gayrimenkulün üzerinde haciz bulunması devrini engeller mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Türkiye'den bir ev aldım. Evi bir çocuğumun üzerine geçirmeyi istemek için tapuya gittim. Tapuda diğer kızımın benden habersiz bu evin üzerine haciz yaptırdığı ortaya çıktı. Evi banka borcu ile aldım. Ne yapmam gerek?' sorusunu yanıtladı

Demet Akalın Beykoz Konakları’nda ev arıyor!

Okan Kurt'un iflası nedeniyle evine haciz gelen Demet Akalın, Beykoz Konakları’nda kiralık ev arıyor.

Gayrimenkule haciz sınırı!

Zamanında ödenmeyen borçlar nedeniyle alacaklıların yasal yollara başvurup haciz işlemi başlatmasına sınır getiriliyor. Borçlunun evi, ancak evin kıymeti fazla ise yeni bir ev alabilecek miktar borçluya bırakılarak haczedilecek.

Kira sözleşmesine kefil olanların sorumlulukları!

Bir ev veya işyeri kiralamak isteyen kiracılar ile mal sahipleri arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşme sırasında kiracıdan kefil de istenebiliyor. Peki, kira sözleşmesine kefil olanların sorumlulukları nelerdir?

Tek ev haczedilir mi?

Haciz Kanunu gereğince, alacaklının haciz talebi sonrasında bu işlem taşınır ve taşınmaz mallar üzerinde uygulanıyor. Borçlunun bazı mallarına el konabilirken, bazı malları ise haczedilemiyor. Peki, tek ev haczedilir mi?

İcrada tek ev satılır mı?

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işlem olan haciz sürecinde, bazı malların haczedilmesi mümkün olmuyor. Peki, neler haczedilemez? İcrada tek ev satılır mı?

Düzce'de araziye 200 jandarma haciz işlemi yaptı!

Beyköy beldesinde 7 yıl önce imzaladığı senedi ödemediği iddia edilen arazi sahibinin taşınmazlarına 200 jandarma eşliğinde haciz işlemi yapıldı.Tahliye esnasında ev sakinleri, gözyaşlarını tutamadı.

İpotekli ev haczedilir mi?

Kişilerin borçlarının ödememesi durumunda alacaklı tarafından borçlu kişilerin evlerine haciz getirilmesi isteği gibi bir durumla karşılaşılabiliyor.Peki ipotekli ev haczedilir mi?İşte ipotekli evin haczedilip haczedilemeyeceğinin yanıtı..

kefil ev haciz Haberi

kefil ev haciz

Kızım bir daire alacaktı, bankadan kredi kullandı ben de kefil oldum. Ancak kızım iki senedir kredi geri ödemelerini yapamıyor. Şimdi benim evimde haciz var mıdır? #E. D. 


Bir borca kefil olanların evine hemen haciz konulmaz. Kefilin malvarlığına başvurulabilmesi için önce kefil aleyhine icra takibine girişilmiş olması gerekir, icra takibinde sürelerin başlaması için de borç nedeni ile yapılan takibe ait ödeme emrinin kefile tebliği şarttır. Tebliğden itibaren belli süreler geçtikten sonra borç hâlâ ödenmemiş ise bu halde malvarlığına haciz tatbik edilir. Şayet size icra dairesinden ödeme emri tebliğ olunmadı ise evinize haciz tatbik edilmemiştir. Ayrıca hatırlatmak isterim ki borç nedeni ile şayet aleyhinize bir takip yapılır ve takip kesinleşirse mutlaka evinize haciz tatbik edilecek diye bir kural yok, belki bankada paranız...