03 / 05 / 2024

Hesaplandı ve duyurulu! Hak sahibi dul eş ve yetimin maaş artışı ne kadar olacak?

Hesaplandı ve duyurulu! Hak sahibi dul eş ve yetimin maaş artışı ne kadar olacak?

TÜİK’in enflasyonu aşağı yukarı tahmin edilirken, buna göre emekliler yüzde kaç zam alacak, en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Bunun dışında hak sahibi dul eş ve yetimlerin maaşlarındaki artış ne kadar olacak?



Türkiye’de zor şartlarda yaşamını sürdüren emekliler için 2 Ocak pazartesi tarihi bir gün olacak. Çünkü bugün açıklanan enflasyon oranları, emeklilerin 2023 yılına ait zammını belirleyecek. Peki TÜİK’in enflasyonu aşağı yukarı tahmin edilirken, buna göre emekliler yüzde kaç zam alacak, en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Bunun dışında hak sahibi dul eş ve yetimlerin maaşlarındaki artış ne kadar olacak?

 Hesaplandı ve duyurulu! Hak sahibi dul eş ve yetimin maaş artışı ne kadar olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in 2 Ocak günü açıklayacağı enflasyon rakamı, emeklilerin zam oranını belirleyecek.

Ancak emekli zammı için sadece enflasyon değil refah payı artışı da eklenecek. Peki emekliye zam ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Türkiye’deki yaklaşık 13 milyona yakın emeklinin alacağı zam için hesaplama işlemleri yapılırken, farklı rakamlar da telaffuz ediliyor.

Sabah’ın haberine göre, beklentilerin üzerinde artış yapılan asgari ücret, emekli ve memurlara yapılacak zam için de hesapları değiştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Alım gücünü artırın' talimatını vermesi sonrası hükümet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde milyonların gelirini artıracak sosyal refah düzenlemeleri üzerinde çalışıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön