12 / 05 / 2024

Kemerburgaz Ormanları

Kemerburgaz Ormanları

1980 yılında Azizpaşa Ormanı tamamen yanmış. Kemerburgaz'daki 40 hektarlık Azizpaşa Orman yangınından sonra Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, zararın büyük olduğunu ve yangının kundaklama yüzünden çıkma ihtimali üzerinde durulduğunu belirtmişler.

Haliç-Kemerburgaz tren hattının planları iptal edildi!

Belgrad Ormanları’ndan geçecek olan Kemerburgaz tren hattının ihalesinin ekonomik olmadığı gerekçesi ile iptal edilmesinin ardından İBB, Kemerburgaz tren hattının planlarını da iptal etti. 

Kerem Gönlüm Kemerburgaz'dan ev aldı!

Elif Gönlüm ile basketbolcu eşi Kerem Gönlüm, oğulları Kerem Can ve Kerem Alp ile yaşadıkları Kemerburgaz'daki evlerini anlattı.

Kemerburgaz'da konut fiyatları 5 yılda yüzde 193 değer kazandı!

Kemerburgaz'daki konut projelerinin metrekare fiyatları 5 bin TL ila 19 bin TL arasında değişiyor. “2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu”na göre de, bölgedeki konut fiyatlarında son beş yıllık bileşik artışın yüzde 193 olduğu belirtiliyor.

Tarkan Kemerburgaz'da ofis kiraladı!

Megastar Tarkan, Kemerburgaz'da bin metrekare büyüklüğünde bir ofis kiraladı. Ofisin aylık kirası 30 bin lira, yıllık kira bedeli ise 360 bin lira olduğu iddia edildi.

Galatasaray, Kemerburgaz'dan 160 dönüm arsa aldı!

Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesisleri'nden çıkarak taşınacağı Kemerburgaz'daki 160 dönümlük arsanın da kesin sahibi oldu. Galatasaray yeni arazide 8 ayrı futbol sahası yaptıracak

İstanbul'un kuzey ormanlarındaki yapılaşma sorunu mecliste!

İstanbul'un kuzey ormanlarındaki doğal alanlara, yapılaşmaya ve izinsiz hafriyat dökümünün denetlenmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Yedekci konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kemerburgaz-Göktürk'te konut fiyatları yüzde 193 arttı!

Kemerburgaz-Göktürk, 3. köprü ve 3. havalimanının etkisiyle büyük gelişim gösteriyor. Konut fiyatlarının 5 yılda yüzde 193 arttığı bölgeye metro bağlantısı da geliyor. İşe bölgeye yatırımcı çeken 4 özellik..

Çin'de havayı temizleyen dikey ormanlar inşa edilecek!

Hava kirliliği nedeniyle bazı bölgelerinde "Ulusal Kırmızı Alarm" verilen Çin bu durumla mücadele edebilmek için çareyi dikey ormanlar inşa etmekte buldu.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı havadan görüntülendi!

Belgrad Ormanı’ndaki ‘Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı’ projesinin ihalesi 1 Şubat’ta yapılmıştı. Son günlerde en çok merak edilen projesinin güzergâhı havadan görüntüledi...

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi protesto edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliç-Kemerburgaz arasında yapılması planlanan demiryolu dekovil hattı ihaleye edildi. Kuzey Ormanları Savunması'na bağlı bir grup ihaleyi protesto etti.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tarihi tramvay hattı yeniden hayat buluyor. Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün saat 10:00'da gerçekleşecek.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi yarın!

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı yeniden hayata geçiriliyor. İhalesi yarın gerçekleşecek olan Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın 660 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Belgrad Ormanı’nda inşaata izin yok!

Kuzey Ormanları Savunması, Belgrad Ormanı’ndan geçmesi planlanan Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Dekovil Hattı projesine karşı toplandı.

Kemerburgaz Ormanları Haberi

Kemerburgaz Ormanları



40 hektarlık <<AZİZPAŞA ORMANI>> tamamen yandı


İkinci ''FATİH ORMAN FELAKETİ'' olağanüstü gayretle önlendi.


  Kemerburgaz'da önceki gün öğleden sonra başlayan büyük orman yangını sonunda 40 hektarlık Azizpaşa Ormanı ve ağaçlandırma alanı tamamen yandı. Askeri Birlikler 




itfaiye ekipleri ve vatandaşların da çabalarıyla gece 24.00 sıralarında kontrol altına alınan yangın, sabaha karşı tamamen söndürüldü. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, zararın büyük olduğunu ve yangının kundaklama yüzünden çıkma ihtimali üzerinde durulduğunu belirttiler. Halitpaşa Orman yangını ile ilgili olarak soruşturmaya başlandı. Fatih Orman Bölge Müdürlüğü...