18 / 05 / 2024

kemalpaşa soğukpınar köyü kentsel dönüşüm

kemalpaşa soğukpınar köyü kentsel dönüşüm

Bakanlar Kurulu kararıyla "afet riski altındaki alan" olarak ilan edilen Soğukpınar ve Atatürk mahalleleriyle ilgili kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kemalpaşa Belediyesi’ne yetki devri töreni yapıldı.

İzmir Kemalpaşa'da 800 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm planları onaylandı!

İzmir Kemalpaşa'ya son dakika kentsel dönüşüm müjdesi geldi. Kemalpaşa Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri sınırları içerisinde kalan ve yaklaşık olarak 80 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm planları onaylandı ve askıya çıktı.

Malatya Akçadağ'a 2 bin 226 köy tipi afet evi yapılacak!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 2 bin 226 köy tipi afet evi yapılacak.

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen örnek 25 köy evi görüntülendi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesinde, hak sahiplerine teslim edilen köy tipi deprem konutları FPV dronla görüntülendi.

Gaziantep Nurdağı'ndaki köy evleri sahiplerine teslim edildi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Belpınar köyünde inşa edilen köy evleri sahiplerine teslim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

İzmir Kemalpaşa'da 80 hektarlık alanın imar süreci tamamlandı!

İzmir Kemalpaşa'da 80 hektarlık alanın 1/1000 ölçekli imar uygulama sürecinin tamamlanmasıyla arsa tapuları çıktı. 2010 yılında başlayan proje 2021 yılında sonuçlandı.

Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridinin imara açılması geri çekildi!

İBB yönetiminin Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridini imara açması öneren teklifi, mecliste  AK parti ve MHP grupları tarafından verilen 'hayır' oyları ile geri çekildi. 

Rıdvan Karakayalı'nın İzmir Kemalpaşa'daki villası için yıkım talebi!

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi üzerine kayıtlı olan ve kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen havuzlu villa için yıkım talebinde bulunuldu. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metrosu yarın ihaleye çıkıyor!

İzmir'de metro yatırımlarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projesi için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için yarın ihaleye çıkıyor.

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metrosu 9 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde metro yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için ilk ihalenin 9 Ağustos'ta yapılacağını açıkladı. 

Denize sıfır inşa edilen konutlar kıyılara zarar veriyor!

İçişleri Bakanlığı’nın sahil raporuna göre, deniz kenarına inşa edilen konutların kıyılara büyük zarar verdiği ortaya çıktı. 

Bursa'daki kaçak villa yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi, Uludağ eteklerinde bulunan Soğukpınar Mahallesi’nde imara aykırı şekilde inşa edilen kaçak villanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Osmangazi'de imara aykırı lüks villa yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi ekipleri tarafından Uludağ eteklerinde bulunan Soğukpınar Mahallesi’nde imara uygun olmadığı tespit edilen lüks villanın yıkımı gerçekleşti.

kemalpaşa soğukpınar köyü kentsel dönüşüm Haberi

kemalpaşa soğukpınar köyü kentsel dönüşüm


Kemalpaşa Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan Bakan Güllüce, yeni Türkiye’de şehirlerin bir ruhunun olmasını istediklerini, "kimyası bozulmuş insanların yaşadığı kentler" istemediklerini, komşuluk, dostluk ilişkilerinin devam ettiği, "diğerkam olmak yani başkası için de bir şeyler yapabilmek özelliğinin yaşatılmasını" istediklerini belirtti.


Gelişmiş batı ülkelerinde şehirlerin altyapı, ulaşım gibi sorunları çözülse de ruhlarının kaybolduğuna işaret eden Bakan Güllüce, şehirleri tasarlarken sadece fiziksel olarak düşünmediklerini ifade etti.


Konuşması öncesi Kemalpaşa’daki kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeni yapılacak binaların 7 kata kadar yükseklikte olacağının ifade edildiğini, bunun doğru olmadığını kaydeden Bakan İdris Güllüce, "7 kat yok.  Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın talimatı var. 5 artı 1, en fazla 6. Ne kadar aşağıya inebilirsen o kadar iyi. Hele Kemalpaşa’da bu olmazsa olmaz" dedi.



- İzmir'e 4 milyar liralık yatırım


Bakanlık olarak İzmir’de 4...