28 / 04 / 2024

1980 yılında Azizpaşa Ormanı tamamen yanmış!

1980 yılında Azizpaşa Ormanı tamamen yanmış!

1980 yılında Azizpaşa Ormanı tamamen yanmış. Kemerburgaz'daki 40 hektarlık Azizpaşa Orman yangınından sonra Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, zararın büyük olduğunu ve yangının kundaklama yüzünden çıkma ihtimali üzerinde durulduğunu belirtmişler.



1980 yılında Azizpaşa Ormanı tamamen yanmış!


40 hektarlık <<AZİZPAŞA ORMANI>> tamamen yandı


İkinci ''FATİH ORMAN FELAKETİ'' olağanüstü gayretle önlendi.


  Kemerburgaz'da önceki gün öğleden sonra başlayan büyük orman yangını sonunda 40 hektarlık Azizpaşa Ormanı ve ağaçlandırma alanı tamamen yandı. Askeri Birlikler 


1980 yılında Azizpaşa Ormanı tamamen yanmış!


itfaiye ekipleri ve vatandaşların da çabalarıyla gece 24.00 sıralarında kontrol altına alınan yangın, sabaha karşı tamamen söndürüldü. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, zararın büyük olduğunu ve yangının kundaklama yüzünden çıkma ihtimali üzerinde durulduğunu belirttiler. Halitpaşa Orman yangını ile ilgili olarak soruşturmaya başlandı. Fatih Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yangınla ilgili olarak şunları söylediler:

  ''Önceki gün İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Aydos ve Kazandere'deki orman yangınları söndürüldükten sonra Kemerburgaz ile Bahçeköy arasında kalan ve Belgrad Ormanları'nın sınırında düşen Alipaşa Ormanı'nda yangın başladı. Yangın kulesinden orman içinde altı ayrı yerden aynı anda duman çıkmaya başladığı bildirildi. Burası aynı zamanda baltalık sahadır. Rüzgarın şiddetiyle ve bir anda büyüyen yangın bir ara Belgrad Ormanları'nı tehdit etmeye başladı. Eğer olağanüstü çaba gösterilmesiydi ikinci bir Fatih Ormanı felaketiyle karşılaşabilirdik.


Tercüman Gazetesi 1 Eylül 1980 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön