21 / 05 / 2024

Kemeraltı tente ceza

Kemeraltı tente ceza

Kemeraltı Anafartalar Caddesi'ndeki esnaf güneşten korunmak için dükkanların arasına tente gerince, İzmir Büyükşehir Belediyesi çarşının estetiğini bozdukları gerekçesiyle 180 TL ceza kesti. Bu cezanın ardından Kemeraltı esnafı isyan etti.

Kemeraltı'ndaki Başdurak Cami turizme kazandırılacak!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç, “Kemeraltı'ndaki Başdurak Cami projesine baş koyduk. Bu camiyi restore edip turizme kazandıracağız" dedi.

Kemeraltı'ndaki 150 yıllık bina yıkıldıktan sonra kıymete bindi!

İzmir'deki Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan 150 yıllık binanın enkazı hala kaldırılmadı. Bir esnaf yaptığı açıklamada belediyenin önlem alarak sokağı kapattığını, binanın korunma kararı olduğu için enkazına dokunulamadığını iddia etti.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan bina korunuyor!

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan 150 yıllık binanın enkazı korunuyor. Yıkılan binanın enkazının kaldırılmamasına esnaf tepski gösterdi.

Cinayet işlenen günlük evin emlakçısına ceza!

İzmir Çiğli'de günlük ev kiralayan Turan Sert yeğenini vurduktan sonra ihtihar etmişti. Soruşturma kapsamında emlakçıya kiracıların kimlik bilgilerini almadığı için ceza kesildi.

Sertifikasız işçi çalıştırana ceza!

Düzce Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Uğur, Türkiye genelinde 40 meslek kolunda sertifikasız işçi çalıştıran kuruluşlara 527 TL ceza verileceğini söyledi.

Yapı denetim firmalarına ceza yağdı!

Eksik veya kusurlu görev yapan yapı denetim firmalarına 2016'da ceza yağdı. 7 firmanın lisansı iptal edildi.

Kemeraltı sakinleri yeni yol istiyor!

Türkiye'nin en büyük açık hava alışveriş merkezi olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yol çilesi bitmiyor. Çankaya 1360 sokak girişindeki tarihi çarşıdaki altyapı çalışmaları sırasında kazılan yolların üstü kapatıldı ancak yollar 2 aydır düzeltilmedi.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı TARKEM ile yenilenecek!

Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş Genel Müdürü Sibel Ersin, kent merkezine gelen turistin en az 2-3 gününü kullanabileceği bir alan yaratmayı hedeflediklerini ve bu amaçla tarihi çarşıyı yenileyeceklerini söyledi

Ceza evleriyle mahkeme binaları inşası karşılığı alınan harçlar TBMM'de!

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Yiyecek Bedelleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..

Kemeraltı, AVM'ye karşı!

Alışveriş merkezleri ve şehrin farklı ilçelerindeki modern mağazaların sunduğu "yeni dünyaya" rağmen, yüzlerce yıllık Kemeraltı Çarşısı, ahilik geleneği, farklı tat, koku ve sesleri eşliğinde her gün 100-150 bin kişiyi ağırlıyor.

İzmir Kemeraltı'na marka çarşı!

İzmir Ticaret Odası, tarihi Kemeraltı Çarşısı'na "Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı" kazandırmak için Başdurak Camisi altındaki 28 dükkanı restorasyon ve onarım karşılığında 10 yıl süreyle Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü'nden kiraladı.

Kemeraltı Çarşısı'nda inşaat çalışmaları durdu!

İZMİR’de tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda 4 ay önce yerine AVM yapmak için yıkılan binanın temelinde inşaat çalışmaları, ortaya çıkan tarihi kalıntılar nedeniyle durdurdu.

Günlük ev kiralayan emlakçılara ceza geliyor!

Günlük ev kiralayan emlakçılara büyük cezalar geliyor. Özellikle terör örgütleri ve fuhuş çeteleri tarafından rağbet gören günlük ev kiralama işinde gerekli bildirimde bulunmayan emlakçılara yardım ve yataklık etmekten ceza verilebilecek.

Kemeraltı tente ceza Haberi

Kemeraltı tente ceza


Kemeraltı Anafartalar Caddesi'ndeki esnaf güneşten korunmak için dükkanların arasına tente gerince, İzmir Büyükşehir Belediyesi çarşının estetiğini bozdukları gerekçesiyle 180 TL ceza kesti. Bu cezanın ardından Kemeraltı esnafı isyan etti. Esnaf, "Tente germezsek hem müşterimiz kaçıyor hem de ürünlerimiz güneşten zarar görüyor. Kaldırın demek kolay, biz esnafı düşünen bir çözüm istiyoruz" dedi.


Müşteri gelmiyor

Kemeraltı Anafartalar Caddesi esnafı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi esnafın çarşının üstüne gerdiği tenteler yüzünden karşı karşıya geldi. Büyükşehir Belediyesi'nden 180 TL ceza kesilen esnaf, tenteleri hem mallarını korumak hem de müşterilerin rahatlıkla alışveriş yapmalarını sağlamak için koyduklarını belirtti. Ceza kesilen esnaflardan Mehmet Akponar, "Ramazan dolayısıyla zaten müşterimiz az. Bir de bu tenteleri kaldırırsak kimse alışveriş için gelmez. Şu anda işlerimizde yüzde 40-50'lik bir düşüş var. Kaldırırsak Anafartalar Caddesi'ndeki...