29 / 04 / 2024

kemalpaşa soğukpınar mahallesi kentsel dönüşüm

kemalpaşa soğukpınar mahallesi kentsel dönüşüm

Bakanlar Kurulu kararıyla "afet riski altındaki alan" olarak ilan edilen Soğukpınar ve Atatürk mahalleleriyle ilgili kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kemalpaşa Belediyesi’ne yetki devri töreni yapıldı.

İzmir Kemalpaşa'da 2 bin 100 bina dönüştürülecek!

Bakan Güllüce ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu devir protokolüne imza attı. Protokole göre riskli alan ilan edilen 79,5 hektarlık alanda yaklaşık 16 bin kişinin ikamet ettiği 2 bin 100 binanın dönüştürülmesi öngörülüyor.

İzmir Kemalpaşa'da 800 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm planları onaylandı!

İzmir Kemalpaşa'ya son dakika kentsel dönüşüm müjdesi geldi. Kemalpaşa Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri sınırları içerisinde kalan ve yaklaşık olarak 80 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm planları onaylandı ve askıya çıktı.

Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi'ndeki riskli alanın 1/5000 ve 1/1000 imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Kemalpaşa Mahallesi Riskli Alan ve Çevresine İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridinin imara açılması geri çekildi!

İBB yönetiminin Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridini imara açması öneren teklifi, mecliste  AK parti ve MHP grupları tarafından verilen 'hayır' oyları ile geri çekildi. 

Osmangazi'de kaçak yapı avı!

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, Uludağ eteklerinde yer alan Soğukpınar Mahallesi’nde kaçak olarak inşa edildiği belirlenen prefabrik evi yıktı.

Bursa'daki kaçak villa yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi, Uludağ eteklerinde bulunan Soğukpınar Mahallesi’nde imara aykırı şekilde inşa edilen kaçak villanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Osmangazi'de imara aykırı lüks villa yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi ekipleri tarafından Uludağ eteklerinde bulunan Soğukpınar Mahallesi’nde imara uygun olmadığı tespit edilen lüks villanın yıkımı gerçekleşti.

TOKİ'den Tokat'a 3 yeni okul!

Tokat İli Merkez İlçesi Güneşli Mah 24 Derslikli Eğitim Yapısı, Kaleardı Mah 24 Derslikli Eğitim Yapısı, Mahmutpaşa Mah 16 Derslikli Eğitim Yapısı ve Soğukpınar Mah 16 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatları İşi ihalesi yarın yapılacak.

Malatya Kale'de tarımsal araziler imara açılıyor iddiası!

Malatya’nın Kale ilçesi Soğukpınar ve Düztarla mahallelerinde yer alan 2 bin dönümlük tarımsal arazinin belediye tarafından imara açıldığı ileri sürüldü. Konuya ilişkin yetkililerden açıklamalar geldi.

İzmir Kemalpaşa'da 6.8 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Kemalpaşa İcra Dairesi Müdürlüğü, İzmir ili, Kemalpaşa ilçesi, Ören Mahallesi 5967 parselde yer alan akaryakıt istasyonu tapulu arsayı 6 milyon 778 bin 566 TL'ye icradan satıyor...

Çekmeköy Hacı Yüksel Erdoğan Cami'nin inşaatı yükseliyor!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz Soğukpınar Mahallesi’nde inşaatı süren Hacı Yüksel Erdoğan Cami’nde incelemeler yaptı.

İzmir Kemalpaşa'da 10.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Kemalpaşa Satış Memurluğu, İzmir İli Kemalpaşa İlçesi Yukarımahalle Mahallesi Küplücealtı Mevkii, 683 ada 1 parseldeki arsayı 10 milyon 131 bin TL'ye icradan satıyor...

İzmir Kemalpaşa'da 5.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi, Ulucak Mahallesi Taşkahve Mevkii'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 5 milyon 616 bin 300 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Kemalpaşa kentsel dönüşüm planları yine mahkemelik oldu!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bölge halkı, AKP'li belediyenin kentsel dönüşüm planlarına bir kez daha dava açtı.Soğukpınar ve Atatürk Mahallesi için hazırlanan ikinci imar planları da bölge halkı tarafından mahkemeye taşındı.

kemalpaşa soğukpınar mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

kemalpaşa soğukpınar mahallesi kentsel dönüşüm


Kemalpaşa Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan Bakan Güllüce, yeni Türkiye’de şehirlerin bir ruhunun olmasını istediklerini, "kimyası bozulmuş insanların yaşadığı kentler" istemediklerini, komşuluk, dostluk ilişkilerinin devam ettiği, "diğerkam olmak yani başkası için de bir şeyler yapabilmek özelliğinin yaşatılmasını" istediklerini belirtti.


Gelişmiş batı ülkelerinde şehirlerin altyapı, ulaşım gibi sorunları çözülse de ruhlarının kaybolduğuna işaret eden Bakan Güllüce, şehirleri tasarlarken sadece fiziksel olarak düşünmediklerini ifade etti.


Konuşması öncesi Kemalpaşa’daki kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeni yapılacak binaların 7 kata kadar yükseklikte olacağının ifade edildiğini, bunun doğru olmadığını kaydeden Bakan İdris Güllüce, "7 kat yok.  Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın talimatı var. 5 artı 1, en fazla 6. Ne kadar aşağıya inebilirsen o kadar iyi. Hele Kemalpaşa’da bu olmazsa olmaz" dedi.



- İzmir'e 4 milyar liralık yatırım


Bakanlık olarak İzmir’de 4...