01 / 05 / 2024

kekova doğal güzellikleri

kekova doğal güzellikleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sualtı Arkeolojisi Bölümü tarafından yürütülen ortak projeyle, Kekova Bölgesi' nin arkeolojik sualtı ve yüzey araştırmaları yapılıyor

Parası olan oradan ev almaya başladı! Değeri her geçen gün artan o ile talep artıyor!

Yatırımcılar değer kazanan ve prim yapan yerlere yatırım yapmaya devam ediyor. Son zamanlarda doğal güzellikleri ve konumuyla dikkatleri üzerine çeken Sakarya'ya talep artmaya başladı.

Avrupa'da doğal gaz fiyatları güçlü arz ile geriliyor...

Avrupa doğal gaz rakamları, soğuk hava koşullarına rağmen beklenenden düşük depolama çekilmeleri ve güçlü arz nedeni ile  bugün aşağı yönlü hareket ediyor. İşte haberin ayrıntıları...

Erzurum’a yeni kayak alanları ve oteller yapılacak!

Kente yapılan üretim tesislerinin haricinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihi ve doğal güzellikleri de ortaya çıkaran projeler geliştiriyor. Kış turizminin incisi Palandöken’de yeni kayak alanları ve oteller yapılıyor.

Doğal gaz faturası yüksek gelenlere müjde! Güzel haber İş Bankası'ndan geldi!

Türkiye'nin önde gelen bankaları arasında yer alan İş Bankası'ndan müjde geldi! Bankadan gelen bilgilere göre; doğal gaz faturaları yüzde 10 indirimli olacak. İşte ayrıntılar...

Harrem'den Anneler Günü için doğal hediyeler! Fiyatları ne kadar? 

Yaklaşan Anneler Günü’nde, annelerimize ne kadar değerli olduklarını hatırlatmanın en güzel örneklerinden bir tanesi de doğal ürünler hediye etmek.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Bu sefer doğal gaz yüz güldürecek! İşte detaylar!

Doğal gaz kullananlara iyi bir haber geldi. Doğalgaz bu sefer yüzleri güldürecek. İşte detaylar!

Antalya'da yerleşik yabancıların sayısı pandemiyle katlandı!

Güneşi, sahilleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusuyla 12 ay boyunca turistlerin merkezi olan Antalya, koronavirüs sürecinde de kente yerleşmeyi isteyen yabancıların gözdesi haline geldi. 

Çetin Osman Budak'tan Kaş'taki kaçak yapılara ilişkin açıklama!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla Türkiye'nin en önemli turizm  bölgelerinden biri olan Antalya Kaş'ın kaçak yapı sorununu TBMM gündemine taşıdı.

İstanbul Boğazı'ndaki satılık yalılara talep arttı!

Doğal güzellikleri, tarihi yalıları, ulaşımı, sessiz sakin sokaklarıyla İstanbul'un cazibe merkezlerinden olan Beykoz, Türkiye genelinde değerli ilk 10 ilçe arasında yer alıyor. Otoyol ve köprüye yakınlığı nedeniyle, ulaşım anlamında da büyük kolaylığa sahip. İlçede toplamda 109 adet yalı bulunuyor.

Bartın'da arazi kavgası: 5 yaralı!

Doğal güzellikleri ile sık sık gündeme gelen Bartın'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada toplam 5 kişi yaralandı...

Kartal Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

kekova doğal güzellikleri Haberi

kekova doğal güzellikleri

Yılda ortalama 1 milyon kişinin ziyaret ettiği Kekova, mavi yolculuğa çıkan yatların mutlaka uğradığı, birkaç gün geçirdiği dünyaca ünlü bir turizm merkezi. Batık kent, Simena ve Theimussa antik kentleri, Tersane Koyu, Gökkaya Koyu ve Korsanlar Mağarası, bölgenin önemli tarihi ve doğal zenginlikleri. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sualtı Arkeolojisi Bölümü tarafından yürütülen ortak projeyle, Kekova Bölgesi'nin arkeolojik sualtı ve yüzey araştırmaları yapılıyor. 

Projeyi, aynı üniversiteden Dr. Erdoğan Aslan başkanlığında öğrenciler yürütüyor. Projede, bakanlık temsilcisi olarak Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Arkeologu Emre Savaş da yer alıyor. 

Çalışmalar, Selçuk Üniversitesi'nin Bilimsel Araştırmalar Koordinatörlüğü ve îleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından finanse ediliyor. 


DÜNYADA TEK ÖRNEK


 Proje Başkanı Dr. Aslan, iki yıldır devam ettikleri çalışmalarda, Kekova Bölgesi'nin önemli bir parçası olan...