29 / 04 / 2024

1980 yılında İstanbul'a göç önlenemiyormuş!

1980 yılında İstanbul'a göç önlenemiyormuş!

1980 yılında İstanbul Valisi Nevzat Ayaz yaptığı brifingde İstanbul'un problemlerini açıklamış. İstanbul'daki karamsarlığı ortadan kaldıracağız diyen Ayaz'a göre İstanbul'a yönelik büyük göç, İstanbul'daki tüm sorunların nedeniymiş.



1980 yılında İstanbul a göç önlenemiyormuş!


Vali Nevzat Ayaz, ''Güvenlik, eğitim, ticaret ve sanayi alanlarındaki karamsarlığı ortadan kaldıracağız'' dedi


İstanbul'a göç önlenemiyor


Baltalimanı Polis Moral Eğitim Merkezi'nde düzenlenen brifinge bakanlar, İstanbul milletvekili ve senatörleri ile partilerin il örgüt temsilcileri katıldı.


  İSTANBUL Valisi Nevzat Ayaz, uzun süredir incelediği İstanbul sorunlarını dün Baltalimanı Polis Moral Eğitim Merkezi'nde düzenlenen bir brifingde açıkladı.

  Toplantıya Bakanlar, İstanbul milletvekili ve senatörleri, partilerin il örgüt temsilcileri katıldılar. Vali Nevzat Ayaz brifingte kentin 22 ayrı sorununu dile getirdi. Nevzat Ayaz, ''Ülkemizin en kalabalık ve sosyal, kültürel, ekonomik, endüstriyel açıdan en gelişmiş ilinde yaşıyoruz. İstanbul ülkemizin en önemli merkezi olarak tüm sıkıntıları en fazla hisseden ve yaşayan bir özelliğe sahiptir. Kendine has önemli, çeşitli ayrı problemleri de yüklenen İstanbul'u düzlüğe, aydınlığa, esenliğe çıkarmak ortak amacımızdır'' dedi.

  Vali bundan sonra ülkemizin hızlı bir değişme içinde olduğunu, sanayileşmenin ve tarımda makineleşmenin başlattığı şehre göç olayının tahmin edilmeyecek boyutlara ulaştığını, bunlara ait sorunların çözümlenmesi gerektiğine değinerek şöyle dedi:

  ''İstanbul 20 yılda 3 kat büyümenin çok yönlü bunalımlarını, sancılarını çeker duruma gelmiştir. İstanbul'da başta güvenlik olmak üzere sanayi, ticaret ve eğitim alanlarında çeşitli sorunlar bir aradadır. İli yönetmekle görevli ve sorumlu bir görevli olarak bu çarpıcı olayın karşısında her kesimde görülen yetersizlik, ümitsizlik, karamsarlık görüntüsünü ortadan kaldırmaya kararlıyız. Kamuoyunda bölük pörçük işlenilen, değinilen konuları derlemek üzere yola çıkmış bulunuyoruz. Sizlerden de bu konuda yardım bekliyoruz. Değerli temsilciler olarak bu işte sizlere de önemli görevler düşmektedir.''

  Vali Ayaz bundan sonra İstanbul ilinin önce güvenlik, daha sonra çeşitli bakanlıklarla ilgili kentimizin problemlerini, ardından da bu bakanlık yöneticileriyle girişilen temasların sonuçlarına değindi ve 6 milyona yaklaşan kentin sorunlarının çözümlenmesi halinde Türkiye'nin hemen hemen yarısını kaplayan İstanbul'un istenilen düzeye geleceğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

  ''İstanbul işi her yıl bir Samsun ili kadar büyümektedir. İstanbul'a yönelik büyük göç aslında İstanbul'daki tüm sorunların kökenidir.''


Hürriyet Gazetesi 25 Mayıs 1980



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön