01 / 05 / 2024

Kemeraltı esnafı tente savaşı veriyor!

Kemeraltı esnafı tente savaşı veriyor!

Kemeraltı Anafartalar Caddesi'ndeki esnaf güneşten korunmak için dükkanların arasına tente gerince, İzmir Büyükşehir Belediyesi çarşının estetiğini bozdukları gerekçesiyle 180 TL ceza kesti. Bu cezanın ardından Kemeraltı esnafı isyan etti.




Kemeraltı Anafartalar Caddesi'ndeki esnaf güneşten korunmak için dükkanların arasına tente gerince,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi çarşının estetiğini bozdukları gerekçesiyle 180 TL ceza kesti. Bu cezanın ardından Kemeraltı esnafı isyan etti. Esnaf, "Tente germezsek hem müşterimiz kaçıyor hem de ürünlerimiz güneşten zarar görüyor. Kaldırın demek kolay, biz esnafı düşünen bir çözüm istiyoruz" dedi.


Müşteri gelmiyor

Kemeraltı Anafartalar Caddesi esnafı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi esnafın çarşının üstüne gerdiği tenteler yüzünden karşı karşıya geldi. Büyükşehir Belediyesi'nden 180 TL ceza kesilen esnaf, tenteleri hem mallarını korumak hem de müşterilerin rahatlıkla alışveriş yapmalarını sağlamak için koyduklarını belirtti. Ceza kesilen esnaflardan Mehmet Akponar, "Ramazan dolayısıyla zaten müşterimiz az. Bir de bu tenteleri kaldırırsak kimse alışveriş için gelmez. Şu anda işlerimizde yüzde 40-50'lik bir düşüş var. Kaldırırsak Anafartalar Caddesi'ndeki esnaf kan ağlayacak. Ben çocuk giyim ürünleri satıyorum. Mallarımın güneşten zarar görmesini engellemeliyim. Sonuç olarak tente olmazsa biz esnaf olarak zarar üstüne zarar edeceğiz. Lütfen sorunumuzun çözümü için başvurduğumuz makamlar sesimizi duysun" dedi.

20 senedir Anafartalar Caddesi'nde esnaflık yapan Hasan Pehlivan da Büyükşehir Belediyesi'ne konu hakkında dilekçe yazdıklarını belirtti. 


Dilekçe verdiler

Pehlivan, "Dilekçemizi ilk önce belediye yazı işleri müdürlüğüne teslim ettik. Bir hafta sonra zabıtaya evrağımızın gönderildiğini öğrendik. Zabıta da Proje Etüt Daire Başkanlığı'na gönderdiğini belirtti. Onlar da 'yapacağımız bir şey yok' dedi. Kentsel Estetik Birimi'ne gitti dilekçemiz. Onlar da bir şey yapmadı. Hala sonuç alamadığımızdan zabıtalar cezaları kesmeye başladı. Hukuki yollardan hakkımızı aradığımız halde muhattap bulamıyoruz" diye konuştu. Kemeraltı'nın arka sokaklarından Konak Belediyesi'nin sorumlu olduğunu ve tente uygulamasına yönelik herhangi bir yaptırımın buralarda bulunmadığını belirten esnaf Remzi Hasan da çifte standarttan şikayet etti. 



Yeni Asır




Geri Dön