28 / 04 / 2024

kefile icra gelir mi

kefile icra gelir mi

Kefil, birilerinin alım satım işleminde, alımı yapanın parayı ödememesi gibi durumlarda, onun yerine ödeme yapmayı kabul eden kimse oluyor. Borcun ödenmemesi halinde kefilin evine haciz gelir mi?

İcra borcu sahibine gelir!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal,okuyucusunun sorduğu ''Kredi kartı borcumdan dolayı babama maddi olarak bir zarar gelir mi?'' sorusunu cevaplandırdı.

Nevşehir'de köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı!

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Aktepe köyünde, muhtarlığın gelir getirmesi için açtığı restoranda çalışan 2 işçinin alacakları için açtığı dava sonrasında köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı...

Ortak tapuya haciz gelir mi?

Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem haciz işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Borçlu ile ortak olunan tapuya haciz gelir mi? Gelirse ne olur?

Hisseli tapuya haciz gelir mi?

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işleme deniyor. Peki, hisseli tapuya haciz gelir mi? Hisseli tapuya haciz nasıl konur?

Eve haciz hangi durumlarda gelir?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol muvcuttur ve bunlardan tümünü icra dosyasında talep açarak gerçekleştirmek mümkün. Peki, eve haciz hangi durumlarda gelir?

Bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Benim borcumdan dolayı evime icra gelir mi?

İcra memurluğuna başvuru yapan alacaklının borcunun ödenmesi için bir takım işlemler başlatılıyor.Peki,Benim borcumdan dolayı evime icra gelir mi?İşte borcun ödenmemesi durumunda eve icra gelmesi..

İcra eve ne zaman gelir?

Borçlu olan bir kişinin,borcunu ödememesi halinde alacaklı dava açıp,icrayla eve gelebiliyor.Peki icra eve ne zaman gelir?Eve gelen İcra memuru hangi eşyaları haczedebilir?

Haciz eve nasıl gelir?

Alacaklıya olan borcun ödenmemesi halinde, alacaklı borcun tahsili için icra memuru ile birlikte borçlunun evine gidebiliyor.Peki, haciz eve nasıl gelir? Eve hacizin gelmesi durumda ne yapılır?

Haciz eve gelir mi?

Borcu olan bir kimsenin, borcunu alacaklı kişiye ödememesi halinde, alacaklı kişi icra müdürü ile birlikte, haciz işlemlerine başlayabiliyor.Peki,haciz eve gelir mi?Haciz talep örneği nasıl yazılır?

Apartman aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, apartman aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir? Aidata ne kadar faiz uygulanır?

Eve hangi durumlarda icra gelir?

Borçlu borcunu geciktirir veya hiç ödemez ise alacaklı borcun tahsili için ne yapabilir? Alacaklı borcun tahsili için icra takibi talebinde bulunabilir mi? Eve hangi durumlarda icra gelir?

İpotekli eve icra gelir mi?

Alacaklı, borçluya borcun tahsili için icra takibi talebiyle icra takibi başlatabiliyor. Peki, borçlunun gayrimenkulü üzerinde ipotek var ise ne olur? İpotekli eve icra gelir mi?

kefile icra gelir mi Haberi

kefile icra gelir mi

Kefilin evine haciz gelir mi?

Kefil, birilerinin alım satım işleminde, alımı yapanın parayı ödememesi ya da gerekenleri yerine getirmemesi gibi durumlarda, onun yerine ödeme yapmayı kabul eden kimsedir.


Günümüzde birçok borç için kefil isteniyor. Örneğin, bankalar tüketiciye kredi verirken, gelirin yeterli olunmadığı tespit edilirse, kefil talep edebiliyor.


Kefalette müteselsil sorumluluk söz konusu olması nedeni ile kefil; kefil olduğu kimsenin borcunu ödememesi durumlarında, borçtan aynı şekilde sorumlu oluyor. Peki, kefilin evine haciz gelir mi?


Kefilin de bu borcu ödememesi durumlarında, alacaklı haciz talebinde bulunabiliyor. Alacaklı asıl borçlu ile birlikte kefilin de malları üzerinde hacze gidebiliyor. Ancak, Kefaletten dolayı hapis cezası söz konusu olmuyor. 


YARGITAY 19. Hukuk Dairesi

ESAS NO : 2012/15421 

KARAR NO: 2013/1789 


Taraflar arasındaki menfi tespit davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine...