22 / 05 / 2024

kemeraltındaki tentelere ne kadar ceza kesildi

kemeraltındaki tentelere ne kadar ceza kesildi

Kemeraltı Anafartalar Caddesi'ndeki esnaf güneşten korunmak için dükkanların arasına tente gerince, İzmir Büyükşehir Belediyesi çarşının estetiğini bozdukları gerekçesiyle 180 TL ceza kesti. Bu cezanın ardından Kemeraltı esnafı isyan etti.

Kira geliri vergisinde bu şekilde indirim yapılıyor: 2023'te 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenler dikkat!

Kira gelirleri için beyanname dönemi bugün itibarıyla başladı. Peki kira geliri beyanında gerçek gider ile götürü gider arasındaki fark ne? Kira geliri vergisinde nasıl indirim yapılır? İşte merak edilenler...

Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 yıl sonra ilk kez çift hanede! Konut fiyatlarında son durum ne? 

Son günlerde hızla yükselen ev fiyatları sık sık gündem oluyor. Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 sene sonra ilk defa çift haneye indi. Peki konut fiyatlarında son durum ne? 

Bayram sonu altındaki yükseliş devam ediyor! Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?  3 Temmuz canlı altın fiyatları

Bayram sonu altındaki yükseliş kaldığı yerden devam ediyor. Gram altın, çeyrek altın, yarım ve tam altın bugün ne kadar oldu? 3 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları.

Konut fiyatlarındaki artış resmen hızını kesti! Hangi ilde konut fiyatlarındaki artış ne kadar oldu? 

Son 9 aydaki yıllık artışlara bakıldığında ülke genelinde konut fiyatlarında yüzde 200’e, İstanbul’da ise yüzde 240’a ulaşan artış oranları kaydedilmişti. Ancak Nisan'da konut fiyatlarındaki artış resmen hızını kesti. İşte o rakamlar...

Gram altında ‘alım’ zamanı mı? Uzmanlar ne diyor? Bu haberi okumadan yatırım yapmayın!

Mayıs başında rekor üstüne rekor kıran gram altının fiyatındaki gerileme ne anlama geliyor? Altın fiyatları yeniden yükselecek mi? Ne zaman alım yapmak lazım? İşte tüm bu soruların cevabı bu haberde..Tıklayın..

1 doların ne kadar olacağı belli oldu! Yastık altındaki dolarlar kabardıkça kabaracak! Görmedim duymadım demeyin!

1 doların ne kadar olacağı belli oldu! Yastık altındaki dolarlar kabardıkça kabaracak! Görmedim duymadım demeyin!

Otomobil devinden Türkiye başarısı! Tarihte bir ilk oldu

Citroen, mart ayında 5 bin 348 adetlik satış rakamıyla Türkiye pazarındaki bugüne kadar en yüksek aylık satışını yaptı. İşte tüm detaylar...

Vatandaş yine KKM’ye akın etti! Hesaplardaki toplam mevduat kaç para oldu?

Türkiye genelinde bankalardaki kur korumalı mevduat hesabı son bir ay içinde önemli artış gösterdi. Peki parasını döviz artışına endeksli mevduata yatıran vatandaşların bu hesaplarındaki artış ne kadar oldu?

Hesaplandı ve duyurulu! Hak sahibi dul eş ve yetimin maaş artışı ne kadar olacak?

TÜİK’in enflasyonu aşağı yukarı tahmin edilirken, buna göre emekliler yüzde kaç zam alacak, en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Bunun dışında hak sahibi dul eş ve yetimlerin maaşlarındaki artış ne kadar olacak?

Ekonomi kötüye giderken lüks ürün tüketiminin altın çağını yaşamasının nedeni ne?

Bütün dünya enflasyonun yıkıcı etkileri ile mücadele etmeye çalışırken daha da pahalılaşan lüks ürünlerin tüketimi altın çağını yaşıyor. Peki lüks ürün tüketiminin artmasındaki nedenler ne? Uzmanlar açıkladı...

Emlak sektöründe beklentiler kötüleşti! İstanbul, yatırımcıların odağından çıktı!

Türkiye'nin de dahil olduğu Avrupa ülkelerinde gayrimenkul piyasaları artan inşaat maliyetleri, sermayeye erişimdeki sıkıntılar ve gerileyen kârlılıklarla gelecek için olumsuz bir görünüm veriyor. Avrupa kentleri arasında İstanbul yabancı yatırımcıların tercih sırasındaki düşüşüne devam ediyor...

Yastık altındaki euroları bozduralım mı, bekletelim mi? Euro kuru ne olacak? 

ABD doları karşısında değer kaybeden euo/TL kuru milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar bu düşüşler karşısında '' yastık altındaki euroları bozduralım mı, bekletelim mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki euro/TL ne olacak?

Borsa çok sert düştü, düşüşün ardındaki sebep ne?

Borsa'daki sert düşüş nedeniyle devre kesici uygulanırken, Sermaye Piyasası Kurulu da bir açıklama yaparak piyasa bozucu hareketlerin yakından takip edildiğini vurgulandı.

kemeraltındaki tentelere ne kadar ceza kesildi Haberi

kemeraltındaki tentelere ne kadar ceza kesildi


Kemeraltı Anafartalar Caddesi'ndeki esnaf güneşten korunmak için dükkanların arasına tente gerince, İzmir Büyükşehir Belediyesi çarşının estetiğini bozdukları gerekçesiyle 180 TL ceza kesti. Bu cezanın ardından Kemeraltı esnafı isyan etti. Esnaf, "Tente germezsek hem müşterimiz kaçıyor hem de ürünlerimiz güneşten zarar görüyor. Kaldırın demek kolay, biz esnafı düşünen bir çözüm istiyoruz" dedi.


Müşteri gelmiyor

Kemeraltı Anafartalar Caddesi esnafı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi esnafın çarşının üstüne gerdiği tenteler yüzünden karşı karşıya geldi. Büyükşehir Belediyesi'nden 180 TL ceza kesilen esnaf, tenteleri hem mallarını korumak hem de müşterilerin rahatlıkla alışveriş yapmalarını sağlamak için koyduklarını belirtti. Ceza kesilen esnaflardan Mehmet Akponar, "Ramazan dolayısıyla zaten müşterimiz az. Bir de bu tenteleri kaldırırsak kimse alışveriş için gelmez. Şu anda işlerimizde yüzde 40-50'lik bir düşüş var. Kaldırırsak Anafartalar Caddesi'ndeki...