02 / 05 / 2024

Kemeraltı Başdurak Cami

Kemeraltı Başdurak Cami

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç, “Kemeraltı'ndaki Başdurak Cami projesine baş koyduk. Bu camiyi restore edip turizme kazandıracağız" dedi.

Hayırseverlerin destekleriyle Başakşehir’e cami ve taziye evi yapılıyor!

Başakşehir’de, hayırseverlerin desteğiyle yapılacak yeni cami ve taziye evi için inşaat başladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, şantiye alanında incelemeler gerçekleştirdi.

Başakşehir Gülendam Hatun Cami Ramazan'da ibadete açılacak!

Hayırseverlerin desteği ile Başakşehir'de inşa edilen Gülendam Hatun Cami'nin inşaatında sona gelindi. Cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

Sivas'ta ibretlik olay! Kansere yakalandı, cami inşaatına 500 bin lira bağışladı!

Sivas'ta ders olacak bir olay yaşandı. Gülbeyaz Topgül (68), isimli vatanfaş biriktirdiği 500 bin lira nakit parayı kentte yapımı süren Merkez Cami ve Külliyesi'ne bağışlamak için Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e verdi.

Müteahhitlerin talip olduğu arsasını cami yapılması için bağışladı!

Kırşehir’in Kaman ilçesinde bir hayırsever, arsasını cami yapılması şartıyla Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.

Levent Cami işte böyle olacak! İnşaatı başladı!

Levent Camisi'nin inşaatına başlandı. 20 bin kişi kapasiteli olacak Levent Cami, klasik mimari özelliklere sahip. Cami inşaatında modern inşaat tekniklerinin tamamı kullanılacak...

Hindistan'da bir Sih, cami inşa edilmesi için arazisini bağışladı!

Hindistan Uttar Pradeş eyaletinde Sukpal Sing Bedi adındaki Sih, kendisine ait bir araziyi cami inşa edilmesi için bağışladı...

Emlak Konut'tan Zonguldak Cami Yaptırma Derneği'ne 5 milyon TL bağış!    

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Zonguldak Merkez Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 5 milyon TL bağış yapıldı...

Emlak Konut'tan İstanbul Cami Yaptırma Derneği'ne 10 milyon TL bağış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 10 milyon TL bağış yaptı...

Giresun Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı!

Giresun Müftüoğlu Camisi'nin temel çalışmaları başladı. Cami yaklaşık 2 bin 200 kişilik olacak ve toplam 72 metrekare kapalı alanı bulunacak.

Frederic Kanoute cami için kampanya başlattı! 

Malili eski futbolcu Frederic Kanoute, İspanya'nın Sevilla kentinde inşa edilmesi planlanan bir cami için yardım kampanyası başlattı. Futbolcu yayınladığı bir mesajda "Dualarınızı ve bağışlarınızı bekliyoruz" ifadesini kullandı. 

Büyükçekmece Nene Hatun Cami baştan sona yenilendi!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi, Nene Hatun Cami'yi baştan aşağı yeniledi.

Kemeraltı Başdurak Cami Haberi

Kemeraltı Başdurak Cami

İZMİR Ticaret Odası'nın (İTO) Ticaret Tarihi Müzesi'nde düzenlediği Müze Söyleşileri'nde konuşan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Şakir Çakmak, Kemeraltı Çarşısı'na girecek büyük mağazaların küçük esnafa iş yaptırmayacağını söyledi. İnşaat Mühendisi Mahir Kaplan, eski yapılarda yanlış müdahaleler olduğunu belgelediklerini belirtirken, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç ise “Kemeraltı turizmin baş tacı. Burada yer alan Başdurak Cami projesine de baş koyduk. Bu camiyi restore edip turizme kazandıracağız" diye konuştu. 


İTO'nun düzenlediği, kültür, turizm, arkeoloji ve müzecilik konularının tartışıldığı, Müze Buluşmaları'nın ikincisi İTO Ticaret Tarihi Müzesi’nde yapıldı. Toplantıya İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta’nın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda Umart Mimarlık’tan...